*Πρώτος προκριματικός γύρος του Τσάμπιονς Λιγκ. Διπλοί αγώνες, ακολουθεί ρεβάνς στην έδρα της Κραϊόβα (13/7). Σε περίπτωση ισόπαλου συνολικού σκορ, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί, πέναλτι.
*Δεν έχουν συναντηθεί ποτέ στο παρελθόν.
*Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τον νικητή του ζευγαριού Μπόρατς Μπάνια Λούκα – Λέφσκι Σόφιας.
*Ο ηττημένος του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο προκριματικό του Κόνφερενς Λιγκ, τον ηττημένο του Καϊράτ Αλμάτι – Σουτιέσκα Νίκσιτς.
*Σε ουδέτερο στην Ουγγαρία, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
ΒΙΤΕΜΠΣΚ (Λευκορωσία)
Προηγούμενο ματς: Κέρδισε με 2-4 την Σλάβια Μοζίρ εκτός έδρας, για το πρωτάθλημα. Πέτυχε δύο γκολ μέχρι το 27′, η αντίπαλος μείωσε λίγο αργότερα (30′), ενώ έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 76′. Η ίδια σφράγισε τη νίκη με τρίτο τέρμα στο 88′, ενώ οι δύο ομάδες βρήκαν από ένα γκολ στις καθυστερήσεις.
Η περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του λευκορωσικού ποδοσφαίρου, καθώς η Βιτέμπσκ κατέκτησε τον τίτλο ως νεοφώτιστη ομάδα, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για έναν σύλλογο με σταθερά ανοδική πορεία. Αγωνιστικά βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς παραμένει αήττητη στα δέκα τελευταία επίσημα παιχνίδια της, με απολογισμό επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες, δείχνοντας σταθερότητα και συνέπεια τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.
Η ομάδα ταξίδεψε στην Ουγγαρία από τις 2 Ιουλίου, όπου πραγματοποιεί την προετοιμασία της ενόψει των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων και θα παραμείνει εκεί μέχρι την παραμονή του επαναληπτικού αγώνα. Για τον λόγο αυτό, η εντός έδρας αναμέτρηση με την Μπελσίνα για τη 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος αναβλήθηκε.
Στατιστικά
*7/9 τελευταία παιχνίδια της έληξαν με Over 2,5
*6/7 τελευταία παιχνίδια της έληξαν με goal/goal
ΟΥΝΙΒΕΡΣΙΤΑΤΕΑ ΚΡΑΪΟΒΑ (Ρουμανία)
Προηγούμενο ματς: Κέρδισε με 4-3 την Πολίσια Ζιτομίρ σε φιλικό αγώνα πριν μερικές ημέρες.
Η προηγούμενη σεζόν εξελίχθηκε ονειρικά για την ομάδα της Κραϊόβα, η οποία όχι μόνο κατέκτησε το πρωτάθλημα, αλλά σήκωσε και το Κύπελλο Ρουμανίας, πανηγυρίζοντας το πρώτο νταμπλ της ιστορίας της και ολοκληρώνοντας μια χρονιά απόλυτης κυριαρχίας. Ο τελευταίος επίσημος αγώνας της ήταν στις 25 Μαΐου, όταν αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 στην έδρα της Ραπίντ, σε μια αναμέτρηση χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς είχε ήδη εξασφαλίσει μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλήματος.
Η Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα ολοκλήρωσε την προετοιμασία της δίνοντας τρία φιλικά παιχνίδια, στα οποία έδειξε καλά στοιχεία, επικρατώντας με 7-1 της ερασιτεχνικής Στουμπάι από την Αυστρία, αναδεικνυόμενη ισόπαλη 1-1 με τη Σαμπάχ και κερδίζοντας με 4-3 την Πολίσια Ζιτόμιρ από την Ουκρανία. Τραυματίας παραμένει ο κίπερ Ισένκο, ενώ στον πάγκο της παραμένει ο πρωτομάστορας Πορτογάλος, Φιλίπε Κοέλιο.
Στατιστικά
*Δεν δέχτηκε γκολ στα 5/6 τελευταία επίσημα παιχνίδια της
*3/5 τελευταία παιχνίδια της έληξαν με Over 2,5