Ισπανία Μπάσκετ, Liga Endesa: Αφιέρωμα 2022-2023

Ανανεώθηκε:
προγνωστικα μπασκετ 240922

Eπιτέλους δράση στην Ισπανία, καθώς αρχίζει αύριο η ACB, η καλύτερη Λίγκα στον κόσμο, πλην του ΝΒΑ, φυσικά! Είναι δεδομένο ότι όποιος την παρακολουθεί δε… χάνει, καθώς μιλάμε για μπάσκετ υψηλού επιπέδου και σαφώς με ομάδες ποιότητας, που ακόμη κι οι τελευταίες θα πρωταγωνιστούσαν στο δικό μας πρωτάθλημα. Δε μιλάμε, βέβαια, για οργάνωση, γήπεδα, φίλαθλη συμπεριφορά, μάρκετινγκ κλπ. Έτη φωτός μακριά μας. Μεγάλο το ενδιαφέρον και στα προγνωστικά μπάσκετ!

Σύστημα διεξαγωγής

Οι Ισπανοί δε φοβούνται και βάζουν 18 ομάδες στην πρώτη τους κατηγορία, οι οποίες βεβαίες όλες περνούν αυστηρό οικονομικό έλεγχο από τη Λίγκα πριν ξεκινήσουν.

Οι 18 αυτές ομάδες θα δώσουν 34 αγώνες (εντός και εκτός έδρας, όλοι με όλους) στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, η οποία ολοκληρώνεται στις 21 Μαΐου Οι 8 πρώτες θα παίξουν στα playoffs και οι 2 τελευταίες θα υποβιβαστούν στη LEB Oro. Οι 7 πρώτες στο τέλος του πρώτου γύρου και η διοργανώτρια Μπανταλόνα, προκρίνονται στο final 8 του Copa Del Rey, το οποίο θα γίνει μεταξύ 16 και 19 Φεβρουαρίου.

Η Liga Endesa στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μακροχρόνια στοιχήματα

Πολύ δύσκολα θα «σπάσει» το Ρέαλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα στον τελικό, οπότε το να διαλέξει κανείς νικητής είναι κάτι που ανεβάζει την απόδοση, οπότε πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά η Μπαρτσελόνα θα καταφέρει να πάρει και πάλι τα σκήπτρα απ’ τη «Βασίλισσα», όπως έκανε πρόπερσι, στην πρώτη χρονιά του Γιασικεβίτσιους, και να στεφθεί πρωταθλήτρια. Ετσι η επιλογή Ρεάλ-Μπαρτσελόνα και Μπαρτσελόνα που πληρώνει 2.30 στη Stoiximan είναι θεμιτή για τους υπομονετικούς.

Μπαρτσελόνα 1,81

Η παραμονή του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν για πολλούς έκπληξη, καθώς η χρονιά ήταν αποτυχημένη. Πήρε, βέβαια, το Κύπελλο του Βασιλιά, Copa Del Rey, αλλά έχασε και το πρωτάθλημα από τη Ρεάλ, και την Ευρωλίγκα, πάλι από τη Ρεάλ, χάνοντας στον ημιτελικό. Με τόση επένδυση και τέτοιο ρόστερ ήταν δεδομένο ότι όλοι περίμεναν να φτάσει μέχρι τέλους, αλλά το χρήμα δε φέρνει πάντα τη (μπασκετική) ευτυχία.

Για να μπορέσει να «γυρίσει» τον «τροχό» υπέρ της φρόντισε να κάνει σημαντικές κινήσεις για να αλλάξει το ρόστερ της, αφού έφυγαν οι Καλάθης, Ντέιβις και ήρθαν οι Σατοράνσκι, Βέσελι, που είναι οι πιο «ηχηρές», αλλά και ο έμπειρος Κάλινιτς και ο άψογος στο p’n’r Τόμπεϊ, όπως και ο Ντα Σίλβα. Παρέμειναν οι Λαπροβίτολα, Γιακουμπάιτις, Μίροτιτς, Χίγκινς, Αμπρίνες, Κούριτς, Σανλί, Μαρτίνεθ.

