*Δεύτερος όμιλος της League C. Συμμετέχουν οι Εσθονία, Φινλανδία, Ελλάδα και Ουγγαρία. Η πρώτη κερδίζει την πρόκριση στα πλέι-οφ, ενώ η τελευταία υποβιβάζεται στη League D.

*Στον πρώτο γύρο: Φινλανδία – Ελλάδα 2-0

*Οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν στα προκριματικά του Euro 2016. Αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1 στη Φινλανδία, η Ελλάδα ηττήθηκε 0-1 στην Αθήνα.

*Οι δύο ομάδες έρχονται από 5/8 μεταξύ τους G/G ανεξαρτήτως έδρας.

*Μόλις δύο νίκες πήρε η Ελλάδα στα τελευταία 8 εντός έδρας ματς σε όλες τις διοργανώσεις (2-3-3), επί Γιβραλτάρ και Ουγγαρίας.

ΕΛΛΑΔΑ

Νέα εποχή ανατέλλει για την Εθνική Ελλάδας, τα ηνία της οποίας ανέλαβε ο Άγγελος Αναστασιάδης. Έπειτα απ’ την ήττα και την τραγική εμφάνιση (ακόμη μια) στο εκτός έδρας ματς με τη Φινλανδία, αποτέλεσμα που ουσιαστικά έθεσε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εκτός διεκδίκησης της πρωτιάς του ομίλου, η ομοσπονδία αποφάσισε να απομακρύνει τον Μίκαελ Σκίμπε απ’ την άκρη του πάγκου. Ο Γερμανός εκλέκτορας «πλήρωσε το μάρμαρο» της κακής εικόνας της Ελλάδας σε όλο το Nations League και πιο συγκεκριμένα, στα δύο εκτός έδρας ματς με Ουγγαρία και Φινλανδία, εκεί όπου υπέστη ισάριθμες καταδικαστικές ήττες.

Επιλογή των επιτελών της ΕΠΟ αποτέλεσε ο Αναστασιάδης, πρόσωπο που είναι αμφιλεγόμενο και απέχει χρόνια απ’ τις προπονητικές επιτυχίες, ωστόσο έχει χαμηλό κόστος και είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας (αν αυτό έχει σημασία σε επίπεδο εθνικών ομάδων). «Ήταν όνειρο ζωής για εμένα. Έχω ένα μεγάλο βάρος, καθήκον και υποχρέωση να πετύχει αυτή η συνεργασία μου με την Εθνική ομάδα για να ανοίξει ένα μονοπάτι διάδοχης κατάστασης από Έλληνες προπονητές. Η Εθνική να έχει ταυτότητα των Ελλήνων προπονητών», είπε ο 65χρονος προπονητής. «Έχουμε ένα παιχνίδι που πρέπει να το κερδίσουμε. Έχουμε κι άλλο λόγο να το κερδίσουμε. Είναι ότι πρέπει να αποδείξουμε στους εαυτούς μας ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Από εμάς εξαρτάται. Πιστεύω ότι τα παιδιά έχουν διάθεση, θέληση και ελπίζω να είναι μια καλή αρχή», συμπλήρωσε.

Πρώτες κλήσεις για Βλαχοδήμο, Μασούρα και Κούτρη, επιστρέφει ο Σιόβας έπειτα από μεγάλο διάστημα που ήταν εκτός πλάνων, ο Αναστασιάδης κάλεσε και τον Σάμαρη, ενώ εκτός έμειναν οι Καρνέζης, Τζαβέλλας, Τζιόλης και Χριστοδουλόπουλος. Η αποστολή: Τερματοφύλακες: Μπάρκας (ΑΕΚ), Πασχαλάκης (ΠΑΟΚ), Βλαχοδήμος (Μπενφίκα). Αμυντικοί: Μανωλάς (Ρόμα), Παπασταθόπουλος (Άρσεναλ), Σιόβας (Λεγκανές), Λαμπρόπουλος (ΑΕΚ), Μπακάκης (ΑΕΚ), Τοροσίδης (Ολυμπιακός), Κούτρης (Ολυμπιακός), Γιαννούλης (Ατρόμητος). Μέσοι: Σάμαρης (Μπενφίκα), Μπουχαλάκης (Ολυμπιακός), Μάνταλος (ΑΕΚ), Πέλκας (ΠΑΟΚ), Μπακασέτας (ΑΕΚ), Φορτούνης (Ολυμπιακός), Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός), Ζέκα (Κοπεγχάγη), Μασούρας (Πανιώνιος). Επιθετικοί: Μήτρογλου (Ολυμπιακός), Κουλούρης (Ατρόμητος), Καρέλης (ΠΑΟΚ).

