*1η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Euro. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο “Saint-Petersburg Stadium” της Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία). Περίπου 30.500 θεατές θα βρεθούν στις εξέδρες.

*Αυτή είναι η πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων σε μεγάλη διοργάνωση.

*Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί συνολικά εννιά φορές, με τη Σλοβακία να μετράει τέσσερις νίκες, την Πολωνία τρεις, ενώ ένα μας έληξε ισοπαλία.

*Η Πολωνία έχει κερδίσει μόνο ένα απ’ τα εννιά τελευταία παιχνίδια της σε μεγάλη διοργάνωση (1-4-4).

*Η Πολωνία δεν σκόραρε ποτέ από δύο γκολ και πάνω σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. 

*Ο Λεβαντόφσκι έχει σκοράρει μόλις μια φορά σε δέκα παιχνίδια σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, αυτό κόντρα στην Πορτογαλία για τα προημιτελικά του Euro 2016. 

Δείτε τα Προγνωστικά Euro

ΠΟΛΩΝΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ

Στην τέταρτη της συμμετοχή σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η Εθνική Πολωνίας έχει στόχο να πραγματοποιήσει παρόμοια πορεία με το προηγούμενο Euro, όπου έφτασε μέχρι τα προημιτελικά γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στα πέναλτι από τη μετέπειτα κάτοχο του τροπαίου Πορτογαλία. Στην προκριματική φάση, η πρόκριση ήρθε πανεύκολα και με ρεκόρ 8-1-1 δεν υπήρξε ομάδα που να αμφισβητήσει την κυριαρχία της.

Ο άνθρωπος που την έστειλε στην τελική φάση του Euro, ο Ζέρζι Μπρζέτσεκ δεν βρίσκεται πλέον στον πάγκο και τα ηνία απ’ τις αρχές του 2021 ανέλαβε ο Πάουλο Σόουζα. Ο Πορτογάλος κόουτς, στον λίγο χρόνο που είχε στη διάθεσή του, προσπάθησε να ενσωματώσει τα δικά του στοιχεία, κάτι που δεν φάνηκε ούτε στα παιχνίδια του Nations League, ούτε στα δύο φιλικά προετοιμασίας. Στα δύο τελευταία, Πολωνία παραχώρησε ισοπαλίες με Ρωσία (1-1) και Ισλανδία (2-2), δεν ικανοποίησε με τις εμφανίσεις της, παρουσιάστηκε ανέτοιμη, ειδικά στην άμυνα.

Ο όμιλος της επιτρέπει να βάλει ψηλά τον πήχη στη φετινή διοργάνωση και η λογική λέει πως θα δώσει μάχη με Σουηδία και Σλοβακία για την πρόκριση. Ξεκινάει, μάλιστα, τις υποχρεώσεις της με τους Σλοβάκους στην Αγία Πετρούπολη και σε περίπτωση νίκης θα κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα νοκ άουτ.

Σε επίπεδο ρόστερ, ο Λεβαντόφσκι αποτελεί φυσικά τον αστέρα τον Πολωνών και τη μόνιμη πηγή κινδύνου για κάθε αντίπαλη άμυνα. Ο 32χρονος φορ έσπασε κάθε ρεκόρ τη φετινή σεζόν με την Μπάγερν Μονάχου, ωστόσο θα χρειαστεί να πάρει βοήθειες από τους συμπαίκτες τους για να δείξει με το παραπάνω την αξία του. Ο Σέζνι εμπνέει σιγουριά κάτω απ’ τα γκολπόστ, ενώ καθοριστικό ρόλο στην ομάδα θα έχουν οι Κριτσόβιακ και Ζιελίνσκι. Στην αποστολή βρίσκεται και ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, Κάρολ Σφιντέρσκι.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ξεπέρασαν τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούσαν και αναμένονται διαθέσιμοι ο στόπερ Γκλικ, ο αριστερός μπακ Ρίμπους και ο χαφ Ζιελίνσκι. Απουσία της τελευταίας στιγμής ο φορ Μίλικ, νωρίτερα είχε μείνει εκτός ο φορ Πιόντεκ. Η αποστολή που ταξίδεψε στη Ρωσία απαρτίζεται από 25 ποδοσφαιριστές. Προβληματίζεται για το σύστημα που θα παρατάξει ο Πάουλο Σόουζα, σκέφτεται το 3-4-2-1 και το 4-3-1-2, περισσότερους πόντους κερδίζει το πρώτο. Έτσι, θα πάει με τριάδα στους στόπερ τους Μπέντναρεκ, Γκλικ και Μπερεζίνσκι, τους Μόντερ και Κριτσόβιακ στα χαφ και πίσω από το μοναδικό προωθημένο Λεβαντόφσκι θα βρίσκονται οι Κλιχ και Ζιελίνσκι.