Φέτος μπορεί να τα καταφέρει…

Ρεάλ Μαδρίτης 2,16

Ήδη ξεκίνησε με τίτλο, παίρνοντας το SuperCopa πριν λίγες ημέρες, κερδίζοντας στον τελικό τη Μπαρτσελόνα και αισιοδοξεί ότι θα φτάσει και πάλι στην «πηγή» και θα πιει και… νερό. Η υπόθεση Λάσο σίγουρα έχει προκαλέσει αναταραχή, αλλά οι μεγάλες ομάδες αυτά τα απορροφούν εύκολα, μέσα απ’ τις επιτυχίες και τους συνεχείς καλούς αγώνες. Όσο κερδίζει, τόσο θα ξεχνιέται ο μεγάλος κόουτς. Για να το «κλειδώσει» πήρε τον MVP της περσινής Liga Endesa, Τζάναν Μούσα, που ήταν πολύ καλός και στο Ευρωμπάσκετ, πήρε τον έμπειρο Σέρχιο Ροντρίγκεθ από την Αρμάνι, τον Μάριο Χεζόνια από την Ούνιξ και τον Γάλλο σέντερ Κορνελί που ήταν στην G-League. Έφυγαν καλοί παίκτες, αλλά όχι και για… πανικό, όπως οι Ερτέλ, Τόμπκινς, Τέιλορ, όμως κράτησε τον «κορμό» αποτελούμενο από έμπειρους όπως οι Γιουλ, Ρούντι, Κοζέρ, Ράντολφ και οι σπουδαίοι Ταβάρεζ, Γιαμπουσελέ, Χάνγκα, Ντεκ, Πουαριέ, όπως και οι Γκος, Αλοθέν. Φυσικά και είναι φαβορί για… όλα και φέτος η Ρεάλ.

Βρες στο winmasters app κορυφαίες αποδόσεις για το πρωτάθλημα της Ισπανίας

Bαλένθια 19,00

Η Βαλένθια προτείνεται από τις περισσότερες στοιχηματικές εταιρίες ως το τρίτο φαβορί για τη φετινή Liga ACB χωρίς να εντυπωσιάζει ούτε ως εικόνα από πέρσι (αποκλείστηκε από τη Μπασκόνια με πλεονέκτημα έδρας και από τη Βίρτους στο Eurocup), ούτε ως μεταγραφές. Άλλαξε προπονητή, παίρνοντας τον εμβληματικό Άλεξ Μούμπρου, που ήταν στη Μπιλμπάο, με καλή παρουσία, αντί του Χοάν Πεναρόγια και έκανε κάποιες καλές μεταγραφές. Έφερε τον ΝΒΑερ Τζάροντ Χάρπερ, τον Κρις Τζόουνς της Βιλερμπάν, τον Ρέιντμπο από τη Λούντβιχσμπουργκ, τον γνωστό μας από τη Λάρισα Τζέιμς Γουέμπ, που ήταν πέρσι στη Μούρθια και τον Αλεξάντερ από τη Φουενλαμπράδα. Έφυγαν οι ψηλοί Τόμπι και Λαϊμπιρί. Κράτησε τους Βαν Ρόσομ, Πρέπελιτς, Χέρμανσον και φυσικά τον Ντούμπλιεβιτς, που είναι σημείο αναφοράς. Θα είναι στην τετράδα, αλλά με δυσκολία…

Η Liga Endesa στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπασκόνια 19,00

Όταν ακούς Μπασκόνια, φέρνεις στο μυαλό σου συνήθως την… τρίτη ομάδα στην Ισπανία και ίσως αυτό δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα. Πήρε καλό προπονητή, τον Χοάν Πεναρόγια, που έφυγε απ’ τη Βαλένθια, και πήρε δυο φορές με τη Μπούργος το BCL και μαζί του άλλαξε αρκετούς παίκτες. Όλα αυτά για να κάνει κάτι καλύτερο απ’ την τετράδα στην Liga ACB αλλά και στην Ευρώπη. Έφερε παίκτες που ελπίζει να «βγουν» στο υψηλό επίπεδο, όπως ο Χάουαρντ από το Ντένβερ και ο Κότσαρ, που ήταν πολύ καλός με την Εσθονία στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ. Μαζί τους ο Τόμπσον από την Κουμπάν, ενώ έφυγαν οι Φοντέκιο, Πίτερς (στον Ολυμπιακό), Μπάλντουιν και Γκρέιντζερ, όλοι βασικοί. Δύσκολη δουλειά θα έχει ο Πεναρόγια, αλλά μπορεί να τα καταφέρει.

