Betarades.gr: Τα κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα

* Η Άρσεναλ έχει ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους “16” και χρειάζεται καλύτερο αποτέλεσμα από την Παρί Σεν Ζερμέν για να πάρει και την 1η θέση του ομίλου.

* Την 3η θέση του ομίλου κυνηγάει η Βασιλεία, για να το πετύχει χρειάζεται καλύτερο αποτέλεσμα από τη Λουντογκόρετς.

* Στο 5-2-4 το εντός έδρας σερί της Βασιλείας απέναντι σε αγγλικούς συλλόγους, 2/2 νίκες μετρά η Άρσεναλ επί ελβετικού εδάφους.

Στον πρώτο γύρο: Άρσεναλ – Βασιλεία 2-0

ΒΑΣΙΛΕΙΑ

Στόχος η 3η θέση για τη Βασιλεία στο σημερινό ματς της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων, με τους πρωταθλητές Ελβετίας να αγνοούν τη νίκη μέχρι στιγμής. Τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες συνθέτουν το σερί τους στη φετινή φάση των ομίλων, μάλιστα έχουν μείνει και άσφαιροι στα 3/4 τελευταία ματς. Σήμερα χρειάζονται καλύτερο αποτέλεσμα από τη Λουντογκόρετς, η οποία δοκιμάζεται στο Παρίσι και… λογικά θα χάσει. Βέβαια, ο κόουτς Ουρς Φίσερ ήταν ξεκάθαρος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου: “Δεν πρόκειται να μπούμε με στόχο την ισοπαλία. Κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ επικίνδυνο. Χρειάζεται να σκοράρουμε, ιδίως απέναντι σε μία ομάδα όπως η Άρσεναλ. Για να γίνει αυτό πρέπει να βρεθούμε σε… τέλεια μέρα”.

Παραμένει ακλόνητη στην κορυφή του ελβετικού πρωταθλήματος η Βασιλεία, με διαφορά 12 βαθμών από τη 2η Γιουνγκ Μπόις. Βέβαια, το περασμένο σαββατοκύριακο έφυγε ηττημένη από την έδρα της Γιουνγκ Μπόις, βάζοντας τέλος σε ένα αήττητο σερί 14-2-0 στη φετινή εγχώρια λίγκα. Μοναδική απουσία ενόψει του σημερινού ματς αυτή του Σλοβένου επιθετικού Σπόραρ, που ταλαιπωρείται από τραυματισμό.

Προηγούμενο ματς: Γνώρισε την εκτός έδρας ήττα από τη Γιουνγκ Μπόις με 3-1. Δέχθηκε δύο γκολ στο 6′ και στο 51′, μείωσε στο 66′ με εύστοχο πέναλτι του Ντελγάδο και το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 79′. Οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο από το 45′.

Στατιστικό: Έχει σκοράρει μόλις ένα γκολ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Το Βασιλεία – Άρσεναλ παίζει στον Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δείτε τα Προγνωστικά Champions League (Κλικ Εδώ)

ΑΡΣΕΝΑΛ

Η Άρσεναλ, από την πλευρά της, έρχεται στο σημερινό παιχνίδι έχοντας ήδη σφραγισμένο το εισιτήριο για τους “16”. Αν θέλει να πάρει και την πρωτιά στον 1ο όμιλο, χρειάζεται καλύτερο αποτέλεσμα από την Παρί Σεν Ζερμέν, με την οποία υστερεί στην ισοβαθμία. Αήττητοι οι “κανονιέρηδες” στις πέντε πρώτες αγωνιστικές (3-2-0), εκτός έδρας μετρούν το ισόπαλο 1-1 με την Παρί και το νικηφόρο 2-3 επί της Λουντογκόρετς. Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για mind games, αλλά ο Βενγκέρ τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι “δεν αποτελεί και… τεράστιο πρόβλημα αν τερματίσουμε δεύτεροι”. Τα βρετανικά ΜΜΕ σημειώνουν, δε, ότι ο Αλσατός τεχνικός προσανατολίζεται σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Πάντως, οι “κανονιέρηδες” προέρχονται από το εμφατικό διπλό πρωταθλήματος επί της Γουέστ Χαμ (1-5), που τους έφερε στη 2η θέση του πίνακα της Πρέμιερσιπ κι έσβησε τις αρνητικές εντυπώσεις από τον εντός έδρας αποκλεισμό από τη Σαουθάμπτον στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ (0-2, 30/11).

Χάνει το σημερινό ματς λόγω καρτών ο μέσος Κοκλέν, παραμένουν στα πιτς οι Καθόρλα, Μπεγιερίν, Μερτεζάκερ (εκτός της παρούσας ευρωπαϊκής λίστας), Γουέλμπεκ (εκτός της παρούσας ευρωπαϊκής λίστας) και Ντεμπισί. Στον αντίποδα, ξεπέρασε πλήρως τις ενοχλήσεις του και ακολούθησε κανονικά την ομάδα ο επιθετικός Ολιβιέ Ζιρού.

Προηγούμενο ματς: Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, πανηγύρισε την εκτός έδρας νίκη επί της συμπολίτισσας Γουέστ Χαμ με 1-5. Χατ-τρικ από τον Αλέξις Σάντσες, από ένα γκολ σκόραραν οι Εζίλ και Οξλέιντ-Τσαμπερλέιν. Οι γηπεδούχοι είχαν μειώσει προσωρινά σε 1-3 στο 83′.

Στατιστικό: G/G τα 7/8 τελευταία παιχνίδια της για όλες τις διοργανώσεις (παίξτο σε μία από τις νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες).

Βασίλης Μελίδης