Θολό το τοπίο αναφορικά με τις σκέψεις του Αναστασιάδη για το αρχικό σχήμα, δούλεψε τόσο με το γνωστό 4-2-3-1, όσο και με σχήμα με τριάδα στην άμυνα (Σιόβας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος). Διεκδικεί θέση στην κορυφή της επίθεσης ο φορμαρισμένος Κουλούρης, έστω κι αν ακόμη παραμένει φαβορί ο Μήτρογλου.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα 2-0 κόντρα στη Φινλανδία.

Στατιστικό: Η Ελλάδα έρχεται από 7/8 Under 2.5 ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης (δες το στην Bwin).

Το Ελλάδα – Φινλανδία παίζει στην Bwin
Bwin
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δείτε τα Προγνωστικά Nations League

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Η κορυφαία ομάδα του ομίλου είναι η Φινλανδία, η οποία ουσιαστικά έχει «κλειδώσει» την πρώτη θέση και το μόνο που απομένει είναι η επισημοποίηση της κατάληψης της. Μετράει 4/4 νίκες μέχρι στιγμής στον όμιλο, οι τρεις πρώτες ήρθαν οριακά με σκορ 1-0, ωστόσο κόντρα στην Ελλάδα την περασμένη αγωνιστική του Οκτωβρίου σκόραρε για πρώτη φορά δύο γκολ. Πρόσωπο των προκριματικών είναι μέχρι στιγμής ο επιθετικός Πούκι, ο οποίος «υπέγραψε» τις πρώτες τρεις νίκες της ομάδας του με Ουγγαρία (1-0), Εσθονία (1-0 και 0-1), η απουσία του στο ματς με την Ελλάδα δεν πτόησε τους συμπαίκτες του (τραυματίστηκε στα πρώτα λεπτά). Φοβερό δεύτερο ημίχρονο για τη Φινλανδία, η οποία ήλεγξε στον απόλυτο βαθμό το παιχνίδι και επιβλήθηκε δίκαια 2-0.

Έφτασαν τους 12 πόντους οι Σκανδιναβοί και απολαμβάνουν την κορυφή του γκρουπ, στο +6 απ’ την Ελλάδα, χρειάζονται μόλις έναν πόντο για να εξασφαλίσουν την πρωτιά και για να πάρουν την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. «Είμαστε στην πρώτη θέση με καλά αποτελέσματα και είμαι πεπεισμένος πως και αύριο θα παίξουμε πολύ καλά ώστε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα όπως και στο Τάμπερε. Είμαι σίγουρος ότι η νοοτροπία της Ελλάδας θα είναι πως θα θέλουν να πάρουν την ρεβάνς. Από τη στιγμή που υπάρχει και καινούριος προπονητής δε μπορείς να προβλέψεις τι θα κάνει», είπε ο κόουτς Κάνερβα. Επιστρέφουν οι Σάκσελα (αμυντικός, Σπάρτα Ρότερνταμ) και Γένσεν (μέσος, Άουγκσμπουργκ), τραυματίας ο μέσος Ραϊτάλα.

Η αποστολή: Τερματοφύλακες: Χραντέτσκι (Λεβερκούζεν), Γιόρόνεν (Κοπεγχάγη), Γιαάκολα (Ρέντινγκ). Αμυντικοί: Τοΐβιο (Χάκεν), Χάλστι (Έσμπιεργκ), Αραγιούρι (Μπρόντμπι), Ουρόνεν (Γκενκ), Βαλσάνεν (Κροτόνε), Πίρινεν (Ελσίνκι), Γκράνλουντ (Έρεμπρο), Σάκσελα (Σπάρτα Ρότερνταμ). Μέσοι: Λουντ (Χιχόν), Λαμ (Τσβόλε), Σοΐρι (Αντμίρα Βάκερ), Φορσέλ (Μίετζ), Καούκο (Έσμπιεργκ), Σκραμπ (Νόρκεπινγκ), Καμαρά (Νταντί), Γένσεν (Άουγκσμπουργκ), Τέιλορ (Τρόμσο). Επιθετικοί: Πούκι (Νόριτς), Μαρκάνεν (Ντάλκουρντ), Τουομίνεν (Μπάτε Μπορίσοφ).

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας επικράτηση 2-0 επί της Ελλάδας.

Στατιστικό: Η Φινλανδία έρχεται από 9/10 NG.

Αριστοτέλης Σαββίδης