Football analysis του ντέρμπι που κρίνει τον τίτλο!

Ανανεώθηκε:
football expert αεκ vs παναθηναικος

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, ένα παιχνίδι είναι ικανό να δώσει τίτλο στο Πρωτάθλημά μας. Οι δύο καλύτερες και σταθερότερες ομάδες στην Ελλάδα φέτος, με τα όπλα και τις αδυναμίες τους, φτάνουν στο απόλυτο τεστ με τον νικητή να τα παίρνει όλα και τον χαμένο να μένει με το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά φυσικά και την πίκρα. Πάμε να δούμε συγκεκριμένα τι κάνει η κάθε ομάδα στις 4 φάσεις του παιχνιδιού.

👉 Εδώ θα διαβάσεις το προγνωστικό για το Παναθηναϊκός – ΑΕΚ από τους Betarades! Είναι διαθέσιμο!

🎯 Φάση οργανωμένης επίθεσης

Με 4-3-3 στήνει την ομάδα ο Γιοβάνοβιτς, προσπαθώντας να χτίσει από πίσω τις επιθέσεις και με τον Μπρινιόλι να του δίνει ασφάλεια και ηρεμία με την μπάλα στα πόδια. Πολλές φορές το σύστημα γίνεται 3-4-3 με τον Χουάνκαρ να παίρνει όλη τη μεριά και τον Κώτσιρα να σχηματίζει τριάδα με τους δύο κεντρικούς αμυντικούς. Αυτό δίνει την πολυτέλεια στον Χουάνκαρ να παίρνει πολλά ανεβάσματα ψηλά στο γήπεδο χωρίς να φοβάται πως θα αφήσει την άμυνά του εκτεθειμένη, καθώς επίσης φορτώνει και τον άξονα με έναν ακόμα παίκτη, ρόλο που επιτελεί πολύ καλά ο Μπερνάρ.

Η ΑΕΚ παίζει πολύ άμεσα και επιδιώκει τους συνδυασμούς και τα ανεβάσματα των μπακ που ζητάνε την μπάλα στο χώρο καθώς και τις εναλλαγές θέσεων μεταξύ των τριών επιτελικών. Επίσης επιδιώκει τις μπαλιές στην πλάτη της άμυνας είτε στους γρήγορους επιθετικούς της είτε μέσω ανεβάσματος κάποιου παίκτη από τη δεύτερη γραμμή επίθεσης, πράγμα που κάνει πολύ καλά ο Πινέδα. Η μεγάλη ποιότητα της μεσοεπιθετικής γραμμής της ΑΕΚ της επιτρέπει να  στοχεύει πολύ σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός όπου έχει παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν ανισορροπία στον αντίπαλο.

🎁 Σούπερ ΔΙΠΛΗ Προσφορά* – ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ! *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις
pamestoixima 300x300
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

🎯 Φάση οργανωμένης άμυνας

Ο Παναθηναϊκός κυρίως επιλέγει να αμύνεται σε mid block, δηλαδή στο μεσαίο τρίτο του γηπέδου και να έχει κοντά τις γραμμές του. Με αυτό τον τρόπο φέρνει πολύ κοντά τον Ρουμπέν Πέρεθ από τη μία μεριά με τον Φώτη Ιωαννίδη από την άλλη, έχοντας δηλαδή έξι παίκτες πολύ κοντά στο μεσαίο τρίτο του γηπέδου προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να περιορίσει τη δημιουργία  και τις απειλές στο δικό του τρίτο.

Κομβικό ρόλο για να πετύχει αυτό έχουν οι δύο στόπερ του, οι οποίοι κάθε φορά που η μπάλα περνάει κάθετα πίσω από την πλάτη της πρώτης γραμμής άμυνας προσπαθούν να βγουν πρώτοι και να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο επιθετικό να γυρίσει με την μπάλα κοιτώντας προς την εστία τους.

