Πρώτος γύρος: ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 2-1

Δεύτερος γύρος: Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 3-1

Κύπελλο: Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 1-1, ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 0-0

Πλέι οφ: Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 0-2

*Κεκλεισμένων των θυρών.

*4η αγωνιστική των πλέι οφ. Ο πρώτος κερδίζει το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η ΑΕΚ ως Κυπελλούχος έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον το «καλό» εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ (τρίτος προκριματικός), ανεξαρτήτως της θέσης που θα καταλάβει. Αν η ΑΕΚ κατακτήσει την πρώτη θέση των πλέι οφ, πηγαίνει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, οι επόμενες δύο θέσεις στέλνουν τους κατόχους στον τρίτο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ και η τελευταία στον δεύτερο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ. Αν η ΑΕΚ δεν κατακτήσει την πρώτη θέση στα πλέι οφ, τότε είναι σαν να μην υπολογίζεται στην τελική κατάταξη που θα αφορά τις υπόλοιπες τρεις ομάδες. Η επόμενη ομάδα (μετά τον πρώτο) της βαθμολογίας θα παίξει στον τρίτο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ η τελευταία ομάδα των πλέι οφ θα παίξει στον δεύτερο προκριματικό.

*O ΠΑΟΚ προέρχεται από 9 σερί εντός έδρας νίκες επί του Πανιωνίου. Τελευταία απώλεια του δικεφάλου στην «Τούμπα» κόντρα στους κυανέρυθρους ήταν το 2006 (1-1), οι οποίοι έφυγαν νικητές απ’ το συγκεκριμένο γήπεδο τελευταία φορά το 1985!

*Μόνο από Ολυμπιακό και Ηρακλή έχει χάσει φέτος εντός έδρας στη Σούπερλιγκ ο ΠΑΟΚ, μετράει ρεκόρ 10-4-2, προέρχεται από 8/10 νίκες, δε δέχτηκε γκολ στα 3/4 τελευταία (επιμέρους γκολ 9-1).

ΠΑΟΚ

Έκανε το χρέος του ο ΠΑΟΚ την περασμένη Δευτέρα και πήρε αυτό που ήθελε στη Νέα Σμύρνη. Ακόμη μια σοβαρή εμφάνιση για τον δικέφαλο, που ξεκίνησε πολύ δυναμικά, είχε δοκάρι στα πρώτα λεπτά, προηγήθηκε στο 27’ και ήταν καταφανώς ανώτερος στο πρώτο μέρος. Υπήρξε ένα διάστημα πίεσης στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, το ξεπέρασαν εύκολα οι ασπρόμαυροι και στο 77’ «κλείδωσαν» το ματς με το 0-2 του Μακ. Σπουδαίας σημασίας νίκη, έφερε τους Θεσσαλονικείς στους 7 πόντους, όσους έχει και ο Παναθηναϊκός, στο +2 απ’ την ΑΕΚ. Καθοριστικής σημασίας και το σημερινό ματς, με νίκη ο δικέφαλος κάνει άλμα προς την πρωτιά, ειδικά αν προκύψει ισοπαλία στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ (ΑΕΚ – Παναθηναϊκός).

«Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος και η κούραση θα γίνεται μεγαλύτερη, θα υπάρχουν αλλαγές και θα προσπαθήσουν όλοι να ξεκουράσουν κάποιους παίκτες όσο πιο γρήγορα γίνεται. Όταν παίζεις κάθε τρεις μέρες παιχνίδι σωματικά κουραζόμαστε μέχρι και εμείς που είμαστε στον πάγκο, φανταστείτε οι παίκτες», είπε ο Βλάνταν Ίβιτς, που είναι δεδομένο ότι ετοιμάζει αλλαγές. Υποψήφιοι για να πάρουν ανάσες οι Τζαβέλλας και Κίτσιου, που έχουν επιβαρυνθεί τελευταία, πολύτιμες οι επιστροφές των Τζιόλη (Μέσος, 29,2) και Βίτορ (Αμυντικός, 23,2).

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας επικράτηση για τον ΠΑΟΚ με 0-2 επί του Πανιωνίου. Ο Αθανασιάδης στο 27’ το 0-1, ο Μακ στο 77’ το 0-2. Με 10 παίκτες τελείωσε ο Πανιώνιος, που έχασε πέναλτι στο 89’.

Στατιστικό: Τουλάχιστον 1 γκολ σκόραρε ο ΠΑΟΚ στα 8/13 τελευταία εντός έδρας πρώτα ημίχρονα της Σούπερλιγκ.

Στοιχημάτισε τώρα στο ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 
Stoiximan λογότυπο
Κλικ εδώ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

*Χωρίς νίκη ο Πανιώνιος στα τελευταία 7 εκτός έδρας παιχνίδια (0-5-2), δε σκόραρε στα τέσσερα εξ αυτών.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Επηρεασμένος απ’ όλη αυτή την κατάσταση που δημιουργήθηκε με τον Τάσο Μπακασέτα παρουσιάστηκε ο Πανιώνιος τη Δευτέρα και όπως ήταν λογικό, ηττήθηκε 0-2 απ’ τον ΠΑΟΚ. Ο αποκλεισμός του 23χρονου επιθετικού για εξωαγωνιστικούς λόγους (συμφώνησε προφορικά με την ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι ο Πανιώνιος τα είχε βρει με τον Ολυμπιακό για την παραχώρηση του) προκάλεσε τριγμούς στα αποδυτήρια, ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήταν ολοφάνερα δυσαρεστημένος, η ομάδα τελικά δεν ανταποκρίθηκε. «Είναι καθαρά θέμα της διοίκησης που δεν έπαιξε ο Μπακασέτας. Το σίγουρο είναι πως μας έλειψε ένας πολύ καλός παίκτης αγωνιστικά», είπε ο Έλληνας κόουτς, ο οποίος συνεχίζει κανονικά, παρά τις φήμες που τον ήθελαν να παραιτείται.

Η διοίκηση εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι ο ποδοσφαιριστής υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα, με τον Μπακασέτα να ζητάει συγγνώμη την Τρίτη και να επισημαίνει στους επιτελείς του Πανιωνίου ότι η ΑΕΚ θα καταθέσει πρόταση ύψους 300.000 ευρώ. Το ποσό θεωρείται μικρό στην Πλατεία (ο Ολυμπιακός δίνει 700.000) και έτσι πλέον το πιθανότερο είναι ότι ο παίκτης θα μείνει στον «πάγο» μέχρι τον Δεκέμβριο, όταν και λήγει το συμβόλαιο του. Σήμερα είναι ξανά εκτός αποστολής, όπως εκτός είναι επίσης οι βασικοί Διούδης, Καραμάνος, Βλάχος, Οικονόμου και Ανσαριφάρντ. Με 17 παίκτες η αποστολή, είναι προφανές πλέον ότι ο Πανιώνιος δεν «καίγεται» στα τρία τελευταία ματς των πλέι οφ.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ήττα για τον Πανιώνιο με 0-2 απ’ τον ΠΑΟΚ. Ο Αθανασιάδης στο 27’ το 0-1, ο Μακ στο 77’ το 0-2. Με 10 παίκτες τελείωσε ο Πανιώνιος, που έχασε πέναλτι στο 89’.

Στατιστικό: Από 9 σερί εκτός έδρας Under 2,5 προέρχεται ο Πανιώνιος σε όλες τις διοργανώσεις.