*Τρίτος προκριματικός γύρος του Τσάμπιονς Λιγκ. Διπλές αναμετρήσεις, δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Ακολουθεί ρεβάνς στην έδρα της Σαχτάρ Ντόνετσκ (10/08).

*Η νικήτρια του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει μία εκ των Μονακό και Σπάρτα Πράγας στον επόμενο γύρο.

*Είναι η πρώτη επίσημη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων στην ιστορία τους.

Δείτε τα Προγνωστικά Champions League

ΓΚΕΝΚ ΑΝΑΛΥΣΗ (Βέλγιο, 55)

Η Γκενκ ξεκίνησε με υψηλές προσδοκίες τη φετινή αγωνιστική περίοδο, κυρίως λόγω του τρόπου που ολοκλήρωσε την προηγούμενη. Όμως, δεν έχει σημειώσει νίκη έπειτα από τρία επίσημα παιχνίδια. Στο τελευταίο που έδωσε, για το πρωτάθλημα, υπέστη απρόσμενη εντός έδρας ήττα από την Οστάνδη (3-4). Παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε στο μισάωρο με 2-0, αντέδρασε στο 2-2 και πήρε δεύτερο προβάδισμα με 3-2, δεν το κράτησε. Αρκετά ευάλωτη αμυντικά, χρειάζεται αρκετά να διορθώσει ο φαν ντεν Μπρομ για να πλησιάσει στην απόδοση των πλέι οφ πέρυσι. Μία ισοπαλία σε δύο αγώνες στο πρωτάθλημα και ήττα στον τελικό του Σούπερ Καπ από την Κλαμπ Μπριζ (2-3) ο απολογισμός έως τώρα.

“Σεβόμαστε στον αντίπαλο. Η Σαχτάρ είναι μεγάλη ομάδα με μεγαλύτερο μπατζετ από εμάς. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουμε πιθανότητες. Αν σιγουρευτούμε ότι όλα θα γίνουν σωστά, τότε είμαι πεπεισμένος ότι έχουν ελπίδες. Γι’ αυτά τα παιχνίδια δουλέψαμε σκληρά την προηγούμενη σεζόν. Ξέρουμε ότι πρέπει να αμυνθούμε καλά, όμως παιζουμε καλό ποδόσφαιρο. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό”, δήλωσε ο προπονητής της Γκενκ. Μοναδικός απών από την αποστολή, είναι ο ακραίος αμυντικός Γιούκλερεντ. 

Προηγούμενο παιχνίδι: Γνώρισε την ήττα με σκορ 3-4 εντός έδρας απο την Οστάνδη, για το πρωτάθλημα. Μόλις στο 20’ ο Χέινεν έκανε το 1-0 και στο 30’ ο Μπονγκοντά σκόραρε για το 2-0. Στο 32’ ο Κβάσινα μείωσε σε 2-1 για το ημίχρονο και στο 49’ ο Γκουέγε ισοφάρισε σε 2-2. Ο Μπονγκοντά στο 60’ έκανε το 3-2, όμως στο 62’ ο Άμπροουζ απάντησε για το 3-3 και στο 79’ ο Γέκελ σκόραρε και έδωσε τη νίκη στους φιλοξενούμενους.

Γκενκ Στατιστικά

*7 σερί ματς με G/G (δες το στη stoiximan)

*2/3 επίσημα παιχνίδια έληξαν με over 3.5

*Δέχεται γκολ σε 7/10 παιχνίδια εντός έδρας

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

21+ Παίξε υπεύθυνα | Αρμόδιος Ρυθμιστής MGA

ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ ΑΝΑΛΥΣΗ (Ουκρανία, 18)

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ είναι επίσης στην αρχή της νέας αγωνιστικής περιόδου και έχει δώσει έως τώρα δύο επίσημα παιχνίδια. Αμφότερα για το πρωτάθλημα, τα οποία κέρδισε. Στην πρεμιέρα επιβλήθηκε της Ίνχουλετς με σκορ 2-1 εντός έδρας και για τη δεύτερη αγωνιστική της Λβιβ (0-3) εκτός έδρας. Όμως, πιο εύκολη ήταν η πρώτη νίκη παρά η δεύτερη, με το τελικό σκορ να μη “λέει” την αλήθεια. Η ομάδα του Ιταλού Ντε Τσέρμπι σημείωσε τα τρία γκολ με τη Λβιβ στο τελευταίο εικοσάλεπτο.

Μετρά τρεις νίκες και μία ισοπαλία στα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια, μαζί με τα φιλικά προετοιμασίας. Πριν τη δεύτερη αναμέτρηση με τη Γκενκ, υποδέχεται για το ουκρανικό πρωτάθλημα την Ολεξάντρια. Στο αγωνιστικό σκέλος, δεν ταξίδεψαν στο Βέλγιο ο επιθετικός Ζούνιορ Μοράες και ο αμυντικός Μπόνταρ. Αμφότεροι ταλαιπωρούνται από μακροχρόνιους τραυματισμούς και δεν έχουν καταφέρει να βοηθήσουν την αρχή της σεζόν. 

Προηγούμενο παιχνίδι: Πήρε τη νίκη με σκορ 0-3 εκτός έδρας, εναντίον της Λβιβ, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος. Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες τους και έμειναν στο μηδεν. Στο 73’ ο Τραορέ σκόραρε για το 0-1 και στο 85’ο Ντεντίνιο πέτυχε δεύτερο τέρμα για τους φιλοξενούμενους. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Πεδρίνιο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Σαχτάρ Ντόνετσκ Στατιστικά

*3/5 αναμετρήσεις με γκολ εκατέρωθεν

*4/5 παιχνίδια έληξαν με over 2.5 γκολ

*Σκοράρει σε 8/10 τελευταία εκτός έδρας

Γκενκ – Σαχτάρ Ντόνετσκ στον Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