Μπανταλόνα 31,00

Έχει αρκετά ατού για να τη θεωρήσουμε ικανή για τετράδα, αλλά δύσκολα μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Τριάδα, μπορεί. Ποια είναι αυτά; Ο προπονητής, Κάρλες Ντουράν, που οι παίκτες της Λίγκας ψήφισαν ως τον καλύτερο προπονητή της χρονιάς και είναι από το 2018. Επίσης άλλαξε λίγα πράγματα στο ρόστερ κι ας έχασε τους Μπάσας και Γουίλις, αλλά πήρε τον σκόρερ Γκάι από το ΝΒΑ, τον Χάουαρντ από τη Βιλερμπάν, τον Έλενσον από την Ομπραντόιρο και τον Οκέκε δανεικό από την Αρμάνι Μιλάνο.

Η Μπανταλόνα είναι σταθερή ομάδα, έχει κίνητρο και την καλή πορεία στην Ευρώπη, όπου παίζει στο Eurocup, στο οποίο θέλει να πάει ψηλά. Θα είναι μια από τις ομάδες που θα είναι fun to watch, όπως ήταν… πάντα, από την εποχή του Βιγιακάμπα.

Τενερίφη 36,00

Όταν λέμε… BCL εννοούμε Τενερίφη, καθώς το πήρε δύο φορές και από αυτό παίρνει δύναμη και για την Ισπανία, όπου όμως για να κάνεις την υπέρβαση θέλεις και το κάτι παραπάνω. Δεν είναι βέβαιο ότι το έχει για φέτος, όμως είναι πάντα μια απ’ τις κορυφαίες ομάδες, παίζει πάντα ωραίο μπάσκετ, κι αυτό οφείλεται εν πολλοίς στον Τσους Βιντουρέτα και μερικώς στους Χουέρτας, Σερμαντίνι που είναι οι «κολώνες».

Πήρε τον διεθνή Χαϊμέ Φερνάντεθ, που πήρε το χρυσό στο Βερολίνο, αλλά και έφερε πίσω τον Αμπρομάιτις, πολύ σημαντικό στο rotation. Μαζί τους ο Κουκ από την Τόφας και οι Κρουζ-Ντιανέ από Μπρεογκάν και Ανδόρα αντίστοιχα. Έμειναν οι Φιτιπάλντο, Σάλιν, Σάστρε, Ντόνερκαμπ, Γκέρα, σε μια ομάδα που παίζει σε υψηλούς ρυθμούς πάντα και μπορεί να πάει ψηλά και φέτος, ιδίως στην Ευρώπη.

Ουνικάχα Μάλαγα 36,00

Πρόσφατα προκρίθηκε στους ομίλους του BCL, μια που έκανε πολύ κακή πορεία πέρσι στη Λίγκα. Φλέρταρε με τον υποβιβασμό αν και έριξε αρκετά λεφτά πέρσι και γι’ αυτό φέτος άλλαξε αρκετά, αν όχι πολλά, στο ρόστερ της, με την ελπίδα να ανακάμψει. Ήρθαν σημαντικοί παίκτες όπως οι Κέντρικ Πέρι (Μπουντούσνοστ, παλιότερα στον ΠΑΟ), Τάισον Κάρτερ (Ζενίτ, παλιότερα στο Λαύριο), Νιχάντ Τζέντοβιτς (Μπάγερν), Γουίλ Τόμας (Μονακό) και Αγκούστο Λίμα (Μούρθια), αλλά έφυγαν εξίσου σημαντικοί παίκτες, όπως οι Τιμ Αμπρομάιτις (Τενερίφη), Χάιμε Φερνάντεθ (Τενερίφη), Αξέλ Μπουέιγ (Τουρκ Τέλεκομ) και Φράνσις Αλόνσο (Μπιλμπάο). Προπονητής ο  Ίμπον Ναβάρο, που ανέλαβε την ομάδα μεσούσης της περσινής σεζόν και συνεχίζει και φέτος. Με όλα αυτά δεν μπορεί να πάει τόσο χάλια όπως πέρσι, οπότε μπορεί να είναι στην οκτάδα και να επιδιώξει και μια καλή πορεία στο BCL, όπου είναι στον όμιλο του ΠΑΟΚ.

