Στον πρώτο γύρο: Αθλέτικ Μπιλμπάο Β – Αλμπαθέτε 0-1

ΑΛΜΠΑΘΕΤΕ

Εντελώς αδιάφορη η αναμέτρηση του “Κάρλος Μπελμόντε”, αμφότερες οι αντίπαλοι έχουν υποβιβαστεί και μαθηματικά στη Σεγούντα Β. Καταδικαστική ήταν για την Αλμπαθέτε η μεσοβδόμαδη ήττα από την Πονφεραντίνα, η τρίτη στις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές. Στο 1-1-5 το αρνητικό σερί στις τελευταίες επτά αγωνιστικές. Ο κόουτς Φεράντο τόνισε ότι “δεν είναι η ώρα να ψάξουμε για τους… ενόχους”, παροτρύνοντας τον κόσμο της ομάδας να δώσει… θετικό “παρών” στο σημερινό ματς. Εξάδα απουσιών στο στρατόπεδο της Αλμπαθέτε, με τους Ορτίθ, Γκονθάλο και Ρουμπέν Κρουθ να έχουν συμπληρώσει κάρτες.

Προηγούμενο ματς: Έφυγε ηττημένη με σκορ 2-1 από την έδρα της Πονφεραντίνα. Μπήκε πίσω στο σκορ στο 52′, ισοφάρισε με τον Πορτού στο 76′, αλλά οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη στις καθυστερήσεις.

Στατιστικό: Έχει σκοράρει μόλις ένα γκολ στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές (3/3 ήττες).

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ Β

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο Β, από την πλευρά της, ζητά απλά δύο θετικά αποτελέσματα στις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές, προκειμένου να ολοκληρώσει με… γλυκό τρόπο τη σεζόν. Δεν κατάφερε να αποφύγει το “μοιραίο” το σύνολο του Θιγάντα, αν και προσπάθησε σε όλη τη σεζόν να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο αξιόμαχο. Χωρίς νίκη οι Βάσκοι στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές (0-2-6), έμειναν και άσφαιροι στα 3/4 τελευταία παιχνίδια τους. Μοναδικό θετικό νέο από το μέτωπο των απουσιών είναι η πλήρης αποθεραπεία του αμυντικού Σαμπόριτ.

Προηγούμενο ματς: Υπέστη την εντός έδρας ήττα από την Αλαβές με 2-3. Δέχθηκε δύο γκολ στο 7′ και στο 43′, ενώ στο 47′ οι φιλοξενούμενοι είχαν αποβολή, την οποία εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο, για να ισοφαρίσει προσωρινά σε 2-2 (53′ Χιλ, 66′ πέν. Σανταμαρία). Η Αλαβές έκανε το 2-3 στο 70′ και… έμεινε με εννιά παίκτες στο 88′.

Στατιστικό: Χωρίς νίκη στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές (0-2-6).