*Δεύτερο ματς για τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση ίδιου σκορ με το πρώτο ματς, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.

*Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τον νικητή του Βέντσπιλς – Μπορντό.

*Το ματς δε διεξάγεται στη φυσική έδρα της Μάριουπολ στην περιοχή Ντόνετσκ, αλλά 621 χλμ δυτικότερα, στην Οδησσό.

*Στο πρώτο ματς (Τζουργκάρντεν – Μάριουπολ 1-1): Δεν άξιζε να γκελάρει η Τζουργκάρντεν την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο της έλλειψε η αποτελεσματικότητα. Η Μάριουπολ αιφνιδίασε με την αποφασιστικότητα της, σκόραρε στο 37’ από στατική φάση και έβαλε δύσκολα στους Σουηδούς, οι οποίοι πάντως στο δεύτερο μέρος έβγαλαν πάρα πολλές φάσεις. Τελικά, το γκολ ήρθε στις καθυστερήσεις με τον Μπατζί.

ΜΑΡΙΟΥΠΟΛ (Ουκρανία, 146)

Έκανε τη μίνι έκπληξη η Μάριουπολ την περασμένη εβδομάδα και σήμερα θέλει να δείξει ότι μπορεί να την ολοκληρώσει. Το 1-1 που πήρε στη Σουηδία της δίνει προβάδισμα πρόκρισης απόψε, ωστόσο θα πρέπει να επαναλάβει εμφάνιση ανάλογη με το παιχνίδι της περασμένης εβδομάδας, κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο με βάση τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί. Ποια είναι αυτά; Τα ταξίδια και η κόπωση. Η ουκρανική ομάδα επέστρεψε το βράδυ της Πέμπτης στη βάση της, την Κυριακή έπαιξε ξανά για το πρωτάθλημα (ηττήθηκε εντός έδρας 1-4 απ’ την Ντέσνα) και την Τρίτη ξεκίνησε οδικώς ταξίδι προς την Οδησσό, όπου διεξάγεται το σημερινό ματς. Προφανώς και υπάρχει κούραση, αλλά και το κίνητρο είναι αρκετά μεγάλο.

Τερμάτισε στην πέμπτη θέση του περσινού πρωταθλήματος, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ  για δεύτερη μόλις φορά στην ιστορία της. Τελευταία της συμμετοχή στη συγκεκριμένη διοργάνωση το 2004, στον πρώτο προκριματικό ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπάναντς από την Αρμενία, για να γνωρίσει έπειτα τον αποκλεισμό από την Αούστρια Βιέννης. Έχει ξεκινήσει άσχημα στο νέο πρωτάθλημα Ουκρανίας, υπέστη 2/2 ήττες στις πρώτες ισάριθμες αγωνιστικές.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ήττα 1-4 κόντρα στην Ντέσνα.

Στατιστικό: Μετράει 3/3 G/G σε όλες τις διοργανώσεις (δες το στον Stoiximan).

Το Μάριουπολ – Τζουργκάρντεν παίζει στον Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΤΖΟΥΡΓΚΑΡΝΤΕΝ (Σουηδία, 247)

Μπλέξιμο για την Τζουργκάρντεν, που ήταν το φαβορί κόντρα στη Μάριουπολ, ωστόσο την Πέμπτη με το… ζόρι πήρε την ισοπαλία.  Είδε τον αντίπαλο να προηγείται από εκτέλεση κόρνερ στο 37’, πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο έβλεπε τις προσπάθειες της να μην έχουν στόχο, τελικά ήρθε ο Μπατζί στις καθυστερήσεις για να ισοφαρίσει. Μερικές στιγμές αργότερα, μάλιστα, ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρι! Μπορούσε να κερδίσει το ματς, σήμερα πηγαίνει στην Ουκρανία με την «πλάτη στον τοίχο», οφείλει να πάρει την πρόκριση, ειδάλλως θα μιλάμε για έκπληξη μεγάλων διαστάσεων.

Σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα, τα πηγαίνει καλά, αφού μετά το πέρας 16 αγωνιστικών φιγουράρει στην τέταρτη θέση της κατάταξης, δύο πίσω από την «τριάδα», έχοντας ωστόσο παιχνίδι περισσότερο από τις Χάμαρμπι και Νόρκεπινγκ, ενώ βρίσκεται οκτώ πόντους μακριά από την κορυφή. Στο πρόσφατο παιχνίδι της την Κυριακή έμεινε στο εντός έδρας 1-1 κόντρα στη Σούντσβαλ, διευρύνοντας το αήττητο σερί της στις επτά αγωνιστικές (6-2-0). Συμμετέχει για πέμπτη φορά στην εν λόγω διοργάνωση, δεν κατάφερε ποτέ να περάσει στον 3ο προκριματικό, στην τελευταία της συμμετοχή το 2008 αποκλείστηκε σε αυτό τον γύρο από τη Ρόζενμποργκ (νίκη 2-1 εντός έδρας, ήττα 5-0 εκτός έδρας). Επιστρέφει ο Ούλβεσταντ (Μέσος, 13).

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ισοπαλία 1-1 κόντρα στη Σούντσβαλ.

Στατιστικό: Έρχεται από 6/7 G/G ανεξαρτήτως έδρας.