Μανρέσα 36,00

Ήταν η έκπληξη του BCL, φτάνοντας στον τελικό όπου έχασε από την Τενερίφη και για μεγάλο χρονικό διάστημα έπαιξε καλά και εντός των συνόρων, όπου κατέληξε στην 7η θέση και αποκλείστηκε από τη Ρεάλ. Το μυστικό της ο πολύ καλός Πέδρο Μαρτίνεθ που είναι στον πάγκο, ενώ έκανε «ψαγμένες» μεταγραφές, αφού πήρε τον γνωστό από την Νίμπουργκ, Αμερικανό γκαρντ Χάρντινγκ, τον Ιταλό Μπαρτολάνι, από την Τρεβίζο, που ψηφίστηκε ως ο καλύτερος νέος παίκτης του BCL και τον Πέρεθ από την Ανδόρα. Έχασε και αρκετούς βασικούς, που εξαργύρωσαν την πολύ καλή πορεία, όπως οι Μπάκο, που πήγε στη Βίρτους, Μονέκε που πήγε στο ΝΒΑ και στους Σακραμέντο Κινγκς, Τόμασον (Ζενίτ), Σίμπα (Βενέτσια). Δύσκολα να κάνει την ίδια πορεία με πέρσι, αλλά μπορεί να «χτυπήσει» και πάλι την οκτάδα.

Η Liga Endesa στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Γκραν Κανάρια 46,00

Η περσινή μέτρια χρονιά, όπου αν και ξεκίνησε με φιλοδοξίες, κατέληξε στη μέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα (αποκλείστηκε από τη Μπαρτσελόνα στα πλέιοφς) και ομοίως και στην Ευρώπη, αφού στα προημιτελικά του Eurocup αποκλείστηκε από την Ανδόρα, φαίνεται πως γίνεται μάθημα για τους «Νησιώτες». Άλλαξαν προπονητή και έφεραν τον γνωστό μας Σλοβένο Γιάκα Λάκοβιτς, που ως παίκτης έγραψε ιστορία με τον Παναθηναϊκό, που ήταν πολύ καλός στη Γερμανική Ουλμ. Μαζί του τον πολύ καλό Ίνγκλις από τη Μπιλμπάο, τον ικανότατο γκαρντ Μπάσας από τη Μπανταλόνα και τον έμπειρο Μπενίτε από τη Μπούργκος, ενώ έχασε τον πολύ καλό γκαρντ Ντίλαν Ένις και τους ψηλούς Ιλιμάνε Ντιόπ και Αρτέμ Πούστοβοϊ. Έμεινε ο Αλμπισί και ο Μπρουσίνο, ο Σλότερ, ο Μπαλτσερόφσκι και ο Σούρνα. Δύσκολα τα πράγματα, όμως μπορεί να μπει στην 8άδα και να πάει για κάτι καλό στο Eurocup.

Μούρθια 76,00

Η ομάδα του πάντα αγαπητού εδώ στην Ελλάδα Θαντ Μακ Φάντεν πήγε αρκετά καλά πέρσι, και στην Ισπανία και στο Basketball Champions League και θέλει να πάει παραπάνω φέτος, ιδίως εντός των συνόρων, όπου θέλει να μπει στην 8άδα, άρα και στο Copa Del Rey. Έχει στον πάγκο και φέτος τον Σίτο Αλόνσο, που είναι ένας καλός προπονητής, έχασε τους δύο καλούς της παίκτες, τον γνώριμο μας απ’ τη Λάρισα, Τζέιμς Γουέμπ και τον Αουγκούστο Λίμα αλλά προσπάθησε να «ρεφάρει». Και μάλλον τα πήγε καλά, θεωρητικά. Στο παρκέ θα δείξει.