Προηγούμενο ματς: Φιλική ισοπαλία 2-2 με την Ισλανδία. Έμεινε πίσω στο σκορ στο 24’, ισοφάρισε με τον Ζιελίνσκι στο 34’, δέχθηκε το 1-2 στο 47’, ισοφάρισε με τον Σβιντέρσκι στο 88’.

ΠΟΛΩΝΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*G/G τα 5/6 πρόσφατα παιχνίδια.

*Over 2.5 τα 5/6 τελευταία ματς.

*2-3 γκολ τα 7/9 πρόσφατα παιχνίδια.

Παίξε νόμιμα στην Betshop (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
21+ ΚΕΘΕΑ: 1114 Ρυθμιστής εμπορικής επικοινωνίας: ΕΕΕΠ

ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ

Τη δεύτερη διαδοχική της συμμετοχή στην τελική φάση του Euro θα πραγματοποιήσει η Εθνική Σλοβακίας, με την ελπίδα να προκριθεί από τη φάση των ομίλων, όπως είχε συμβεί πέντε χρόνια πριν στα γήπεδα της Γαλλίας. Τότε, είχε περάσει στα νοκ άουτ ως 3η από τον όμιλο (Ουαλία, Αγγλία, Ρωσία), αναμενόμενα συνάντησε “μεγαθήριο” στους “16” γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τη Γερμανία. Μόνο εύκολα δεν ήρθε η πρόκριση στο μεγάλο τουρνουά, τερμάτισε 3η στον όμιλο των προκριματικών (πίσω από Κροατία και Ουαλία), αλλά τελικά έκανε τη δουλειά της μέσω των μπαράζ του Nations League κερδίζοντας στα πέναλτι την Ιρλανδία και στην παράταση τη Βόρεια Ιρλανδία.

Κληρώθηκε σ’ έναν αρκετά δύσκολο και απαιτητικό όμιλο, αναμενόμενα μεγάλο φαβορί είναι η Ισπανία και η Σλοβακία θα χρειαστεί να δώσει μάχη για την πρόκριση με τις Σουηδία και Πολωνία. Καθοριστικό για την πορεία της στη διοργάνωση το ματς με τους Πολωνούς, καθώς σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος θα αποκτήσει ψυχολογία και θα πάει με αυτοπεποίθηση στα επόμενα δύο παιχνίδια.

Φυσικά, είναι το αουτσάιντερ του ομίλου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποτιμηθεί, αφού το ρόστερ της απαρτίζεται από ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε κορυφαίο επίπεδο. Ξεχωρίζουν ο στόπερ Σκρίνιαρ, ο μπακ Πέκαρικ και οι χαφ Κούτσκα, Λομπότκα. Στην αποστολή βρίσκονται οι πρώην του ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, Μακ και Βάις αντίστοιχα. Καταλυτικός θα είναι ο αρχηγός Χάμσικ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια δεν αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο (παίζει στη σουηδική Γκέτεμποργκ, βρίσκεται κοντά στην Τράμπζονσπορ), αλλά έχει τα ηγετικά στοιχεία για να οδηγήσει την εθνική του στην πρόκριση. Ο 34χρονος χαφ, πάντως, αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού, δεν αγωνίστηκε στα δύο φιλικά και είναι αμφίβολος για την πρεμιέρα.

Δεν υπολογίζεται σίγουρα για το παιχνίδι με την Πολωνία ο φορ Σρανζ, ο οποίος χτύπησε στο φιλικό με την Αυστρία. Νωρίτερα, είχε μείνει εκτός αποστολής ο 20χρονος επιθετικός Στρέλετς. Πολλά τα ανοικτά μέτωπα στον καταρτισμό της ενδεκάδας, σε πολλές γραμμές υπάρχουν ερωτηματικά. Ο Τάρκοβιτς θα παρατάξει την ομάδα με 4-2-3-1, αν δεν καταφέρει να ξεκινήσει από την αρχή ο Χάμσικ, τη θέση του στην ενδεκάδα θα πάρει ο Ντούντα και στην κορυφή θα βρεθεί ο Ντούρις.

Προηγούμενο ματς: Φιλική ισοπαλία 0-0 με την Αυστρία. Ήταν συνολικά κατώτερη από την αντίπαλο, απείλησε ελάχιστα, περισσότερο ένιωσε τον κίνδυνο και χάρη στην αστοχία της Αυστρίας (είχε και δύο δοκάρια) κράτησε ανέπαφη την εστία της.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*Under 2.5 τα 5/7 πρόσφατα παιχνίδια.

*G/G τα 3/4 τελευταία ματς.

*2-3 γκολ τα 4/8 πρόσφατα παιχνίδια.

Πολωνία – Σλοβακία στην Betshop
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