*6η αγωνιστική

*Το περίφημο «De Klassikier», το μεγαλύτερο ντέρμπι της χώρας. Τεράστια η αντιπαλότητα ανάμεσα στις δύο ομάδες.

*4/5 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια έληξαν με goal/goal

*3/4 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια έληξαν με Over 2,5

*Μόλις μία νίκη έχει η Φέγενορντ στα εννιά τελευταία ντέρμπι απέναντι στον Άγιαξ (7-1-1).

ΑΓΙΑΞ

Προηγούμενο ματς: Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, έμεινε στο 3-3 με την Μαρσέιγ εντός έδρας στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Προηγήθηκε ναι μεν με 2-0 (9′, 20′), αλλά οι φιλοξενούμενοι απάντησαν πριν το ημίχρονο (23′, 38′). Πήρε ξανά προβάδισμα στο 52′, αλλά ισοφαρίστηκε εκ νέου στο 78′, ενώ ολοκλήρωσε το ματς με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Φος (90+1′).

Σε ένα παιχνίδι που όπως αναμενόταν οι άμυνες πήγαν περίπατο, έμεινε στο 3-3 με αντίπαλο την Μαρσέιγ, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τις εντυπώσεις και το θέαμα.

Δίχως αμφιβολία πραγματοποιεί ένα από τα χειρότερα ξεκινήματα σε σεζόν τα τελευταία χρόνια. Ειδικά στο πρωτάθλημα, η μία γκέλα διαδέχεται την άλλη. Σε ένα γήπεδο όπου τα τελευταία χρόνια αφήνει παραδοσιακά βαθμούς, ηττήθηκε με 3-1 από την Τβέντε απόλυτα δίκαια και χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Βρίσκεται στην 12η θέση, έχοντας μόλις μία νίκη σε τέσσερα παιχνίδια (1-2-1), ενώ έχει και ένα ματς λιγότερο, το οποίο και θα δώσει στα μισά της ερχόμενης εβδομάδας.

«Πιστεύω στους παίκτες μου και είμαι αισιόδοξος. Δεν λέει κάτι η βαθμολογική μας θέση, όλοι ξέρουν την δυναμική μας και το μέγεθος του συλλόγου που εκπροσωπούμε», δήλωσε ο τεχνικός Στέιν, ο οποίος δείχνει να βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση. Παραμένουν τραυματίες οι τερματοφύλακες Ρούλι και Πάσφεϊρ, καθώς και ο αναπληρωματικός μέσος Καπλάν.

Άγιαξ Στατιστικά

*5/6 τελευταία παιχνίδια του έληξαν με goal/goal και Over 3,5

*4/6 τελευταία παιχνίδια του έληξαν με Χ στο πρώτο ημίχρονο

Παίξε Νόμιμα στην NetBet (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ | *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ

Προηγούμενο ματς: Ιδανικό ξεκίνημα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού επικράτησε της Σέλτικ με 2-0 εντός έδρας την περασμένη Τρίτη. Προηγήθηκε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Στενγκς (45+1′), στο 63′ κέρδισε αποβολή αλλά δύο λεπτά μετά έχασε πέναλτι (65′). Η αντίπαλος στο 68′ είδε παίκτη της να αποβάλλεται ξανά και η Φέγενορντ παίζοντας πια με δύο παίκτες παραπάνω, κατάφερε να σκοράρει στο 76′ και να σφραγίσει την νίκη.

Μπορεί το παιχνίδι να ήταν σε γενικές γραμμές ισορροπημένο, αλλά οι αποβολές της Σέλτικ διευκόλυναν κατά πολύ το έργο της και έτσι ξεκίνησε με το δεξί τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις για φέτος, ενώ φιγουράρει με το «καλημέρα» στην κορυφή του ομίλου.

Η Φέγενορντ στα εγχώρια ξεκίνησε την σεζόν κάπως νωχελικά, αφού απώλεσε το Σούπερ Καπ Ολλανδίας και στα πρώτα δύο ματς πρωταθλήματος, μετρούσε ισάριθμες ισοπαλίες. Ωστόσο, στα τελευταία τρία παιχνίδια πρωταθλήματος είναι τρομακτική, ρολάρει εξαιρετικά και κατάφερε να επικρατήσει σε όλα σκοράροντας 17 τέρματα! Παραμένει βέβαια στην τέταρτη θέση, πέντε βαθμούς πίσω από την Αϊντχόφεν.

«Στα ντέρμπι τέτοιου επιπέδου δεν παίζει κανένα ρόλο η αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο αντίπαλος. Μπορεί να έχουμε κερδίσει περισσότερα παιχνίδια αλλά δεν θεωρώ πως έχουμε τον ρόλο του φαβορί στο παιχνίδι. Ο Άγιαξ είναι ο Άγιαξ και οφείλουμε να δείξουμε σεβασμό», τόνισε ο τεχνικός Σλοτ. Τραυματίστηκε και θα λείψει ο εξτρέμ Ιβάνουσετς, ξανά εκτός ο κίπερ Μπάιλοου, ο μέσος Μιλάμπο και ο εξτρέμ Ουεντά.

Φέγενορντ Στατιστικά

*4/6 τελευταία παιχνίδια της έληξαν με goal/goal και Over 3,5

*Βρέθηκε να προηγείται στα 4/5 τελευταία πρώτα ημίχρονα

ΑΓΙΑΞ – ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ στη NetBet
netbet
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