Η ΑΕΚ από την άλλη μεριά προσπαθεί να κλέψει μπάλες στο τρίτο του αντίπαλου της εφαρμόζοντας ασφυκτικό high press και μην επιτρέποντας στον αντίπαλο να παράξει παιχνίδι με build-up.  Οι πέντε παίκτες που παρατάσσονται μπροστά από το αμυντικό της χαφ είναι υπεύθυνοι για αυτό το press και πηγαίνουν πάρα πολύ επιθετικά με σκοπό όχι να περιορίσουν αλλά να κλέψουν την μπάλα από τον αντίπαλο και να περάσουν άμεσα σε αντεπίθεση.

Έτσι, αυτό που κάνει η ΑΕΚ είναι να παρατάσσεται με ένα 4-1-3-2  το οποίο είναι aggressive σε φάση άμυνας ενώ επίσης ενέχει και πολλά ρίσκα όμως είναι τέτοια η ποιότητα των τρεξιμάτων της ΑΕΚ φέτος που σχεδόν καμία ομάδα δεν κατάφερε να βρει λύση σε αυτή την πίεση.

🎯 Φάση επιθετικής μετάβασης

Την ώρα της επιθετικής μετάβασης, δηλαδή την ώρα που οι ομάδες κλέβουν την μπάλα οι δύο αντίπαλοι έχουν αρκετά διαφορετική προσέγγιση.

Ο Παναθηναϊκός πολλές φορές επιλέγει να ρίξει το ρυθμό, να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του και να ανεβάσει σιγά-σιγά τις γραμμές του και τους ποδοσφαιριστές του προς το τρίτο του αντιπάλου με τον Ρουμπέν Πέρεθ να είναι κύριος υπεύθυνος της επιβολής του ρυθμού. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει  πώς εάν ο Παναθηναϊκός κλέψει την μπάλα ψηλά δεν θα επιλέξει να επιτεθεί άμεσα αλλά αυτό δεν θα το κάνει με ατομική προσπάθεια αλλά δοκιμάζοντας να χτυπήσει στο σημείο εκείνο όπου έχει υπεραριθμία.

Από την άλλη η ΑΕΚ είναι η ομάδα η οποία επιλέγει να πάει συνεχώς σε άμεσες επιθέσεις μόλις κλέψει την μπάλα και αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της φέτος καθώς οι ποδοσφαιριστές της ταιριάζουν πάρα πολύ με τις επιθυμίες του Αλμέιδα για άμεση ανάκτηση και αντεπίθεση.  Ο Λιβάι Γκαρσία, ο Τσούμπερ, ο Πινέδα, ο Ελίασον,  είναι ποδοσφαιριστές οι οποίοι αρέσκονται πολύ στο να τρέχουν στο ανοιχτό γήπεδο (για να δανειστούμε έναν μπασκετικό όρο) κι έτσι η ΑΕΚ συνδυάζει την επιθετικότητα στα μαρκαρίσματα με την εκρηκτικότητα όταν φεύγει στον κενό χώρο.

👉 Ώρα & Κανάλι για το ντέρμπι; Μπες στο πρόγραμμα Σούπερ Λιγκ και τα μαθαίνεις όλα!

🎁 Σούπερ ΔΙΠΛΗ Προσφορά* – ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ! *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις
pamestoixima 300x300
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

🎯 Φάση αμυντικής μετάβασης

Σε αυτό το κομμάτι ο Παναθηναϊκός είναι πολύ πιο προσεκτικός, ενώ η ΑΕΚ συνεχίζει να βγάζει την ταυτότητα μιας ομάδας η οποία θέλει να παίζει όλα τα παιχνίδια και όλες τις φάσεις των παιχνιδιών σε φρενήρη ρυθμό.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, όταν θα χάσει την μπάλα θα προσπαθήσει πολύ γρήγορα να βάλει πολλούς παίκτες πίσω από αυτήν και να οργανωθεί αμυντικά στο μεσαίο τρίτο αλλά και σε low block.  Αυτό το κάνει άμεσα με τους παίκτες του να γνωρίζουν απολύτως το πού πρέπει να βρεθούν έτσι ώστε να κλείσουν τους χώρους και να μην επιτρέψουν κάποια πιθανή άμεση αντεπίθεση. Σχεδόν πάντα σε αυτή τη συνθήκη ο Κουρμπέλης πηγαίνει δίπλα στον Ρουμπέν Πέρεθ με τον Τσέριν λίγο μπροστά τους σχηματίζοντας ένα σφιχτό 4-5-1, πάλι με τις γραμμές πολύ κοντά μεταξύ τους.

