Δείτε αναλυτικά τα σημερινά παιχνίδια στο κουπόνι.

* Τελικός των πλέι οφ ανόδου της Τσάμπιονσιπ. Μονή αναμέτρηση. Αν δεν υπάρξει νικητής μετά το τέλος των 90’ ακολουθεί παράταση και – αν χρειαστεί – πέναλτι. Η ομάδα που θα επικρατήσει θα πάρει το εισιτήριο για την Πρέμιερ Λιγκ και παράλληλα περίπου 222.000.000 ευρώ.

* Τα αποτελέσματα στα μεταξύ παιχνίδια των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα:

Α’ γύρος: Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Χαλ 1-1
Β’ γύρος: Χαλ – Σέφιλντ Γουένσντεϊ 0-0

* Η Χαλ δέχθηκε γκολ στα δύο από τα επτά τελευταία παιχνίδια της με αντίπαλο τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ σε όλες τις διοργανώσεις.

* Σημειώθηκε over 2,5 στο ένα από τα οχτώ τελευταία παιχνίδια της Χαλ με αντίπαλο τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ σε όλες τις διοργανώσεις.

* Σημειώθηκε goal-goal στο ένα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια της Χαλ για το πρωτάθλημα.

ΧΑΛ

Την άνοδο στα μεγάλα ποδοσφαιρικά σαλόνια της χώρας, μετά από μία σεζόν απουσίας της από αυτά, διεκδικεί σήμερα στο «Γουέμπλεϊ» η Χαλ κόντρα στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Το συγκρότημα του Μπρους κατέκτησε την τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος συγκεντρώνοντας 83 βαθμούς (25 νίκες, έντεκα ισοπαλίες, 12 ήττες/ 72-37 τα γκολ). Στα ημιτελικά των πλέι οφ ανόδου αντιμετώπισε σε διπλές αναμετρήσεις την Ντέρμπι Κάουντι. Στην πρώτη επικράτησε εκτός έδρας με 3-0 (14/5), ενώ στη δεύτερη γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 2-0 (17/5).

Την προηγούμενη Τρίτη οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7’ με τον Ράσελ, με τον Ρόμπερτστον να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση με αυτογκόλ στο 36’. «Στο ρόστερ μας διαθέτουμε ποδοσφαιριστές με μεγάλες εμπειρίες. Έχουν αγωνιστεί ξανά στο “Γουέμπλεϊ”, σε διεθνείς αναμετρήσεις, την Πρέμιερ Λιγκ, το Γιουρόπα Λιγκ και το Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για μας, καθώς στοχεύουμε μόνο στη νίκη», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Ντέιβις (ΑΜ).

«Και οι δύο ομάδες θα τα δώσουν όλα, οπότε μπορούμε να περιμένουμε ένα συναρπαστικό παιχνίδι», τόνισε από την πλευρά του ο Κλούκας (ΜΕ). Μόλις δύο ήττες γνώρισαν οι «τίγρεις» στις εννέα τελευταίες αναμετρήσεις που έδωσαν για το πρωτάθλημα. Στις υπόλοιπες σημείωσαν πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες. Στις έξι σημειώθηκαν περισσότερα από δύο γκολ, ενώ στις τέσσερις σημειώθηκε no-goal.

Προηγούμενο ματς: Την εντός έδρας ήττα με 2-0 γνώρισε η Χαλ από την Ντέρμπι Κάουντι, στο πλαίσιο της δεύτερης αναμέτρησης των δύο ομάδων για τα ημιτελικά των πλέι οφ ανόδου του πρωταθλήματος.

Στατιστικό: Η Χαλ αναδείχθηκε ισόπαλη στα τρία τελευταία παιχνίδια της με αντίπαλο τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ σε όλες τις διοργανώσεις.

O bookmaker δεν βρέθηκε

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝΣΝΤΕΪ

Την ευκαιρία να διεκδικήσει την άνοδό της στα μεγάλα ποδοσφαιρικά σαλόνια της χώρας μετά από 16 ολόκληρα χρόνια έχει σήμερα η Σέφιλντ Γουένσντεϊ, η οποία αντιμετωπίζει στον τελικό των πλέι οφ τη Χαλ στο «Γουέμπλεϊ». Το συγκρότημα του Κάρλος Καρβαχάλ μετά από μεγάλη μάχη κατάφερε να τερματίσει στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος συγκεντρώνοντας 74 βαθμούς (20 νίκες, 18 ισοπαλίες, δέκα ήττες/ 69-46 τα γκολ), πέντε περισσότερους από την Ίπσουϊτς και έξι από την Κάρντιφ.

Στα ημιτελικά των πλέι οφ ανόδου έκαμψε την αντίσταση της Μπράιτον σε διπλές αναμετρήσεις, παρά το γεγονός πως θεωρούνταν το αουτσάιντερ του ζευγαριού. Πιο συγκεκριμένα στις 13 Μαΐου επικράτησε εντός έδρας με 2-0, ενώ τρεις μέρες αργότερα αναδείχθηκε ισόπαλο εκτός έδρας (1-1). Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 19’ με τον Ντανκ, με τους φιλοξενούμενους να διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση εννέα λεπτά αργότερα με τον Γουάλας.

«Βλέποντας τους ποδοσφαιριστές μου αυτή τη βδομάδα προετοιμασίας μας για τον τελικό κόντρα στη Χαλ διακρίνω μία φρεσκάδα, είναι πανέτοιμοι να αγωνιστούν και να απολαύσουν το παιχνίδι», τόνισε αρχικά με δηλώσεις του ο προπονητής των «κουκουβαγιών», ενώ συνέχισε λέγοντας: «Είμαι σίγουρος πως παρά το γεγονός πως η αντίπαλός μας είναι πολύ δυνατή έχουμε 50% πιθανότητες να πάρουμε το εισιτήριο για την Πρέμιερ Λιγκ. Είμαστε αισιόδοξοι και πολύ δυνατοί».

Προηγούμενο ματς: Ισόπαλες αναδείχθηκαν Μπράιτον και Σέφιλντ Γουένσντεϊ στην έδρα της πρώτης (1-1), στο πλαίσιο της δεύτερης αναμέτρησης των δύο ομάδων για τα ημιτελικά των πλέι οφ ανόδου του πρωταθλήματος.

Στατιστικό: Σημειώθηκε over 2,5 στα δύο από τα επτά τελευταία παιχνίδια της Σέφιλντ Γουένσντεϊ για το πρωτάθλημα.