*Δεύτερο ματς για τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση ίδιου σκορ με το πρώτο παιχνίδι, ακολουθεί παράταση κι αν χρειαστεί πέναλτι.

*Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ μια εκ των Γιαγκελόνια ή Γάνδης.

*Στο πρώτο παιχνίδι (Μάριουπολ – Μπορντό 1-3): Μπήκε πολύ δυνατά η Μάριουπολ και αιφνιδίασε την Μπορντό, προηγήθηκε στο 7’ και έβαλε δύσκολα στον αντίπαλο. Ωστόσο, οι Γιρονδίνοι ήταν αποφασισμένοι και αποτελεσματικοί, σκόραραν δύο φορές με τον Λαμπόρντ στο 33’ και το 37’, δεν άφησαν ιδιαίτερα περιθώρια στους Ουκρανούς. Καλύτερη και στο δεύτερο μέρος η Μπορντό, σκόραρε τρίτο γκολ με τον Τσουαμενί στο 49’.

ΜΠΟΡΝΤΟ (Γαλλία, 115)

Έκανε τη δουλειά απ’ την Ουκρανία η Μπορντό, η οποία έβγαλε την ποιότητα της στο χορτάρι και πήρε αυτό που ήθελε. Δεν απειλήθηκε ουσιαστικά απ’ τη Μάριουπολ, εκτός από ένα διάστημα στο πρώτο ημίχρονο, στη συνέχεια κυριάρχησε και σκόραρε δίκαια τρία γκολ, «καθάρισε» τη νίκη και την πρόκριση, σκέφτεται ήδη την επόμενη φάση και (μάλλον) τη Γάνδη. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά στο πρωτάθλημα, εκεί όπου οι Γιρονδίνοι έκαναν πρεμιέρα με το… αριστερό. Υποδέχτηκαν τη Στρασμπούργκ την Κυριακή, αλλά το ματς «στράβωσε» από νωρίς λόγω της αποβολής του Πάμπλο στο 13’.

Πήρε τα ηνία η Στρασμπούργκ, ήταν αυτή που είχε τις φάσεις, η Μπορντό πήρε θέση άμυνας και προσπάθησε να προστατεύσει το 0-0, ωστόσο στο δεύτερο μέρος οι Αλσατοί σκόραραν δύο φορές με τους Σισοκό (68’) και Ντα Κόστα (78’) για να πάρουν μια δίκαιη νίκη. Ήταν η πρώτη ήττα έπειτα από τρεις διαδοχικές νίκες στην Ευρώπη για την Μπορντό, η οποία διαμορφώνει ακόμη το ρόστερ της. Έκανε σούπερ κίνηση με την απόκτηση του Τζίμι Μπριάν απ’ την Γκινγκάμπ, για την οποία δεν έγινε γνωστό το ποσό, σήμερα ο Γάλλος επιθετικός είναι εκτός αποστολής, είχαν προηγηθεί οι προσθήκες των Τόμας Μπάσιτς (μέσος) απ’ τη Χάιντουκ Σπλιτ έναντι 3.5 εκ. ευρών, ενώ έδωσε 8 εκ. στη Γάνδη για να κάνει δικό της τον 20χρονο Νιγηριανό εξτρέμ, Σαμουέλ Καλού. Κανείς δεν είναι στην αποστολή σήμερα.

Στον αντίποδα, οδεύει προς τη Μονπελιέ ο στράικερ Λαμπόρντ, για τον οποίο υπάρχει πρόταση ύψους 5 εκ. ευρώ και λογικά θα γίνει αποδεκτή. Σήμερα είναι στην αποστολή, αλλά το πιθανότερο είναι ότι δε θα χρησιμοποιηθεί απ’ τον Πογέτ. Επιστρέφει ο αμυντικός Πουντζέ.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ήττα 0-2 κόντρα στη Στρασμπούργκ.

Στατιστικό: 2/3 Over 2.5 μετράει η Μπορντό στην Ευρώπη (δες το στον Stoiximan).

Το Μπορντό – Μάριουπολ παίζει στον Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΜΑΡΙΟΥΠΟΛ (Ουκρανία)

Κάπου εδώ ολοκληρώνεται η πορεία της Μάριουπολ στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας ήδη ένα πολύ σημαντικό παράσημο. Έκανε την έκπληξη στον προηγούμενο γύρο και άφησε εκτός συνέχειας την Τζουργκάρντεν, κόντρα στην οποία πήρε 1-1 εκτός έδρας και επιβλήθηκε 2-1 στην παράταση στη ρεβάνς. Μεγάλη πρόκριση για την ομάδα της Ουκρανίας, μόλις η δεύτερη στην ιστορία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η προηγούμενη είχε συμβεί το 2004. Ωστόσο, αυτό φάνηκε ότι ήταν το ταβάνι της, αφού κόντρα στην Μπορντό την περασμένη εβδομάδα δεν είχε τον τρόπο να «ματσάρει» την ατομική ποιότητα των αντιπάλων.

Αιφνιδίασε τους Γάλλους και προσπάθησε να «κλειστεί» για να κρατήσει το 1-0, ωστόσο οι αντίπαλοι ήταν απλά πολύ καλύτεροι σε όλα. Το 1-3 δεν αφήνει περιθώρια ανατροπής για τη Μάριουπολ, η οποία θα πρέπει να συμβιβαστεί με τον αποκλεισμό και τη συνέχεια των υποχρεώσεων της στο πρωτάθλημα Ουκρανίας. Εκεί έχει ξεκινήσει άσχημα, υπέστη 2/2 ήττες στις πρώτες ισάριθμες αγωνιστικές, ωστόσο στο τελευταίο ματς πήρε το πρώτο «τρίποντο» με το εκτός έδρας 1-2 επί της Άρσεναλ Κιέβου, σε ματς που έμεινε πίσω στο σκορ στο 22’. Δεν είχε υποχρεώσεις το Σαββατοκύριακο.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ήττα 1-3 κόντρα στη Μπορντό.

Στατιστικό: Μετράει 6/6 G/G σε όλες τις διοργανώσεις.

Αριστοτέλης Σαββίδης