*Προκριματική φάση του Μουντιάλ 2022. Ο 1ος κάθε ομίλου προκρίνεται στα τελικά, ο 2ος παίζει μπαράζ.

*Στον πρώτο γύρο: Σουηδία – Ισπανία 2-1.

*2-3 γκολ στα 7/8 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια.

*Οι δύο ομάδες θα είναι σίγουρα στην πρώτη δυάδα. Η Ισπανία θα είναι πρώτη με νίκη ή ισοπαλία, η Σουηδία θέλει μόνο νίκη για να τερματίσει στην κορυφή.

Δείτε τα Προγνωστικά Προκριματικά Μουντιάλ

ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ

Έπαιξε όσο χρειάστηκε στο εκτός έδρας ματς με την Ελλάδα την Πέμπτη, επικράτησε 1-0 και πήρε «κεφάλι» στον όμιλο. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, η Ισπανία δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα να διαχειριστεί το παιχνίδι, η Ελλάδα έπαιξε παντελώς παθητικά, δε ρίσκαρε καθόλου και δίκαια έμεινε πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο μέρος άλλαξε σχηματισμό, κέρδισε μέτρα και οδήγησε τους Ισπανούς σε κάποια (ελάχιστα) λάθη, ωστόσο δεν μπορούσε να απειλήσει με κανέναν τρόπο. Δίκαιο το αποτέλεσμα, παρότι η Ισπανία δεν ανέβασε στροφές στο δεύτερο 45λεπτο.

Κάπως έτσι, οι Ίβηρες εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την γκέλα των Σουηδών στη Γεωργία (ήττα 2-0) και πέρασαν στην πρώτη θέση, κάτι που τους φέρνει σε θέση ισχύος σήμερα. Παίζουν για δύο αποτελέσματα, καθώς τους αρκεί και η ισοπαλία για να τους φέρει στην κορυφή και να τους χαρίσει την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ. «Μπορεί να αμυνθούμε διαφορετικά ή να έχουμε πιο επιθετικό παιχνίδι. Θα κοιτάξουμε να παίξουμε όμως και πάλι επιθετικά και με πίεση. Για εμάς ήταν καλά τα νέα από το ματς των Σουηδών όμως είχαμε το ματς με την Ελλάδα», είπε ο Λουίς Ενρίκε.

Δεν προέκυψαν περαιτέρω αγωνιστικά προβλήματα, παραμένει αμφίβολος ο Μερίνο, ίσως γίνουν κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα, κυρίως απ’ τη μέση και μπροστά.

Εθνική Ισπανίας ρόστερ

Τερματοφύλακες: Ντε Χέα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Σάντσεθ (Μπράιτον), Ουνάι Σιμόν (Αθλέτικ Μπιλμπάο) – Αμυντικοί: Αθπιλικουέτα (Τσέλσι), Πάου Τόρες (Βιγιαρεάλ), Ίνιγο Μαρτίνεθ (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Ντιέγκο Γιορέντε (Λιντς), Λαπόρτ (Μάντσεστερ Σίτι), Γκαγιά (Βαλένθια), Καρβαχάλ (Ρεάλ Μαδρίτης), Άλμπα (Μπαρτσελόνα) – Μέσοι: Μπουσκέτς (Μπαρτσελόνα), Κόκε (Ατλέτικο Μαδρίτης), Γκάβι (Μπαρτσελόνα), Ρόδρι (Μάντσεστερ Σίτι), Φορνάλς (Γουέστ Χαμ), Μερίνο (Ρεάλ Σοσιεδάδ), Σολέρ (Βαλένθια), Όλμο (Λειψία), Μπράις Μέντεθ (Θέλτα) – Επιθετικοί: Πίνο (Βιγιαρεάλ), Σαράμπια (Σπόρτινγκ Λισαβόνας), Μοράτα (Γιουβέντους), Ροδρίγο Μορένο (Λιντς), Μπραχίμ Ντίαθ (Μίλαν), Ντε Τομάς (Εσπανιόλ).

