*Τοπικό ντέρμπι με μεγάλη αντιπαλότητα.

ΒΙΜΠΟΡΓΚ

Μέχρι την περασμένη αγωνιστική, μετρούσε μόλις μία νίκη στο πρωτάθλημα κι αυτή απέναντι στην Έσμπιεργκ. Αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που τα ΜΜΕ της Δανίας την «κατηγορούσαν» πως δεν έχει αυτό που χρειάζεται για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την παραμονή στην κατηγορία.

Η «απάντηση» που έδωσε στους επικριτές της, όμως, ήταν όχι απλά άμεση, αλλά και παντελώς εμφατική, καθώς πέρασε με το εντυπωσιακό 5-1 από την έδρα της Σίλκεμποργκ, διαλύοντας κάθε αμυντικό πλάνο του αντιπάλου της. Ήταν τρομερή σε όλες τις γραμμές από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό και παρά την μεγάλη έκταση που θεωρητικά υπάρχει στο σκορ, κάλλιστα θα μπορούσε να έχει φτάσει σε ακόμη πιο… δυσθεώρητα επίπεδα. «Ας ελπίσουμε πως η νίκη αυτή θα μας κάνει να πιστέψουμε περισσότερο στους ίδιους μας τους εαυτούς και να συνεχίσουμε τα καλά παιχνίδια. Η εντός έδρας αναμέτρηση με τη Μίντιλαντ, λόγω και του χαρακτήρα της, θα είναι ένα πραγματικά πολύ καλό τεστ για εμάς» δήλωσε ο προπονητής της, Τζόνι Μόλμπι.

Μέχρι στιγμής, πάντως, στην έδρα της μετρά μία νίκη και δύο ήττες, δεχόμενη, μάλιστα, αρκετά εύκολα γκολ, κάτι που θα πρέπει να εξαλείψει, αν θέλει να διευρύνει το νικηφόρο της σερί. Εκτός αποστολής για τρίτο παιχνίδι λόγω τιμωρίας ο αναπληρωματικός φορ Βέστεργκαρντ, στον αντίποδα, όμως, επιστρέφει ο καλός αμυντικός Ρασκ.

Προηγούμενο ματς: Ευρεία εκτός έδρας νίκη με 5-1 απέναντι στην Σίλκεμποργκ.

Στατιστικό: Στα τελευταία 3/4 εντός έδρας παιχνίδια της σημειώθηκαν Over 2,5 γκολ.

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ

Είχε επενδύσει πολλά πάνω στην εξασφάλιση της πρόκρισής της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η πρόκριση στα πλέι-οφ μπορεί να πει κανείς πως της χαμογέλασε, καθώς έφερε αντίπαλό της την «πρωτάρα» Οσμάνλισπορ. Παρ’ όλα αυτά, δεν έδειξε ικανή να τα καταφέρει.

Μετά το 0-1 από αυτογκόλ στο πρώτο παιχνίδι, πήγε στην Τουρκία με διάθεση να φέρει τα πάνω-κάτω και να πάρει αυτή την πρόκριση στους ομίλους, όμως δεν τα κατάφερε. Δέχθηκε νωρίς-νωρίς το γκολ από τους Τούρκους και όσο κι αν προσπάθησε στη συνέχεια, είχε ένα… βουνό να ανέβει για να διεκδικήσει να προχωρήσει στη διοργάνωση. Στις αρχές του δεύτερου μέρους, δέχθηκε και το δεύτερο γκολ, που προφανώς και ήταν μοιραίο για τις ελπίδες της. Μέτρια στη συνολική της εμφάνιση, δεν έδειξε ποτέ ικανή να αποκλείσει μια καλοδουλεμένη ομάδα όπως η Οσμάνλισπορ.

Τώρα, πια, ρίχνει αποκλειστικά στο πρωτάθλημα το ενδιαφέρον της, προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος και να βρεθεί ξανά κοντά στην κορυφή. Ντεμπούτο ως αλλαγή έκανε στην Τουρκία ο δημοφιλής Φαν ντερ Φάαρτ, λογικά θα ξεκινήσει βασικός στο πρωτάθλημα.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα με 2-0 από την Οσμάνλισπορ και αποκλεισμός από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ.

Στατιστικό: Στα τελευταία 7 παιχνίδια πρωταθλήματος σημειώθηκαν Over 2,5 γκολ.