*Πρώτος προκριματικός γύρος του Κόνφερενς Λιγκ. Ακολουθεί ρεβάνς στην έδρα της Αστάνα (16/7).
*Η νικήτρια θα αντιμετωπίσει την αποκλεισμένη του ζευγαριού Σέριφ Τίρασπολ – Αλουμίνι στον 2ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ.
ΝΤΙΝΑΜΟ ΣΙΤΙ (Αλβανία)
Προηγούμενο ματς: Αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) με την Στρούγκα σε φιλικό.
Μπήκε οριακά στην πρώτη 4αδα του πρωταθλήματος εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα πλέι οφ αυτού. Δεν κατάφερε να σκαρφαλώσει περισσότερο κερδίζοντας το εισιτήριο για τον 1ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ.
Δεύτερη σερί ευρωπαϊκή συμμετοχή για την Ντιναμό Σίτι, την προηγούμενη σεζόν έφτασε μέχρι τα πλέι οφ της εν λόγω διοργάνωσης προτού τεθεί νοκ άουτ απ’ την Γιαγκελόνια με συνολικό σκορ 4-1.
Συνεχίζει στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου ο 59χρονος Αλβανός Ιλίρ Ντάρα, το ρόστερ του οποίου ενισχύθηκε με την έλευση έξι ποδοσφαιριστών. Παράλληλα αποχώρησαν έξι.
Στατιστικά
*GG στα τρία τελευταία παιχνίδια της.
*2-3 γκολ στα 5/6 τελευταία παιχνίδια της.
ΑΣΤΑΝΑ (Καζακστάν)
Προηγούμενο ματς: Επικράτησε εντός έδρας (1-0) της Ζένις. Το μοναδικό γκολ πέτυχε ο Αμπράγεφ στο 40′.
Στον δρόμο των επιτυχιών επέστρεψε μετά από δύο αγωνιστικές η Αστάνα πετώντας νοκ άουτ μπροστά στο κοινό της τη Ζένις. Συγκεντρώνοντας 26 βαθμούς καταλαμβάνει την 5η θέση του πρωταθλήματος μετά από 16 στροφές.
Την προηγούμενη σεζόν έμεινε στο -2 απ’ την πρωτοπόρο Καϊράτ εξασφαλίζοντας, απλά, το εισιτήριο για τον 1ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ. Δίνει το παρών σταθερά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις απ’ το 2013 κι έπειτα.
Πέρσι έφτασε μέχρι τον 3ο προκριματικό του Κόνφερενς Λιγκ, προτού τεθεί νοκ άουτ απ’ τη Λωζάνη (συνολικό σκορ 5-1). Στον πάγκο της Αστάνα βρίσκεται απ’ τον Σεπτέμβριο 2022 ο 46χρονος Καζακστανός Γκριγκόρι Μπαμπαγιάν.
Με την έναρξη του Ιουλίου αποκτήθηκαν οι Μιλαντίνοβιτς (ΑΜ, Γελιμάι) και Μαράτ (ΕΞ, Τόμπολ), δανεικός παραχωρήθηκε ο Ζακσιλίκ (ΕΞ) στην Καϊσάρ.
Στατιστικά
*Under 2,5 στα 4/5 τελευταία παιχνίδια της.
*NG στα 3/4 τελευταία παιχνίδια της.