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας επικράτηση 1-0 επί της Ελλάδας. Το γκολ με πέναλτι ο Σαράμπια στο 26’. Καλύτερη η Ισπανία στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου.

ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*Έρχεται από 5/7 G/G ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης (δες το στην Stoiximan).

*Έρχεται από 4/7 Over 2.5 ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΣΟΥΗΔΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ

Έβαλε τα χέρια της και έβγαλε τα… μάτια της η Σουηδία, υπέστη μια παντελώς απροσδόκητη ήττα στη Γεωργία και πλέον καλείται να κάνει μεγάλη υπέρβαση απόψε. Έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι τον αντίπαλο στο πρώτο ημίχρονο, έβγαζε τη μία φάση μετά την άλλη, αλλά όλες οι εκτελέσεις της ήταν χαμηλότερου επιπέδου σε σχέση με την ποιότητα των παικτών της. Στο δεύτερο μέρος δεν είχε τον ίδιο ρυθμό, οι Γεωργιανοί προηγήθηκαν από στατική φάση, πήραν ψυχολογία και λίγο αργότερα βρήκαν δεύτερο γκολ. Σε κατάσταση σοκ οι Σουηδοί, δεν απείλησαν ιδιαίτερα μέχρι το φινάλε.

Μιλάμε για τον ορισμό της αγωνιστικής «αυτοκτονίας», καθώς οι Σκανδιναβοί έπεσαν στη δεύτερη θέση και σήμερα πρέπει να κερδίσουν αν θέλουν να πάρουν απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ. Σε περίπτωση ήττας ή ισοπαλίας, θα υποχρεωθούν να παίξουν μπαράζ . «Έχουμε πλάνο νίκης, είμαστε προετοιμασμένοι», είπε ο κόουτς Άντερσον, που εξέφρασε έντονα παράπονα για το γεγονός ότι δεν επετράπη στην ομάδα του να κάνει προπόνηση σ’ όλο το εύρος του γηπέδου λόγω συντήρησης του χλοοτάπητα. «Η Ισπανία δεν παίζει δίκαια», είπε. Σε αγωνιστικό επίπεδο, μάλλον δεν είναι έτοιμος για 90 λεπτά ο Ιμπραΐμοβιτς.

Εθνική Σουηδίας ρόστερ

Τερματοφύλακες: Όλσεν (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ), Νόρντφελντ (ΑΙΚ), Ντάλμπεργκ (Ντονκάστερ) – Αμυντικοί: Κραφτ (Νιούκαστλ), Λίντελεφ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Μιλόσεβιτς (ΑΙΚ), Όλσον (Μάλμε), Ογκουστίνσον (Σεβίλλη), Σούντγκρεν (Άρης), Ολμέν (Ρίζεσπορ), Νίλσον (Μπίλεφελντ) – Μέσοι: Κλάεσον (Κράσνονταρ), Λεβίτσκι (Μάλμε), Φόρσμπεργκ (Λειψία), Έρικσον (Τζουργκάρντεν), Κάρλσον (Άλκμααρ), Καγιούστε (Μίντιλαντ), Σβάνμπεργκ (Μπολόνια), Όλσον (Άντερλεχτ), Έκνταλ (Σαμπντόρια), Μραμπτί (Μαλίν) – Επιθετικοί: Ισάκ (Σοσιεδάδ), Ιμπραΐμοβιτς (Μίλαν), Κουλουσέφσκι (Γιουβέντους), Γκιόκερες (Κόβεντρι), Κουέισον (Αλ Ετιφάκ).

Προηγούμενο ματς: Φιλική ήττα 0-2 κόντρα στην Ιορδανία. Στο 18’ και το 86’ τα γκολ της Ιορδανίας.

ΣΟΥΗΔΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*2-3 γκολ στα εφτά τελευταία παιχνίδια της.

*Κράτησε το μηδέν στα 2/3 τελευταία παιχνίδια της.

Ισπανία – Σουηδία στον Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