* 9η αγωνιστική.
* H Άντβερπ κέρδισε τις 3 τελευταίες αναμετρήσεις τους, μόνο 1 εκτός, την πιο πρόσφατη, τη σεζόν 2022/23, με 2-0.
* N/G & under 2,5 οι 4/5 τελευταίες αναμετρήσεις τους.
ΖΟΥΛΤΕ ΒΑΡΕΓΚΕΜ
Προηγούμενο ματς: Νίκη με 2-1 με ανατροπή επί της Σαρλερουά εκτός. Πίσω στο σκορ από το γκολ του Φλίκε (15’), απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα μετά από αποβολή του στόπερ Ούσου (24’), το γύρισε με Οποκού (62’) και Φόσεν (90’+4).
Κέρδισε σε μεγάλο βαθμό επειδή η Σαρλερουά απέτυχε να κάνει κάτι αυτονόητο, να μείνει με έντεκα παίκτες μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Το αριθμητικό πλεονέκτημα της έδωσε ψυχολογία και μομέντουμ, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε και έφτασε στη νίκη με ένα γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα, χωρίς πάντως να έχει κυριαρχήσει προηγουμένως.
Δεύτερη συνεχόμενη νίκη από ‘κει που για μεγάλο διάστημα δεν έπαιρνε ούτε βαθμό. Ξέφυγε και από την τελευταία τετράδα, από την οποία βέβαια έχει πάρει ελάχιστη απόσταση, με ένα άσχημο αποτέλεσμα μπορεί να είναι και πάλι μια από τις τέσσερις τελευταίες.
Το ότι έχει ίδιους βαθμούς με την Άντβερπ, δεν πάει να πει πως αυτό το παιχνίδι με την ομάδα του Στεφ Βιλς έχει ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, ανταγωνίστριές της παραμένουν ομάδες που έχουν ίδιο στόχο με εκείνη, την αποφυγή των πλέι άουτ. Θα έχει όμως μεγάλη ψυχολογική αξία μια νίκη επί ενός τέτοιου ονόματος της κατηγορίας, η δεύτερη μετά τη μεγαλύτερη επιτυχία της μέχρι στιγμής, τη νίκη στις Βρυξέλλες, επί της Άντερλεχτ με 3-2.
Στατιστικά
* G/G & over 2,5 τα 2/3 τελευταία παιχνίδια της.
* Σύνολο 2 ή 3 γκολ είχαν τα 3/4 τελευταία παιχνίδια της.
ΑΝΤΒΕΡΠ
Προηγούμενο ματς: Ισόπαλη χωρίς γκολ με την Άντερλεχτ εκτός.
Για την ισοπαλία έπαιξε στις Βρυξέλλες απέναντι σε μια Άντερλεχτ που ήθελε τη νίκη αλλά δεν είχε τρόπο να την κατακτήσει. Είχε ελάχιστες καλές στιγμές, είχε όμως και δοκάρι, στο μοναδικό της καλό διάστημα στο παιχνίδι, προς το τέλος του ημιχρόνου.
Σημαντικό το ότι έβαλε “στοπ” στις ήττες, μετά την τελευταία αποδυνάμωση που υπέστη, εξίσου μεγάλη αξία έχει ότι κράτησε το μηδέν παθητικό, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Θετικά όλα αυτά, όμως πήρε μόνο έναν βαθμό, στον πίνακα η θέση της είναι μη αντιπροσωπευτική της ιστορίας και της ποιότητάς της, βρίσκεται οριακά πάνω από τη ζώνη των πλέι άουτ.
Στο Βάρεγκεμ ο βαθμός θα είναι ένα αποδεκτό αποτέλεσμα, θέλει όμως κάτι πολύ περισσότερο, από τη στιγμή που στόχος ήταν και παραμένει η συμμετοχή στα πλέι οφ για το πρωτάθλημα και μέσα από αυτά η επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Νέα πολύ σημαντική απώλεια ο μέσος, Πρατ, ο οποίος τραυματίστηκε, προστίθεται στη λίστα με τους μακροχρόνιους απόντες, αφού δεν θα επιστρέψει πριν τη διακοπή.
Στατιστικά
* Χωρίς νίκη στα 3 τελευταία, έσπασε μίνι σερί ηττών στο πιο πρόσφατο.
* N/G & under 2,5 τα 2/3 τελευταία παιχνίδια της, μετά από 5 συνεχόμενα G/G.