Betarades.gr: Όλα για το στοίχημα.

3ος προκριματικός γύρος Γιουρόπα Λιγκ – Πρώτος αγώνας. Ακολουθεί ρεβάνς στην έδρα της Χάιντουκ. Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

ΟΛΕΞΑΝΤΡΙΑ (Ουκρανία, 434)

Με το «αριστερό» ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της Ουκρανίας η Ολεξάντρια, η οποία ηττήθηκε με το βαρύ 5-1 από τη Ντιναμό στο Κίεβο. Την αδικεί πάντως το τελικό αποτέλεσμα, αφού βρέθηκε να χάνει με 1-0 στο πρώτο μέρος (29’) και στην επανάληψη μέσα σε 23 λεπτά δέχθηκε άλλα τέσσερα τέρματα (56’, 62’, 70’, 79) για να πετύχει το γκολ της τιμής στο 86’ της συνάντησης. Με τους παίκτες τους τα έβαλε ο τεχνικός Σάραν: «Μετά από μία τέτοια εμφάνιση δε χρειάζεται να σχολιάσω κάτι παραπάνω, η Ντιναμό ήταν καλύτερη και κέρδισε δίκαια. Προχωράμε παρακάτω, υπάρχει ένα σημαντικό παιχνίδι την Πέμπτη κόντρα στη Χάιντουκ και πρέπει να νικήσουμε, αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες πρόκρισης», επεσήμανε ο 44χρονος Ουκρανός.

Την περσινή σεζόν κατέλαβε την έκτη θέση του πρωταθλήματος και εξασφάλισε την πρώτη της παρουσία της στην Ευρώπη, χάρη στην τιμωρία λόγω οικονομικών προβλημάτων της Ντνιέπρ (τερμάτισε 3η). Το ρόστερ της απαρτίζεται μονάχα από Ουκρανούς παίκτες, εκ των οποίων κανένας δεν είναι διεθνής (!). Απών από το πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Χάιντουκ ο Τσουρίκοφ (αμυντικός), γνωστός από το πέρασμα του πέρυσι από το Λεβαδειακό. Στα πιτς επίσης οι Πολάριους (μέσος) και Γκρίτσουκ (μέσος).

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα 5-1 από τη Ντιναμό Κιέβου.

Στατιστικό: 5/6 N/G μέτρησε η Ολεξάντρια στα τελευταία της παιχνίδια στο πρωτάθλημα την περσινή σεζόν.

Δείτε τα Προγνωστικά Europa League (Κλικ Εδώ)

ΧΑΪΝΤΟΥΚ (Κροατία, 129)

Από την άλλη πλευρά η Χάιντουκ υποτίμησε – όσο δεν έπρεπε – την ρουμάνικη Ιάσι, στον προηγούμενο προκριματικό γύρο, όμως κατάφερε να επιστρέψει μετά το εφιαλτικό 2-0 στο πρώτο παιχνίδι, πέτυχε δύο γκολ εκτός έδρας και οδήγησε την υπόθεση πρόκριση στην έδρα της. Εκεί περνούσε και με ισοπαλία 1-1, ωστόσο πέτυχε το γκολ της νίκης στο φινάλε της αναμέτρησης (90’), ρίχνοντας οριστικά στο «καναβάτσο» τους παθιασμένους Ρουμάνους. Δεν αγωνίστηκε αυτό το Σαββατοκύριακο στο πρωτάθλημα, αφού το ντέρμπι με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ μετατέθηκε για τις 10 Αυγούστου έπειτα από απόφαση της ομοσπονδίας. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος είχε περάσει νικηφόρα από την έδρα της Τσιμπάλια (0-2),

Με νέο τεχνικό στον πάγκο τη φετινή σεζόν, ο Σλοβένος Μάριαν Πούσνικ ήρθε στη θέση του Ντάμιρ Μπούριτς. Έξι φορές έχει καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα, το τελευταίο τη σεζόν 2004-2005 και εδώ και χρόνια προσπαθεί να σπάσει την κυριαρχία της Ντιναμό (παίρνει εδώ και χρόνια το πρωτάθλημα), χωρίς όμως επιτυχία. Την περσινή σεζόν τερμάτισε στην τρίτη θέση, στο -24 από την κορυφή. Στην Ευρώπη μόλις μία φορά αγωνίστηκε σε ομίλους – τη σεζόν 2010-2011 – παίζοντας κόντρα στην ΑΕΚ. Πέρσι αποκλείστηκε στα πλέι οφ από τη Λίμπερετς, γνωρίζοντας και στα δύο ματς την ήττα (1-0, 0-1). Κράτησε αναλλοίωτο τον κορμό της, έντεκα οι ξένοι που υπάρχουν στην ομάδα.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη – πρόκριση 2-1 επί της ρουμάνικης Ιάσι για τον β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Στατιστικό: 4/5 2-3 γκολ μέτρησε η Χάιντουκ στις πρόσφατες εμφανίσεις στο πρωτάθλημα την περσινή σεζόν.

Η ομάδα του Betarades.gr