Από την άλλη η ΑΕΚ ακόμα και όταν χάσει την μπάλα προσπαθεί άμεσα να την επανακτήσει, βάζοντας πίεση στην μπάλα τη στιγμή που τη χάνει. Θα δούμε πολλές φορές ποδοσφαιριστές της να φεύγουν από το χώρο ευθύνης τους για να πάνε κοντά στο σημείο που χάθηκε η μπάλα έτσι ώστε να μην επιτρέψουν ούτε αλλαγή παιχνιδιού ούτε ανεμπόδιστη ανάπτυξη ενώ πολλές φορές θα επιλέξουν να κάνουν και ένα φάουλ για να κόψουν το ρυθμό του αντιπάλου.  Γενικά δεν είναι μία ομάδα η οποία επιτρέπει στον αντίπαλο να βρει ρυθμό με συνεχείς πάσες αλλά ακόμα κι αν χάσει την μπάλα ψηλά στο γήπεδο, ο Αλμέιδα επιλέγει να την κυνηγήσει άμεσα για να την κερδίσει πάλι.

✅ Συμπερασματικά 

Παρά τις διαφορές τους δεν περιμένω πως σε ένα παιχνίδι όπως αυτό που θα κρίνει έναν τίτλο θα δούμε κάποια πολύ ακραία πράγματα, ούτε τη μορφή του press της ΑΕΚ πάρα πολύ ψηλά και τον Παναθηναϊκό να αποκλίνει από το πλάνο που τον έχει φέρει ως εδώ σήμερα.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός πέρσι σε όλη τη διάρκεια των playoffs είχε την εικόνα που έχει και φέτος και άρα θεωρητικά έχει το πλεονέκτημα του ότι έχει ξαναζήσει τις επιθυμίες και τον τρόπο με τον οποίο ο Γιοβάνοβιτς κερδίζει παιχνίδια πολύ δύσκολης δυναμικής και από την άλλη δεν γνωρίζουμε πώς θα αντιμετωπίσει ο Αλμέιδα και οι παίκτες του ένα παιχνίδι τελικό.

Προβλέψεις φυσικά δεν γίνεται να πάρουν θέση στη συγκεκριμένη ανάλυση και θεωρώ πως δεν θα δούμε ένα παιχνίδι το οποίο θα βγει κάποιος για να βάλει γκολ από το πρώτο λεπτό, όμως αυτός που θα είναι πιο ουσιαστικός θα είναι και ο τελικός νικητής. Η μόνη πρόβλεψη που μπορώ να κάνω είναι πως σε αυτό το παιχνίδι η μπίλια δεν θα κάτσει στην ισοπαλία και κάποια από τις δύο ομάδες θα αποδείξει πως αξίζει να είναι με το δικό της τρόπο παιχνιδιού η πρωταθλήτρια.

🎁 Σούπερ ΔΙΠΛΗ Προσφορά* – ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ! *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις
pamestoixima 300x300
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα πιο δυνατά προγνωστικά στοιχήματος είναι καθημερινά στο Betarades.gr! Μαζί με τις αναλύσεις αγώνων του κουπονιού!

⚽🏀 Εδώ βρίσκεις τα προγνωστικά ποδοσφαίρου και τα προγνωστικά μπάσκετ από έμπειρους tipsters. Πλέον, υπάρχουν και τα Bet Builder Προγνωστικά που ανεβαίνουν κάθε μέρα.

🎯 Ταυτόχρονα, διαβάζεις αντικειμενικές αξιολογήσεις για τις εταιρίες στοιχημάτων στην Ελλάδα. Έτσι, καταλαβαίνεις ποιές είναι οι καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες αυτήν τη στιγμή. Και βλέπεις τις ενεργές προσφορές* χωρίς κατάθεση σε στοίχημα και καζίνο live!

🏆 Τα πιο… μελετημένα προγνωστικά είναι εδώ. Οτιδήποτε ψάχνεις για το στοίχημα το βρίσκεις στους Betarades!

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις
21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ & ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ |