Euroleague: Με παράδοση, φόρμα και ντέρμπι στη Βασκονία

Lida_Betarades
Λήδα Χούκλη
Ανανεώθηκε:
Ευρωλίγκα

5180. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΠΑΠ – ΖΕΝΙΤ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ (21:30, NOVASPORTS 2)

Δύο ήττες έκανε στη διαβολοβδομάδα ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Πρίφτη ήταν τραγική κόντρα στη Ζαλγκίρις. Ηττήθηκε στο Κάουνας με 76-69 και η τελική διαφορά την κολακεύει. Πολύ καλύτερος ο εξάστερος στο Μόναχο αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε. Έχασε στο Μόναχο από την Μπάγερν με 81-78 όντας άστοχος στο φινάλε. Κι εκεί που όλοι περίμεναν ότι ο Παναθηναϊκός θα πάει ως πρόβατο σε σφαγή στο ΣΕΦ για το ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, ένας Νέντοβιτς από άλλον πλανήτη, οδήγησε το τριφύλλι σε τεράστια νίκη στο ΣΕΦ με 81-76. Η αλήθεια πάντως είναι οι παίκτες του επιβαρύνθηκαν πολύ, αφού σε αυτό το ματς δεν υπήρχε περιθώριο για εκτεταμένο ροτέισον.

Παναθηναϊκός – Ζενίτ στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Ζενίτ είναι ίσως η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρωλίγκα. Ο Πασκουάλ έχει κάνει και φέτος ένα εξαιρετικό σύνολο και παρά το γεγονός ότι η μεγάλη μεταγραφή της Ζενίτ, ο Ναπίερ δεν έχει παίξει ακόμη (ίσως κάνει σήμερα ντεμπούτο), τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Η ομάδα από την Αγία Πετρούπολη κέρδισε με 75-66 την Άλμπα και μετά από δύο μέρες έριξε από την κορυφή και το Μιλάνο, του οποίου επικράτησε με 74-70. Πέμπτη σερί νίκη στην Ευρωλίγκα και έβδομη σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ είναι και ξεκούραστη αφού δεν είχε ματς για τη VTB League.

Δείτε τα σημερινά Προγνωστικά Euroleague

O Παναθηναϊκός εξέπληξε τους πάντες με τη νίκη στο ΣΕΦ. Έχει τεράστιο ειδικό βάρος, αλλά αυτό μέχρι στιγμής έχει φανεί μόνο στο ματς με την Εφές εντός έδρας και σε ένα ματς που η πρωταθλήτρια ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Η Ζενίτ είναι σε φοβερό μομέντουμ, δεν μας αρέσει όμως ούτε το 1.60 στο διπλό, ούτε μπορούμε να ποντάρουμε ζεστά στην κόντρα του φαβορί. Επιλέγουμε την αποχή, αφού ο Παναθηναϊκός αποδεικνύεται πολύ δύσκολος για στοίχημα αυτήν την περίοδο.


5175. ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ – ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ  (19:00, NOVASPORTS 5)

Δεν ήταν κακή στη διαβολοβδομάδα η ΤΣΣΚΑ. Η ομάδα του Ιτούδη φαίνεται να βγαίνει από την κρίση, καθώς έχασε στο ντέρμπι από την Μπάρτσα εκτός έδρας με ανατροπή στην τελευταία περίοδο ούσα πολύ καλή και μετά πέρασε από τη Βιτόρια κερδίζοντας την Μπασκόνια με 80-74. Ηγέτης ο Κλάιμπερν, κομβικός στην επιστροφή του ο Βόιγκτμαν. Ο Σενγκέλια έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του, αλλά ο Μιλουτίνοφ ακόμη δεν είναι έτοιμο σε πλήρη ρυθμό. Έπαιξε 12 λεπτά και σκόραρε μόλις τρεις πόντους, φανερά επηρεασμένος και φοβισμένος από τον τραυματισμό του.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπάγερν στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εκμεταλλεύτηκε πλήρως την έδρα της η Μπάγερν στη διαβολοβδομάδα και πήρε δύο πολύτιμες νίκες. Πρώτα κέρδισε με 71-63 τη Φενέρ παίζοντας άμυνα για σεμινάριο, ενώ με τον Παναθηναϊκό δεν ήταν τόσο καλή. Στάθηκε όμως τυχερή στο φινάλε και επικράτησε με 81-78. Η ομάδα του Τρινκιέρι είχε και αγώνα για το γερμανικό πρωτάθλημα, όπου και πέρασε από την έδρα της Γκέτινγκεν με 80-66. Σταθερά εκτός οι Ράντοσεβιτς και Ζίπσερ, δεν αναφέρονται άλλες απουσίες.

Πολύ ύπουλο το χάντικαπ των 7.5 πόντων. Η Μπάγερν είναι μία ομάδα που παλεύει τα παιχνίδια, είναι όμως και αρκετά κουρασμένη και σίγουρα υποδεέστερη ποιοτικά των γηπεδούχων. Θα προτιμήσουμε να αποφύγουμε οποιαδήποτε εμπλοκή με το συγκεκριμένο ματς από στοιχηματικής άποψης.


5178. ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (19:45, NOVASPORTS 2)

Όλο και βυθίζεται η Φενέρ, όλο και πάει κοντά στην πόρτα της εξόδου ο Τζόρτζεβιτς. Ο Σέρβος δεν έχει καταφέρει να δώσει χημεία και σταθερότητα στην ομάδα του. Το μπάσκετ που ζητά δείχνει να μην κολλά σε αυτό το ρόστερ. Τρεις νίκες έχει στην Ευρωλίγκα, αφού στη διαβολοβδομάδα δεν κατάφερε να πάρει ούτε ένα ροζ φύλλο αγώνα. Πρώτα έχασε από την Μπάγερν στο Μόναχο, για να ακολουθήσει ακόμη μία ήττα στο Κάουνας από τη Ζαλγκίρις. Στο πρωτάθλημα κέρδισε την Μπεσίκτας εκτός έδρας, αλλά αν χάσει σήμερα στο μεγάλο ντέρμπι της χώρας, τότε δεδομένα θα υπάρξουν εξελίξεις. Σταθερά απών ο Μπαρτέλ.

Φενέρ – Εφές στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Εφές είναι σε άνοδο. Γύρισαν οι τραυματίες, οι παίκτες δείχνουν να άφησαν πίσω το ξενέρωμα και την έλλειψη κινήτρου και κάπως έτσι η πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στη σεζόν έχει φτάσει τις έξι σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και τις τρεις στην Ευρωλίγκα. Στη διαβολοβδομάδα κέρδισε κατά σειρά Ολυμπιακό και Μονακό, αμφότερους τους αντιπάλους της με διαφορά στα επίπεδα των 20 πόντων. Είναι και ο Άντερσον παρών, σε φοβερή φόρμα ο Μπομπουά, ανεβαίνει ο Μίτσιτς, περιμένουμε μόνο να δούμε τον πραγματικό Λάρκιν.

Περιμέναμε τις τελευταίες εβδομάδες να δούμε την Εφές να ρολάρει. Κι αυτή το έκανε. Παίζει ένα ντέρμπι τώρα. Κι όπως είδαμε και στο ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός τα πάντα μπορούν να συμβούν. Η κατάσταση όμως στη Φενέρ μοιάζει άρρωστη και όχι μόνο αγωνιστικά. Δεν θέλουν και πολύ τον Τζόρτζεβιτς στην Πόλη. Η Εφές αν πάρει αυτό το ματς μπαίνει πια σε τροχιά οκτάδας και βάζει για τα καλά από κάτω της τη Φενέρ. Πιστεύουμε στους πρωταθλητές, καλύπτουν και το χάντικαπ των 3.5 πόντων για διπλό με απόδοση 1.90 στη stoiximan.


5179. ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (21:30, NOVASPORTS 3)

Δύσκολο αποδείχτηκε το ταξίδι στη Ρωσία για την Άλμπα. Πρώτα πήγε στην Αγία Πετρούπολη κι έχασε με 75-66 από τη Ζενίτ κρατώντας τη διαφορά σε αξιοπρεπή επίπεδα. Κατόπιν συνέχισε το ταξίδι και βρέθηκε στο Καζάν, εκεί όπου έχασε από τη φορμαρισμένη Ούνικς με 75-61. Μετά τη νίκη στο Κάουνας μετρά τρεις σερί ήττες στην Ευρωλίγκα. Κουρασμένη φάνηκε στο γερμανικό πρωτάθλημα και κέρδισε με τα χίλια ζόρια εκτός έδρας την Γκέτινγκεν με 71-66 στην παράταση.

Άλμπα – Μακάμπι στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Μακάμπι προσγειώθηκε απότομα στο ΣΕΦ. Κατάφερε να χάσει το ματς από την πρώτη περίοδο, αφού ο Ολυμπιακός κυριολεκτικά την ισοπέδωσε. Το τελικό 90-73 την κολακεύει κιόλας. Βέβαια αυτή η ήττα δεν είναι και καταστροφή, αφού ήρθε σε μία δύσκολη έδρα. Πιο πολύ πείραξε ο τρόπος με τον οποίο χάθηκε το παιχνίδι. Στο πρωτάθλημα Ισραήλ ξέσπασε στην έδρα της Ρισόν και την υπέταξε με 86-56. Στη συγκεκριμένη έδρα έχει φοβερή παράδοση αφού από το 2001 και μετά έχει κερδίσει και τα επτά ματς που έχει παίξει στο Βερολίνο.

Με σύμμαχο και την παράδοση η Μακάμπι θα επιστρέψει στις νίκες κόντρα στην Άλμπα. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου «δικαιούταν» και μία παραφωνία στην ανοδική πορεία που διαγράφει τελευταία. Η Ευρωλίγκα είναι μαραθώνιος και καμία ομάδα δεν μπορεί να τρέξει τεράστια σερί όπως έχει αποδειχτεί μέχρι σήμερα. Στους 4.5 πόντους είναι το line του αγώνα και θα πάρουμε το διπλό στο χάντικαπ στο 1.90 από τη winmasters.


5181. ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (21:30, NOVASPORTS 5)

Στο ντεμπούτο του ο Σπάχια έκανε νίκη με τον Ερυθρό Αστέρα αλλά δεν είναι και μάγος να κερδίσει δύο μέρες και την ΤΣΣΚΑ. Εμείς βέβαια πιστεύουμε ότι δεν είναι ούτε καν καλός προπονητής (ή τουλάχιστον τόσο καλός γι αυτό το επίπεδο για να είμαστε πιο ακριβείς). Μετά την ήττα από την ΤΣΣΚΑ είχε ματς εντός έδρας με την Ανδόρα για το πρωτάθλημα. Κέρδισε με 83-77 με τους Γκρέιντζερ (25) και Μπάλντγουιν (19) να έχουν τους 44 από τους 83 πόντους των Βάσκων. Αμφότεροι, ιδιαίτερα ο Μπάλντγουιν, δεν τα είχαν καλά με τον Ιβάνοβιτς.

Μπασκόνια – Ρεάλ Μαδρίτης στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Ρεάλ έφτασε τις οκτώ σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Μετά την ήττα από την Ούνικς στο Καζάν, στις 29 Οκτωβρίου δεν έχει χάσει κανένα ματς η ομάδα του Λάσο, η οποία είναι πλέον στην κορυφή της βαθμολογία με ρεκόρ 9-2. Κι αυτό χωρίς τον τεράστιο παίκτη που ακούει στο όνομα Ράντολφ αλλά και τον πολύτιμο ρολίστα Τόμπκινς. Πέρασε άνετα από το Αστρομπάλ, κέρδισε και τον Ερυθρό Αστέρα εντός έδρας στην Ευρωλίγκα, ενώ στο πρωτάθλημα επικράτησε εντός έδρας με 71-48 της Μπέτις.

Εδώ θα βγει ντέρμπι. Η Ρεάλ τρέχει υπερβολικά μεγάλο σερί, ενώ ο Σπάχια τουλάχιστον στην αρχή έφερε αύρα αλλαγής. Πριν 25 μέρες έχασε με κάτω τα χέρια η Μπασκόνια για πρωτάθλημα σε αυτό το γήπεδο. Σήμερα βλέπουμε μία κόντρα, με φαβορί μεν τη Ρεάλ, όχι όμως και σίγουρη νικήτρια. Με το +5.5 στο πλευρό των Βάσκων θα πάμε με τον άσσο στο χάντικαπ στο 1.90 από την bwin.