Πτηση Ήλιος: Πως ενα χαμενο στοίχημα τους “έσωσε” τη ζωή

Ανανεώθηκε:
στοίχημα πτήση ήλιος

Μία απίστευτη ιστορία εξιστορεί ένα Κύπριος πολίτης σχετικά με τη μοιραία πτήση του “Ήλιος” του 2005 και πως ένα χαμένο στοίχημα έσωσε τη ζωή δύο ανδρών.

Interwetten.gr, η κορυφή σε Smartphone και Tablet!
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Συγκεκριμένα, ο κος Τάκης αναφέρει πως το απόγευμα της 13ης Αυγούστου του 2005 είχε στην κατοχή του δύο εισιτήρια για να ταξιδέψει στην Ελλάδα μαζί με ένα φίλο του με την μοιραία πτήση.

Μάλιστα, όπως εξηγεί αρχικά επιχείρησε να κλείσει εισιτήρια με την τότε Cyprus Airways  για απευθείας πτήση από Λάρνακα στη Ρόδο, ωστόσο η ιδιοκτήτρια του ταξιδιωτικού γραφείου του εξήγησε πως ήταν πλήρης η πτήση και του ανέφερε πως θα τους στείλει μέχρι την Αθήνα με μια καινούργια αεροπορική εταιρεία και από εκεί θα πήγαιναν Ρόδο με μια άλλη εταιρεία.

Έτσι κι έγινε, ο κος Τάκης απάντησε στην ιδιοκτήτρια του ταξιδιωτικού γραφείου «πάω να ετοιμάσω βαλίτσα και θα περάσω» και το απόγευμα της 13ης Αυγούστου πήγε και παρέλαβε τα δύο εισιτήρια.

Ωστόσο, ο κος Τάκης όταν κάλεσε τον φίλο του για να του αναφέρει ότι πήρε τα εισιτήρια, αυτός του απάντησε: Δώσ’ τα πίσω, έχασα όλα μου τα λεφτά στα άλογα και δεν έχω μια.

Παρά το γεγονός ότι ο κος Τάκης επέμενε και του είπε πως είναι ντροπή από την κοπέλα του πρακτορείου αφού από τη στιγμή που τα έκοψε θα έχει «πέναλτι» και τα σχετικά, ο φίλος του ήταν ανένδοτος και του είπε εκ νέου “δώσ’ τα πίσω.”

“Μέχρι που βγήκα στο πεζοδρόμιο, και φώναζα σαν τρελός  στο φίλο μου πως είναι συγγένισσα και ντρέπομαι να δώσω πίσω τα εισιτήρια. Με μια έντονη και επιβλητική φωνή μου είπε το καταληκτικό: “δώσ’τα πίσω, σου είπα δεν πάω”, συμπλήρωσε ο κος Τάκης.

Στη συνέχεια ο κος Τάκης έδωσε τις κατάλληλες εξηγήσεις και έφυγε  από το πρακτορείο θυμωμένος και απογοητευμένος, όπως ο ίδιος αναφέρει, για το γεγονός ότι ματαιώθηκε τόσο άδοξα το ταξίδι των καλοκαιρινών τους διακοπών.

Έπειτα ο κος Τάκης πέρασε από το σπίτι του και πρόσθεσε πως φόρτωσε την έτοιμη βαλίτσα που θα έπαιρνε την επόμενη το πρωί  στο ταξίδι και πήγε στο χωριό του.

Η ημέρα του μοιραίου

Από εκεί και πέρα ο κος Τάκης μας μίλησε για το πώς βίωσε εκείνη την μοιραία ημέρα της αεροπορικής τραγωδίας: «Ξημερώνοντας 14 Αυγούστου πρωί ακούω την μάνα μου να φωνάζει: σήκου γιε μου και έπεσε ένα αεροπλάνο και σκοτώθηκαν πολλοί. Εγώ  απάντησα τι αεροπλάνο;  Και μου λέει έχει πολλούς Κυπραίους μέσα αλλά δεν είναι Cyprus Airways. Άκουσα και είπε κάτι σαν Ήλιος η τηλεόραση και πήγαινε στην Αθήνα. Πετάχτηκα αμέσως κάτω από το κρεβάτι  φωνάζοντας: ρε μάνα με το αεροπλάνο αυτό θα πήγαινα. Τρέχω στην τηλεόραση να ακούσω ακριβώς τι συνέβη και η μάνα μου έφερε ελιά να με καπνίσει και άναψε το καντήλι της Παναγίας κλαίγοντας. Φαίνεται το δικό μου καντήλι είχε ακόμη λάδι μέσα. Όσο για το φίλο μου ακόμα παραμιλά και  μου είπε πως μας γλίτωσαν τζαι μιά φορά οι αππάροι».

Interwetten.gr, η κορυφή σε Smartphone και Tablet!
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πηγή: ant1.com.cy