* 24η αγωνιστική
* No Goal & Under 2.5 τα 5/7 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια.
* Στον 1ο γύρο (30/08): Σταλ – Λεχ 0-2
ΛΕΧ
Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας νίκη (0-3) επί της Πογκόν. Ο Ίσακ (32’) άνοιξε το σκορ για τη Λεχ, ο ίδιος με πέναλτι (68’) έκανε το 0-2 & ο Περέιρα (85”) διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Εντυπωσιακό το ποδαρικό στο Μάρτη για τους Ποζνανούς, το περασμένο Σάββατο άλωσαν την πιο δύσκολη έδρα της Ekstraklasa απέναντι σε “καυτό” αντίπαλο και διατήρησαν την πολύμηνη πρωτοπορία τους.
Υπέφερε στο ξεκίνημα του σαββατιάτικου αγώνα η Λεχ, κινδύνευσε σοβαρά στο δυναμικό μπάσιμο της Πογκόν, η οποία είχε δύο σημαντικές στιγμές (δοκάρι) με Κουλούρη και απίθανη τριπλή ευκαιρία στο 18’.
Κόντρα στην ροή του ματς, σε φαρμακερή αντεπίθεση χτύπησε για το 0-1 η Λεχ με τον αρχηγό της κι έκτοτε άλλαξε άρδην το μομέντουμ της αναμέτρησης.
Στο κλείσιμο του ημιχρόνου είχε οριακά ακυρωθέν γκολ και στην επιστροφή από την ανάπαυλα απείλησε σε δύο περιπτώσεις πριν το πέναλτι για το 0-2. Έχασαν την ισορροπία τους στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι, τους βγήκε η κούραση από την παράταση που προηγήθηκε και η Λεχ το πήγε “σβηστά” το φινάλε, με…κερασάκι στην τούρτα τη λόμπα από τα 40 μετρά για το 0-3!
Δεν προέκυψαν νέα προβλήματα για τον κόουτς Φρεντέρικσεν, την ώρα που ο μακροχρόνια τραυματίας Ντάγκερσταλ (στόπερ) θα υποβληθεί σε νέα επέμβαση.
Στατιστικά
* No Goal τα 5/8 τελευταία επίσημα παιχνίδια της.
* Over 2.5 τα 5/7 τελευταία εντός έδρας για το πρωτάθλημα.
ΣΤΑΛ
Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ήττα (0-1) από την Κορόνα Κιέλτσε. Ο Φορνάλτσικ πέτυχε το καθοριστικό γκολ στο 83ο λεπτό.
Πικρό το σαββατιάτικο αποτέλεσμα για την Σταλ, γνώρισε δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα, αλλά διατηρήθηκε στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη στην ολοκλήρωση της 23ης αγωνιστικής.
Ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο, είχε τρεις σημαντικές στιγμές να προηγηθεί, απείλησε και σε δύο κόρνερ μετά την ανάπαυλα, ενώ στο 72’ ο αντίπαλος κίπερ έκανε την απόκρουση του αγώνα.
Λίγες οι επιθετικές ενέργειες της Κορόνα στο ματς, ο μετέπειτα σκόρερ της είχε την πιο απειλητική στιγμή στο 1ο ημίχρονο και σε αντεπίθεση στο φινάλε τέλειωσε έξυπνα τη φάση στην κλειστή γωνία για το καθοριστικό γκολ.
“Πρέπει να πιάσουμε πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης τόσο ατομικά όσο και ομαδικά. Πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι, να παίξουμε έξυπνα.” δήλωσε ενόψει Λεχ ο κόουτς Νιετζβιέτζ.
Επιπλέον, επιβεβαίωσε ότι οι αναλώσιμοι Έμαν (στόπερ), Κναπ (μέσος) παραμένουν τραυματίες.
Στατιστικά
* Over 2.5 τα 6/8 τελευταία παιχνίδια της.
* Goal/Goal τα 7/9 τελευταία εκτός έδρας για το πρωτάθλημα.