Euroleague (01/02): Δοκιμασία στη Μαδρίτη!

Betarades Team
Betarades Team
Ανανεώθηκε:

5512.ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (21:45, NOVASPORTS PRIME)

Ο Παναθηναϊκός πάει στη Μαδρίτη για μια πολύ δύσκολη αποστολή κόντρα στην πανίσχυρη Ρεάλ και προφανώς πάει για να είναι ανταγωνιστικός. Την ειδησεογραφία, άλλωστε, χθες για τον ΠΑΟ χαρακτήρισε η μεταγραφική δραστηριότητα του, που ήταν πολύ έντονη.

Δείτε τα σημερινά Προγνωστικά Euroleague

Ανακοίνωσε τον σουτέρ Ματ Τόμας και την ένταξη του Δημήτρη Αγραβάνη, κίνηση η οποία προκάλεσε αντιδράσεις, λόγω του «ερυθρόλευκου» παρελθόντος του παίκτη, που όμως έχει τη δυνατότητα παικτικά να βοηθήσει αρκετά.

Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όσον αφορά στον αγώνα, εκτός πλάνων του Ντέγιαν Ράντονιτς είναι οι τραυματίες Ματέους Πονίτκα και Λευτέρης Μαντζούκας, καθώς και ο ανέτοιμος Λευτέρης Μποχωρίδης. Η απουσία του Πολωνού είναι αν μη τι άλλο πολύ σημαντική.

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς με τις δηλώσεις του έδωσε το στίγμα της προσπάθειας της ομάδας του: «Θα είναι σίγουρα ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Η Ρεάλ είναι μια εξαιρετική ομάδα, μία από τις καλύτερες στην Ευρωλίγκα. Διαθέτει πολλούς ιδιαίτερα ποιοτικούς παίκτες και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση αυτήν την περίοδο.

Σε αυτό το ματς χρειάζεται να βγάλουμε στο παρκέ την ίδια ενέργεια που είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Ζαλγκίρις και να παίξουμε καλή άμυνα απέναντι σε μια απίστευτα ταλαντούχα ομάδα επιθετικά. Πρέπει να πάμε εκεί να παίξουμε με ενέργεια, να είμαστε συγκεντρωμένοι και να πολεμήσουμε για 40 λεπτά. Η κατάστασή μας δεν είναι καλή διότι ακόμη αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα τραυματισμών».

Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι δυο ομάδες έχουν από τρεις σερί νίκες εντός κι εκτός συνόρων, με τον ΠΑΟ να κερδίζει Λαύριο (84-86), Ζαλγκίρις (89-65), Ιωνικό (102-70) και τη Ρεάλ να κερδίζει τη Μπρεογκάν (91-73), τη Μπαρτσελόνα στο μεγάλο ντέρμπι με 91-86 και τη Μανρέσα για το πρωτάθλημα (69-94).

Φαβορί η Ρεάλ, φυσικά, και όλοι μπορούν να καταλάβουν το γιατί, αφού πολύ απλά είναι η… Ρεάλ και παίζει στην έδρα της, γι’ αυτό και θα πάμε στη νίκη της και στο over 162,5 σε απόδοση 2.15, που προσφέρει η Stoiximan. Μπορεί κάποιος να δει και την ενισχυμένη απόδοση του Ταβάρεζ στους 16+ πόντους στο 3,25, όπως και του Μπέικον στους 23+.


5509.ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (19:30, NOVASPORTS 4)

Από ήττα προέρχονται οι δύο ομάδες στην Ευρωλίγκα και σήμερα θα προσπαθήσουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις επιστρέφοντας στη νίκη, σε έναν αγώνα όπου η Αναντολού Εφές σαφώς και είναι το φαβορί, όχι όμως ισχυρό, αφού οι Λιθουανοί της Ζαλγκίρις δεν αστειεύονται και το έχουν αποδείξει.

Οι Τούρκοι έχασαν στον τελευταίο αγώνα, τον αγώνα της… χρονιάς, από τη Μπασκόνια με 114-111 στην παράταση, ενώ και την προηγούμενη αγωνιστική είχαν χάσει, εντός έδρας μάλιστα, από τη Μπάγερν με 81-89, παρά την επιστροφή πλέον του Σέιν Λάρκιν σε κανονικούς ρυθμούς παρουσίας στο rotation της ομάδας. Μετά κέρδισαν, την Κυριακή, εύκολα την Πετκίμ με 90-64 (Εμπαγιέ 19, Γκάζι 17, Μίτσιτς 14), σε αγώνα… «ζέσταμα» για τον σημερινό, επί της ουσίας.

