Ισπανία: Μειώνονται οι διαφημίσεις των στοιχηματικών!

Ανανεώθηκε:
Ισπανία στοίχημα

O πολυαναμενόμενος νόμος για τις διαφημίσεις στην Ισπανία αναμένεται να μειώσει την επικοινωνία στις στοιχηματικές εταιρίες κατά 80%, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να περιορίσει τις marketing δραστηριότητες σχετικά με το στοίχημα.

Η αριστερή συμμαχία από το PSOE και τους Podemos, αναμένεται να αυστηροποιήσει τους περιορισμούς στις διαφημίσεις επί του στοιχήματος, αφού υποστήριξε ότι η στοιχηματική βιομηχανία είχε εκτεθεί υπερβολικά στο νεανικό κοινό. Οι κριτικοί της αγοράς υπογραμμίζουν ότι ο τζίρος των στοιχηματικών στην Ισπανία έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια και το 2018 έφτασε τα 19.2 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Οι διαφημιστικές μεταρρυθμίσεις ηγούνται από το νέο υπουργό των Πελατειακών Υποθέσεων, Αλμπέρτο Γκαρθόν, ο οποίος δήλωσε: “Η ρύθμιση πρέπει να είναι παρόμοια με αυτή για τις καπνοβιομηχανίες. Δεν μεταρρυθμίζουμε τη βιομηχανία υφασμάτων, αλλά μία βιομηχανία που έχει μεγάλο αντίκτυπο στην κοινωνία. Αν υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν την ολοκληρωτική απαγόρευση των διαφημίσεων είμαι εδώ για να το συζητήσω και να εξηγήσω ότι σύμφωνα με τις εμπειρίες από άλλες αγορές, όπως αυτή της Ιταλίας, κάτι τέτοιο αποδείχθηκε αποτυχία. Η οικονομική λογική πίσω από μία ολοκληρωτική απαγόρευση είναι λάθος και κάτι τέτοιο είναι όχι μόνο ακατάλληλο, αλλά και απερίσκεπτο. Υπάρχουν πολίτες που θα ποντάρουν και ναι πιθανώς επειδή είναι εθισμένοι.”

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αντιδρώντας στις εξελίξεις, η σύμπραξη FACUA για τα δικαιώματα των καταναλωτών εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση της κυβέρνηση και υποστήριξε ότι το PSOE και οι Podemos θα έπρεπε να εφαρμόσουν ένα ακόμη πιο αυστηρό διαφημιστικό πλαίσιο για τις στοιχηματικές.

Η FACUA είχε στο παρελθόν περιγράψει τις διαφημίσεις των στοιχηματικών κατά τη διάρκεια αθλητικών γεγονότων ως κάτι ιδιαιτέρως ανεύθυνο, ενώ ολοκλήρωσε υποστηρίζοντας ότι 9/10 καταναλωτές θα υποστήριζαν μία ολοκληρωτική απαγόρευση των διαφημίσεων και των χορηγιών από live καζίνο και στοιχηματικές.

Ο Γκαρθόν όμως υποστήριξε οτί ενώ μία ολοκληρωτική απαγόρευση του στοιχήματος θα ήταν ιδανική, μία τέτοια πρακτική θα προκαλούσε τα αντίθετα αποτελέσματα οδηγώντας τους παίκτες να ποντάρουν σε παράνομες στοιχηματικές.