Μάτιτς Κότνικ αγωνίζεται ως τερματοφύλακας και ομάδα του είναι ο Βόλος ΝΠΣ.

Ο Βόλος ΝΠΣ θωρακίζει τη θέση του τερματοφύλακα με την απόκτηση του Μάτιτς Κότνικ. Ο 31χρονος Σλοβένος κίπερ επιστρέφει στην ελληνική Super League, μετά από μία επιτυχημένη τριετία με τη φανέλα του Πανιωνίου.
Η ανακοίνωση του ΝΠΣ Βόλου αναφέρει αναλυτικά:
“Η ΠΑΕ Βόλος ανακοινώνει την απόκτηση του 31χρονου Σλοβένου τερματοφύλακα Μάτιτς Κότνικ, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο. Ο Μάτιτς Κότνικ αγωνιζόταν στην ιταλική Μπρέσια, ενώ τα προηγούμενα τρία χρόνια αγωνιζόταν στον Πανιώνιο (77 συμμετοχές). Ο Κότνικ ξεκίνησε την καριέρα του στην Σλοβένικη Ντράβογκραντ, ενώ από το 2009 έως το 2017 αγωνίστηκε στην επίσης Σλοβένικη Τσέλιε (157 συμμετοχές). Η ΠΑΕ Βόλος καλωσορίζει στην οικογένεια της, τον Μάτιτς Κότνικ”

Μάτιτς Κότνικ: Το Who Is Who

Ο Μάτις Κότνικ γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1990 στο Γκράντετς της Σλοβενίας. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την ΝΚ Ντράβογκραντ και το 2009 έκανε το μεγάλο βήμα για την Τσέλιε, με την οποία πραγματοποίησε 183 συμμετοχές από το 2011 ως το 2017. Εκείνο το χρονικό διάστημα αποτελούσε μέλος των μικρών εθνικών ομάδων της χώρας του, ωστόσο ουδέποτε πήρε το χρίσμα με την ανδρική ομάδα. Το 2017 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Πανιωνίου και με τους κυανέρυρθους έκανε 83 συμμετοχές, 60 στην Σούπερ Λιγκ. Το καλοκαίρι του 2020 μετακόμισε στην Ιταλία και υπέγραψε με την Μπρέσια, ωστόσο στο “Ριγκαμόντι” δεν “έπιασε”, πραγματοποιώντας μόλις 1 εμφάνιση