Αναντολού Εφές – Ζαλγκίρις Κάουνας στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι Λιθουανοί διαλύθηκαν από τον μέτριο Παναθηναϊκό την προηγούμενη αγωνιστική σε ένα άνευ προηγουμένου «πατατράκ» στο δεύτερο ημίχρονο, όπου δέχθηκαν… 62 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο και εν τέλει έχασαν από 27-42, 89-65! Ούτε οι ίδιοι μπορούσαν να πιστέψουν αυτό το «μπλακ άουτ» με τον προπονητή τους Μακσβίτις να δηλώνει πως «αυτά δεν τα κάνουν ούτε τοπικές ομάδες». Και μετά ως… τοπική ομάδα έχασαν και εντός έδρας και για το Λιθουανικό πρωτάθλημα από τη… Γιόναβος με 76-80, έχοντας προφανώς το μυαλό του στον σημερινό αγώνα.

Με τα δεδομένα και την εικόνα των δύο ομάδων είναι προφανές ότι οι Τούρκοι έχουν ένα προβάδισμα, και λόγω ποιότητας του ρόστερ τους, βέβαια, και λόγω έδρας αλλά και λόγω ανάγκης για τη νίκη, αφού έχει μείνει σε θέση εκτός πλέιοφς, μέχρι στιγμής (10-11 ρεκόρ, 12-9 η Ζαλγκίρις που είναι 8η). Θα πάμε με τον άσο και το under 158,5 σε απόδοση 2.30 που βρίσκουμε στη Stoiximan, γνωρίζοντας πως και οι δυο ομάδες πιέζουν πολύ στην άμυνα.


5511.ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ – ΜΟΝΑΚΟ (21:00, NOVASPORTS 5)

Οι Γερμανοί μεσ’την καλή χαρά σε κάθε αγώνα στην έδρα τους για την Ευρωλίγκα. Χάσουν – κερδίσουν, όλα καλά, όλοι χαρούμενοι, πάμε στο επόμενο. Αυτή θα είναι η προσέγγισή τους και σήμερα, παρά το ότι έχουν είναι στην τελευταία θέση της κατάταξης, με 6-15, θα κάνουν το ίδιο. Το θέμα γι’ αυτούς είναι η συμμετοχή και αφού βλέπουν ότι δεν μπορούν, αν και παλεύουν, τουλάχιστον το χαίρονται.

Έχουν τρεις σερί ήττες μετά τις νίκες επί Μπασκόνια και Μιλάνο. Έχασαν από τη Ρεάλ Μαδρίτης 77-84, από τη Μακάμπι 87-74 και την προηγούμενη εβδομάδα από τη Βαλένθια με 88-94 (Λο 25, Τίμαν 17), αλλά όλα καλά! Κέρδισαν για το γερμανικό πρωτάθλημα άνετα τους Μέρλινς με 100-77 και θα επιδιώξουν να κερδίσουν και σήμερα την πάντα δυνατή Μονακό.

Άλμπα Βερολίνου – Μονακό στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι Γάλλοι είναι σε «καλό φεγγάρι», με 4 νίκες στα τελευταία 5 ματς τους, με μόνη ήττα από τη Φενέρ μετά από «μάχη» με 98-94. Μετά νίκησαν τη Νανσί με 83-79, εύκολα το Μιλάνο για την Ευρωλίγκα με 101-88 (Λουβαβού Καμπαρό 19, Οκόμπο 19) και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη στο ντέρμπι του πρωταθλήματος με τη Βιλερμπάν, μέσα στη Λυών, με 62-72, δείγμα ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Με δεδομένη την χαλαρότητα των Γερμανών – όχι ότι δε θα παλέψουν μέχρι τέλους για τη νίκη – θα εμπιστευθούμε την καλύτερη μπασκετικά εικόνα των Γάλλων και θα τους στηρίξουμε στο «διπλό» και στο over 166.5 σε απόδοση 2.92 που βρίσκουμε στη Stoiximan, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να φτάσουν τα επιθετικά τους στάνταρ και οι δυο ομάδες.