Πήρε τους Τζέιμς Άντερσον από την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Εφές, Τράβις Τράις από την Σλασκ και Αρτέμ Πούστοβοϊ από την Γκραν Κανάρια. Μπορεί να τα καταφέρει και να μπει στα playoffs και να αντέξει μαζί και την παράλληλη «απαίτηση» για καλή πορεία και στο BCL.

Σαραγόσα 96,00

Κατάφερε να σωθεί χάρη στον Ντράγκαν Σάκοτα και στις «καραμπόλες» στο τέλος, όμως φέτος είναι και πάλι δύσκολα τα πράγματα. Δύσκολα θα μπορέσει να είναι στην 8άδα και μάλλον θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα για να μην έχει περιπέτειες, γιατί «μία του κλέφτη, δύο του κλέφτη» και η συνέχεια είναι γνωστή. Φέτος πήρε προπονητή τον Μάρτιν Σίλερ που ξεκίνησε καλά στη Ζαλγκίρις, αλλά «κλάταρε», ο οποίος όμως είναι μοντέρνος κόουτς και ίσως ταιριάζει στην Ισπανίκη Λίγκα. Πλήγμα η αποχώρηση του Σταν Οκόγιε, που πήγε στη Στρασμπούρ αλλά και του Βέλγου Βάνγουιν, που επίσης πήγε στη Γαλλία, αλλά στη Ναντέρ. Εκεί, πάντως, πήγε ο Σαντ Ρος του Παναθηναϊκού και ο Λετονός Λόμαζ από την Τουρκική Ντενίζλι, όπως και ο Μαρσέλ Πονίτκα, αδερφός του Ματέους που πήγε στον ΠΑΟ, ενώ έμεινε ο Χλίνανσον για «κολώνα» στη ρακέτα. Δεν βρίθει λύσεων, δεν έχει εμπειρία, αλλά μπορεί να αποφύγει τον υποβιβασμό και με υπέρβαση να κοιτάξει και τα playoffs.

Μπιλμπάο 101,00

Τη «γλίτωσε» πέρσι και δεν «έπεσε», οπότε φέτος θα πρέπει να βρει λύσεις για να μην την «πάθει», αν και οι πιθανότητες είναι… αρκετές. Άλλαξε προπονητή, αφού έφυγε ο Άλεξ Μούμπρου, που ήταν εκεί, μετά από παίκτης, για τέσσερα χρόνια στον πάγκο. Προφανώς και η μετάβαση δε θα είναι εύκολη για τον Χάουμε Πονσαρνάου, που ήταν στη Σαραγόσα και έφυγε.

Μαζί με τον Μούμπρου οι «Βάσκοι» έχασαν και τον αρχηγό τους, τον Τζοναθάν Ρουσέλ που επέστρεψε στη Γαλλία για την Ντιζόν, αλλά και τον ψηλό Άνχελ Ντελγάδο που πήγε στην Τουρκία και την Καρσίγιακα. Πήρε όμως τους Φράνσις Αλόνσο (Ουνικάχα Μάλαγα),  Τσάβι Ραμπασέδα (Μπούργος), τον γνωστό μας από τον Άρη και την Κύμη Μάικλ Κάιζερ (Χάποελ Χολόν) και τον Εμίρ Σουλεϊμάνοβιτς (Τενερίφη), όπως και τον σκόρερ Άνταμ Σμιθ, επίσης γνωστό μας από το πέρασμα του και από τον ΠΑΟΚ, στην Ελλάδα. Θέλει να παραμείνει στην κατηγορία, θα είναι δύσκολο να τη γλιτώσει και δεύτερη σεζόν, αλλά μπορεί στο τέλος να βρει και πάλι τις λύσεις και να τα καταφέρει!

