Ο Μάρκο Μάριτς είναι τερματοφύλακας και ομάδα του είναι ο Ατρόμητος.


Στον Ατρόμητο θα αγωνίζεται μέχρι και το καλοκαίρι του 2023 ο Μάρκο Μάριτς που υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα από το Περιστέρι. Ο Κροάτης τερματοφύλακας έχει αγωνιστεί επίσης στις Ραπίντ Βιέννης, Χοφενχάιμ, Λίλεστρομ και Χιούστον Ντάιναμο, μεταξύ άλλων.

Δείτε την ανακοίνωση για την απόκτηση του Κροάτη πορτιέρο:

“Η ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοινώνει την απόκτηση του Κροάτη τερματοφύλακα, Μάρκο Μάριτς, για τον επόμενο 1,5 χρόνο.

Ο νέος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας έχει γεννηθεί στην Αυστρία, αλλά είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές της Κροατίας, είναι 26 ετών (3/1/1996) και με ύψος 1,91μ. Ο Μάρκο Μάριτς άρχισε το 2013 την επαγγελματική του καριέρα από τη Ραπίντ Βιέννης και με τις εμφανίσεις του αποκτήθηκε το 2015 από τη Χόφενχαϊμ σε ηλικία 19 ετών.

Μέσω του γερμανικού συλλόγου αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού σε Λέχια Γκντανσκ, Ανόβερο και Λίλεστρομ, πραγματοποιώντας συνολικά με τον νορβηγικό σύλλογο 67 εμφανίσεις.

Τον Ιανουάριο του 2020 αποκτήθηκε από τη Χιούστον Ντάιναμο των ΗΠΑ στην οποία παρέμεινε μέχρι τον φετινό Ιανουάριο, καταγράφοντας συνολικά 45 εμφανίσεις”.

Μάρκο Μάριτς: Το Who is Who

Στις 3 Ιανουαρίου του 1996 γεννήθηκε ο Μάρκο Μάριτς στη Βιέννη, ενώ έχει καταγωγή από την Κροατία. Υπήρξε μέλος στις ακαδημίες της Ραπίντ Βιέννης, όπου υπέγραψε επαγγελματικά το 2011 και έπαιξε αρχικά στη Β ομάδα της. Δύο χρόνια αργότερα προβιβάστηκε στην πρώτη, όπου παρέμεινε μια διετία. Ακολούθησε η υπογραφή του στη Χοφενχάιμ και η παραχώρησή του με τη μορφή δανεισμού διαδοχικά στις Λέχια Γκντανσκ, στο Αννόβερο 96 και στη Λίλεστρομ. Επόμενος σταθμός του ήταν οι ΗΠΑ και η Χιούστον Ντάιναμο, όπου είχε γεμάτη σεζόν με 45 εμφανίσεις. Ανήκει στον Ατρόμητο από τον Φεβρουάριο του 2022.