Formula 1 ( Australia ) Unexpected race με τα βλέμματα στον καιρό

Giannis Poulikidis
Γιάννης Πουλικίδης
Ανανεώθηκε:
Φόρμουλα 1

Ο καιρός είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις κατατακτήριες δοκιμές , με τις χαμηλές θερμοκρασίες να ζορίζουν τους οδηγούς στο να φέρουν την κατάλληλη  θερμοκρασία στα ελαστικά. Το πρώτο θύμα σε αυτό τον καιρό ήταν ο Sergio Perez , χάνοντας τα φρένα στην στροφή 12 , παγιδεύοντας το μονοθέσιο στην αμμοπαγίδα . Ο Μεξικανός παραπονέθηκε έντονα για το συμβάν στην ομάδα , λόγω προβλήματος στα φρένα , το οποίο αντιμετώπισε στα ελεύθερα δοκιμαστικά . Στον αγώνα ο Checo θα εκκινήσει από την τελευταία θέση.

Στο μαραθώνιο του Qualifying στο Albert Park νικητής βγήκε ο Max Verstappen , καταφέρνοντας να πάρει την Pole Position με διαφορά από το δεύτερο 0,2. Ενώ όλα τα βλέμματα είχαν στραφεί στο Alonso μετά την έξοδο του Sergio Perez, η Mercedes ανέτρεψε τα δεδομένα και τερμάτισε στις θέσεις 2 – 3 με τον George Russell μπροστά από τον Lewis Hamilton . Ο Ισπανός οδηγός δήλωσε, ότι εξακολουθούν να έχουν πολύ γρήγορο μονοθέσιο πάρα την τέταρτη θέση στις κατατακτήριες, η οποία τον άφησε ευχαριστημένο. Στην Aston Martin ποντάρουν στο καλύτερο ρυθμό αγώνα που μπορεί να αναπτύξει η AMR23.  Το δεύτερο μονοθέσιο της ομάδας με τον Lance Stroll έγραψε τον έκτο ταχύτερο γύρο.

Στην Ferrari τα πράματα ήρθαν όπως τα περίμεναν. Πέμπτη θέση για τον Carlos Sainz και έβδομη θέση για τον Charles Leclerc. Στις δηλώσεις τους ανέφεραν, ότι θα προσπαθήσουν για ένα καλύτερο αποτέλεσμα στον αγώνα. Οι αλλαγές και το setup που έγιναν στο μονοθέσιο ήταν, ώστε να μπορέσουν να καλυτερέψουν τον ρυθμό αγώνα, ποντάροντας στην καλύτερη διαχώριση ελαστικών.

Πολύ καλή εμφάνιση για ακόμα μία φορά είδαμε από τον Alexander Albon , ο οποίος τερμάτισε στην όγδοη θέση και από τον Nico Hulkenberg στην δέκατη θέση . Στο Q3 κατάφερε να περάσει και η μία Alpine , αυτή του Pierre Gasly.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών

Q3

1 Max Verstappen RED BULL RACING HONDA RBPT 1:16.732
2 George Russell MERCEDES 1:16.968
3 Lewis Hamilton MERCEDES 1:17.104
4 Fernando Alonso ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES 1:17.139
5 Carlos Sainz FERRARI 1:17.270
6 Lance Stroll ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES 1:17.308
7 Charles Leclerc FERRARI 1:17.369
8 Alexander Albon WILLIAMS MERCEDES 1:17.609
9 Pierre Gasly ALPINE RENAULT 1:17.675
10 Nico Hulkenberg HAAS FERRARI 1:17.735

Q2
11 Esteban Ocon ALPINE RENAULT 1:17.768
12 Yuki Tsunoda ALPHATAURI HONDA RBPT 1:18.099
13 Lando Norris MCLAREN MERCEDES 1:18.119
14 Kevin Magnussen HAAS FERRARI 1:18.129
15 Nyck De Vries ALPHATAURI HONDA RBPT 1:18.335