Μπρεογάν 126,00

Έχασε τον καλύτερο της παίκτη, τον Τζάναν Μούσα, που έκανε πολύ καλή σεζόν, αναδείχθηκε MVP όλης της Λίγκσς, και μετά έλαμψε και στο Ευρωμπάσκετ, οπότε αυτό από μόνο του είναι μια μεγάλη απώλεια. Δύσκολα αναπληρώνεται, οπότε ο Βέλικο Μρσιτς, που παραμένει ως προπονητής, έχει πολύ δύσκολο έργο. Επίσης έχασε σημαντικούς παίκτες όπως ο Τάιλερ Καλινόσκι (Μάλαγα), αλλά και οι Τρε Μπελ Χέινς (Μπουντούσνοστ), Ρασίντ Μαχάλμπασιτς (Μπούργος) και Ιβάν Κρουζ (Τενερίφη). Προσπαθεί να καλύψει αυτά τα κενά με τους Σκοτ Μπάμφορθ (από τη Λε Μαν), Ίθαν Χαπ (Λούντβιχσμπουργκ, πέρασε για λίγο απ’ τον Ολυμπιακό) και Τζάστιν Χόλατς (Αμβούργο). Εκεί πήγε και ο Στέφαν Μομίροφ από τον Κολοσσό Ρόδου, όμως δεν ξεκίνησε καλά τη χρονιά, μένοντας έξω απ’ τους ομίλους του BCL, χάνοντας από την FMP στο Βελιγράδι, σε μια έκπληξη των προκριματικών του θεσμού. Θα παλέψει σκληρά για να αποφύγει τον υποβιβασμό, δεν έχει τόσο ποιότητα όπως πέρσι, λόγω του Μούσα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις!

Η Liga Endesa στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ρεάλ Μπέτις 126,00

Εκεί πήγε πρόσφατα ο Γιώργος Τσαλμπούρης, που εξαργυρώνει την πολύ καλή σεζόν που έκανε με τον Απόλλωνα Πάτρας, ενώ η χρονιά θα είναι, γενικώς, ιδιαιτέρως δύσκολη, όπου πρέπει να γίνουν θαύματα για να αποφύγει τις τελευταίες θέσεις. Πήρε όμως κάποιους καλούς παίκτες, όπως ο Χιλ απ’ τη Γαλλική Γκραβελίν και ο Κούρουκς από την Παρτιζάν (παλιότερα στους Σπερς), ενώ κράτησε και τον ηγέτη της, τον Σάνον Έβανς. Παραμένει προπονητής ο γνωστός Λουίς Κασίμιρο, που την ανέλαβε στα μέσα της σεζόν, την «έσωσε» και μπορεί να αποφύγει τον υποβιβασμό, ακόμη και με… άνεση, αφού έχει καλό ρόστερ (κι ας έφυγε ο έτερος ηγέτης, Βίτο Μπράουν, που πήγε στην Καρσίγιακα), όχι όμως και για κάτι παραπάνω. Δε θα κινδυνεύσει, στα χαρτιά…

Χιρόνα 176,00

Η ομάδα του Μαρκ Γκασόλ και του Αίτο Ρενέσες δε χρειάζεται πολλές εξηγήσεις για να καταλάβεις ότι δεν θα… «πέσει», κι ας ανέβηκε για πρώτη φορά στην (σύντομη) ιστορία της. Δημιούργημα του Γκασόλ, που την ξεκίνησε αρχικά ως ακαδημία, ανέβηκε φέτος από την LEB Oro, την Ισπανική Α2 (καμία σχέση με τη δική μας, φυσικά) και φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσία της και στο μεταγραφικό «παζάρι». Πήρε τον γνωστό μας απ’ την ΑΕΚ, Κίνο Κόλομ, τον Κάμερον Τέιλορ που ήταν στη Μακάμπι, αλλά και τον Αργεντίνο Πατρίτσιο Γκαρίνο. Μαζί τους και οι Πρκάτσιν από την Τσιμπόνα και Μίλετιτς από την Παρτιζάν. Φυσικά παίζει εκεί ακόμη ο Μαρκ Γκασόλ, για να μην ξεχνιόμαστε. Ίσως και να είναι η έκπληξη της χρονιάς.

