*Προκριματικά του Κόπα Άφρικα που θα διεξαχθεί στο Καμερούν το 2019. Δώδεκα όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, την πρόκριση παίρνουν απευθείας οι πρώτες κάθε ομίλου και μαζί με τις τρεις καλύτερες δεύτερες και το Καμερούν θα συμμετάσχουν στην τελική φάση της διοργάνωσης.

*Όγδοος όμιλος: Γουϊνέα 3β. (1 αγ.), Δημοκρατία Κεντρικής Αφρικής 0β. (0 αγ.), Ρουάντα 0β. (0 αγ.), Ακτή Ελεφαντοστού 0β. (1 αγ.)

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

Την προσπάθεια για εξασφάλιση μιας θέσης στα τελικά του Κόπα Άφρικα θέλει να κάνει η Δημοκρατία Κεντρικής Αφρικής, η οποία δεν έχει καταφέρει ποτέ να βρεθεί στην τελική φάση. Προπονητής της ομάδας είναι εδώ και δυο χρόνια ο ντόπιος Μπες Καπογκό, ο οποίος έχει στα χέρια του παίκτες που αγωνίζονται σε Ευρώπη και Αφρική κατά κύριο λόγο. Έκπληξη αποτελεί το γεγονός πως δεν κλήθηκε ο πιο γνωστός της παίκτης, ο επιθετικός Χαμπίμπ Χαμπιμπού, που αγωνίζεται στην Λανς της Γαλλίας. Κανονικά στην αποστολή ο αρχηγός Ελόγκ Ενζά-Γιαμισί (ΜΕ). Σε φιλικό παιχνίδι που έδωσε τον περασμένο Μάρτιο, γνώρισε την ήττα με 1-2 από την Γκάμπια. Επιπλέον, έχει μείνει εκτός προκριματικών Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, όταν και ηττήθηκε με συνολικό σκορ 5-2 από την Μαδαγασκάρη, στον πρώτο γύρο.

Προηγούμενο ματς: Ήττα 1-2 από την Γκάμπια σε φιλικό παιχνίδι.

Στατιστικό: G/G τα έξι τελευταία παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, φιλικά και επίσημα. (Δείτε τις νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες)

ΡΟΥΑΝΤΑ

Από την πλευρά της, η Ρουάντα έχει βρεθεί μόλις μια φορά στα τελικά του Κόπα Άφρικα, η οποία ήταν πριν από 13 χρόνια, στα γήπεδα της Τυνησίας. Πολύ καλή αλλά σύντομη η παρουσία της εκεί, όπου σε έναν όμιλο με Τυνησία, Γουϊνέα και Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, συγκέντρωσε τέσσερις βαθμούς και τερμάτισε στην τρίτη θέση, που την άφησε εκτός. Για μόλις ένα βαθμό έχασε την πρόκριση, με τις Τυνησία και Γουϊνέα να παίρνουν τα εισιτήρια της επόμενης φάσης.

Από τον περασμένο Μάρτιο, προπονητής της ομάδας είναι ο 46χρονος Γερμανός, Αντοΐν Χέι, ο οποίος έχει περάσει και από τον πάγκο των Λεσότο, Γκάμπια, Λιβερία και Κένια. Πάνοπλη και έτοιμη για το αποψινό παιχνίδι, θα ψάξει το όποιο θετικό αποτέλεσμα, όμως οι πιθανότητες πρόκρισης δεν είναι υπέρ της. Τελευταία κλήση του Χέι ήταν ο επιθετικός Έρνεστ Σίγκουρα, που θα ενισχύσει την ομάδα του σε αυτή την προσπάθειά της.

Προηγούμενο ματς: Ισοπαλία 1-1 με την Γκάνα στο Κόπα Άφρικα.

Στατιστικό: Under 2.5 τα τρία από τα πέντε τελευταία παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, φιλικά και επίσημα.