Q1
16 Oscar Piastri MCLAREN MERCEDES 1:18.517
17 Zhou Guanyu ALFA ROMEO FERRARI 1:18.540
18 Logan Sargeant WILLIAMS MERCEDES 1:18.557
19 Valtteri Bottas ALFA ROMEO FERRARI 1:18.714
NC Sergio Perez RED BULL RACING HONDA RBPT DNF

Προγνωστικά

Ο Max Verstappen κατάφερε να κλειδώσει την πρώτη θέση στην εκκίνηση, όμως θα παίξει σημαντικό ρόλο η θερμοκρασία των ελαστικών και η διαχείριση τους . Αυτό θα δώσει μία ελπίδα στις υπόλοιπες ομάδες να ανταγωνιστούν την RB19 , όμως οι προσδοκίες δεν είναι μεγάλες . Με ένα μικρό ποντάρισμα θα επιλέξουμε για μία ακόμα φορά κατά του Max Verstappen. Θα επιλέξουμε όλους τους οδηγούς εναντίων του Ολλανδού στην πολύ καλή απόδοση 3,00.

Στις επιλογές head to head έχουμε μερικά σημεία, το οποία δίνουν πολύ καλές αποδώσεις . Στην πρώτη θα ποντάρουμε τον Charles Leclerc να τερματίσει πιο πάνω από τον Carlos Sainz σε απόδοση 2,05. Ο Μονεγάσκος θα εκκινήσει δύο θέσεις πίσω από τον teammate του. Στις δηλώσεις του ανέφερε, ότι το λάθος να πιέσει γρήγορα τα ελαστικά του κόστισε και δεν μπόρεσε να σημειώσει τον ιδανικό γύρο. Προσμένουμε μία διαφορετική προσέγγιση από τον Leclerc , ποντάροντας πολύ στη στρατηγική.

Στη δεύτερη επιλογή  head to head  θα μεταφερθούμε στα ασημένια βέλη. Στην μάχη των Βρετανών ο George Russell δείχνει ανεβασμένος , όμως στον αγώνα η διαχείριση των ελαστικών θα παίξει σημαντικό ρόλο . Σε αυτό το κομμάτι θα βασιστούμε και θα επιλέξουμε τον Lewis Hamilton να τερματίσει πιο πάνω από τον  George Russell σε απόδοση 2,32. Με μία σωστή στρατηγική, ποντάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα για τον παγκόσμιο πρωταθλητή .

Μία επιλογή θα δώσουμε στην Alfa Romeo . Με την εμφάνιση στις κατατακτήριες δοκιμές να μην είναι ενθαρρυντική , έχοντας τα δύο μονοθέσια εκτός Q2 , θα ποντάρουμε στο να μην πάρει τουλάχιστον ένα μονοθέσιο κατάταξη στον αγώνα σε απόδοση 2,80. Στις δηλώσεις του ο Valtteri Bottas και ο Zhou Guanyu ανέφεραν, ότι δεν είχαν την πρόσφυση που περίμεναν και δεν μπόρεσαν να αποδώσουν . Θα είναι ένα challenge ο αγώνας για την ομάδα προσπαθώντας να κατανοήσει καλύτερα τα ελαστικά .

Τέλος θα κλείσουμε με την επιλογή στα ειδικά . Με την κακή εμφάνιση και των δύο οδηγών Oscar Piastri και Logan Sargeant, θα τους επιλέξουμε να μην πάρουν κατάταξη στον αγώνα, με ένα μικρό ποντάρισμα σε απόδοση 15,00. Στις κατατακτήριες και στα ελεύθερα δοκιμαστικά είδαμε τους δύο οδηγούς να δυσκολεύονται πολύ με το setup και την ιδιαίτερη πίστα της Αυστραλίας . Ξεκινώντας από τις πίσω θέσεις θα είναι δύσκολο να αποφύγουν τα συμβάντα και προσμένουμε αρκετές επαφές στην εκκίνηση του αγώνα.

 

Tηλεοπτικό πρόγραμμα

Ο αγώνας θα μεταδοθεί live την Κυριακή 02/04/23 στις 08:00 από τον ANT1 και ANT1+.

Δείτε τα Προγνωστικά Formula 1