Φουενλαμπράδα 176,00

Έχει συνηθίσει να μάχεται για την παραμονή της τόσα χρόνια στην Ισπανία, τις περισσότερες φορές με επιτυχία. Πέρσι το πέτυχε στο τέλος, «ρίχνοντας» την Ανδόρα, όμως ποιος θέλει να ζει κάθε χρόνο ένα τέτοιο «θρίλερ». Στη «Φουένλα» πάντως δεν έχουν πρόβλημα να παραδεχθούν ότι και φέτος πάνε να σωθούν και για να το πετύχουν θα πρέπει να είναι σταθεροί και… τυχεροί, γιατί τα πράγματα δεν είναι υπέρ τους.

Η Liga Endesa στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Συνεχίζουν με τον Χοσέπ Μαρία Ραβέντος, στο «τιμόνι», που πήρε «ψήφο εμπιστοσύνης» αφού «έσωσε» την ομάδα, ενώ είναι πολύ σημαντική η απώλεια του Αμερικανού Αλεξάντερ που πήγε στη Βαλένθια. Πήρε όμως τον Χάνα από την Ανδόρα, που έχει εμπειρία από το Ισπανικό πρωτάθλημα παρά το ότι έφτασε στα 34 και τον Σένγκλιν από τη Ναντέρ. Αμφότεροι παίζουν στα γκαρντ και αν «αντέξουν» μέχρι τέλους, ίσως η ομάδα τα καταφέρει. Δύσκολα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις στο μπάσκετ.

Γρανάδα 176,00

Πέτυχε τον μεγάλο στόχο της ανόδου από τη LEB Oro και ανέβηκε στην Liga Endesa, αισιοδοξώντας ότι ήρθε για να μείνει. Πολύ δύσκολο να συμβεί, όμως έχει κάποια ατού που μπορεί να εκμεταλλευθεί. Ένα απ’ αυτά, ίσως το πιο σημαντικό, είναι η ομοιογένεια, καθώς κράτησε αρκετούς παίκτες, παρά το ότι ήταν απ’ την «Α2». Γέννημα θρέμμα της πόλης ο προπονητής, Πάμπλο Πιν, που είναι κόουτς εκεί απ’ το 2013, άρα δεμένος με την ομάδα μέχρι εκεί που δεν… πάει, ενώ πήρε και ποιοτικούς παίκτες, όπως ο Ρένφρο απ’ την Μπούργος, ο Φελίσιο απ’ την Ουλμ, ο Μέι απ’ την Μανρέσα και ο Τοντόροβιτς απ’ την Τενερίφη. Πολύ δύσκολα τα πράγματα, αλλά η μπάλα είναι στρόγγυλη, ιδίως σε ένα τόσο πρωτάθλημα, όπως αυτό της Ισπανίας.

Ομπραντόιρο 176,00

Το «έσωσε» πέρσι η «Όμπρα» και φέτος είπε να κάνει κάτι καλύτερο, παίρνοντας τον Λίο Βέστερμαν, από τη Μονακό, αλλά και τον Ντράγκαν Μπέντερ από τη Μακάμπι. Αυτά δείχνουν ότι δε θα «πέσει αύτανδρη», αφού και στο παρελθόν την είχαν όλοι ως φαβορί για τον υποβιβασμό, αλλά συνήθως τους διέψευδε. Πήρε επίσης τον Μάρκους Πέιτζ από την Ορλεάν, και τους Μάρεκ Μπλάζεβιτς (Ζαλγκίρις), Ρούμπεν Γκερέρο (Μάλαγα), ενώ έχασε και σημαντικούς παίκτες. Ο Έλενσον πήγε στη Μπανταλόνα, ο Κάσιους Ρόμπερτσον πήγε στη Ρέτζιο Εμίλια και ο Λιθουανός Μπιρούτις γύρισε στην πατρίδα του για τη Ζαλγκίρις. Ατού της ο κόουτς Μόντσο Φερνάντεθ που έχει τον… τρόπο να «σώζει» την «Φουένλα» και είναι στο πάγκο της ομάδας για… 12 σερί χρόνια. Για να δούμε αν θα τα καταφέρει και φέτος να τη σώσει!

Οι κορυφαίες προτάσεις μπάσκετ στο Betarades.gr!