Προγνωστικά FIBA Champions League (07/03): Στα δύσκολα η ΑΕΚ

Betarades Team
Betarades Team
Ανανεώθηκε:

5147.ΛΙΜΟΖ – ΑΕΚ (21:30, COSMOTE SPORT 4HD)

H AEK ταξίδεψε με κόσμο στο πλευρό της στο Λιμόζ, για να παίξει έναν πολύ δύσκολο, αλλά και καθοριστικό, αγώνα με τους Γάλλους. Με νίκη στον σημερινό αγώνα για την 4η αγωνιστική της δεύτερης φάσης, η «Ένωση» θα κάνει άλμα πρόκρισης σκαρφαλώνοντας στο 3-1. Aν, δε, η Μάλαγα νικήσει την Γαλατάσαραϊ στην Ανδαλουσία, τότε μόνο με θαύμα η ομάδα του Ηλία Καντζούρη θα χάσει την πρόκριση στα προημιτελικά για τα playoffs.

Δείτε τα σημερινά Προγνωστικά Μπάσκετ

Ο έμπειρος κόουτς θα έχει στη διάθεσή του τον Ακίλ Μίτσελ, που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο πέλμα, ενώ μετά το ντεμπούτο τους στο πρωτάθλημα, θα παίξουν και στην Ευρώπη οι Μπρίντον Λεμάρ και Πιέρ Οριόλα. Άρα θα παρουσιαστεί μια άλλη ΑΕΚ σήμερα, κόντρα σε μια σκληροτράχηλη ομάδα.

Λιμόζ – ΑΕΚ στο Pamestoixima.gr
Pamestoixima logo 2021
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι «Λιμουζό» έχουν λίγες ελπίδες για πρόκριση και δηλώνουν αποφασισμένοι να τις εξαντλήσουν. Ο προπονητής τους Μάσιμο Κανσελιέρι δε θα έχει τον Ντέσι Ροντρίγκες στη διάθεσή του, ενώ αμφίβολος είναι ο φόργουορντ Ματιέ Βοϊτσιεχόφσκι. Από εκεί και πέρα, ντεμπούτο στο BCL θα κάνει ο Μάρεκ Κλάσεν, που πήρε τη θέση του Τζαβόντε Χόκινς στο ρόστερ, ο οποίος πήγε στη Βόννη.

Οι δυο ομάδες προέρχονται από νίκη στο πρωτάθλημά τους: οι γηπεδούχοι επί της Νανσί με 82-76, ενώ η ΑΕΚ επί του Ιωνικού με 79-98.

Πιστεύουμε ότι η ΑΕΚ μπορεί να κερδίσει, η απόδοση είναι καλή, αλλά σε μια πιο safe επιλογή θα διαλέξουμε το να μη νικήσει κανείς πάνω από 6 πόντους, σε απόδοση 2.35, που βρίσκουμε στη Stoiximan, με την προσδοκία να γίνει ντέρμπι μέχρι τέλους ανάμεσα σε δυο μάλλον ισοδύναμες ομάδες.


5144.ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ – ΜΟΥΡΘΙΑ (19:00)

Στη σκιά της καταστροφής ακόμη στην Τουρκία η Νταρουσάφακα υποδέχεται τη Μούρθια, έχοντας ακόμη μηδέν… νίκες στον όμιλο, τη στιγμή που οι Ισπανοί έχουν δύο νίκες και μία ήττα. Οι δυο ομάδες έπαιξαν μεταξύ τους προ μηνός, στις 15/2, με τη Μούρθια να κερδίζει 96-87 (ΜακΦάντεν 26, Άντερσον 19), ενώ από τότε οι Τούρκοι, λόγω του καταστροφικού σεισμού, έπαιξαν μόλις προχθές έναν αγώνα ακόμη. Κέρδισαν μάλιστα μέσα στην έδρα της Πετκιμσπορτ με 85-88 (στην παράταση, 74-74 η κανονική διάρκεια, Οζντεμίργλου 23, Οσμάνι 20), για το πρωτάθλημα Τουρκίας, σε μια σημαντική νίκη για να μείνει σε θέση πρόκρισης στα πλέιοφς.

Νταρουσάφακα – Μούρθια στο Pamestoixima.gr
Pamestoixima logo 2021
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Μούρθια, απ’ την πλευρά της, έρχεται από ήττα από τη Μπανταλόνα για το πρωτάθλημα της Ισπανίας με 94-68 (Τρις 16, Σακό 13) μετά από κακή εμφάνιση. Στο Eurοcup πέραν της νίκης επί της Νταρουσάφακα, στην Ισπανία, η Μούρθια κέρδισε και τη Μπιλμπάο στον «εμφύλιο» με 90-72 και έχασε εύκολα από την δυνατή Τενερίφη με 85-65.

Οι Τούρκοι έχουν μόνο ήττες (85-88 από τη Μούρθια, 59-80 από την Τενερίφη, 85-75 από τη Μπιλμπάο) και προφανώς η παρουσία της μοιάζει τυπική στον όμιλο, αφού πρέπει να κάνει 3 στα 3 για να έχει ελπίδες πρόκρισης. Δύσκολο να συμβεί, αλλά μπάσκετ είναι, ποτέ δεν ξέρεις.

Μοιρασμένο το παιχνίδι, λόγω έδρας η εξισορρόπηση, καλύτεροι οι Ισπανοί, οπότε δε θα μας απασχολήσει στοιχηματικά, μια που και οι αποδόσεις δεν είναι και τόσο ελκυστικές για ένα 50-50 ματς. Διπλό μοιάζει, αλλά δε θα ρισκάρουμε περαιτέρω…


5145.ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΧΑΠΟΕΛ ΧΟΛΟΝ (19:30)

Ισραηλινός «εμφύλιος» στον… γαλλοϊσραηλινό όμιλο, με την γηπεδούχο Χαποέλ Ιερουσαλήμ να υποδέχεται τη Χαποέλ Χολόν, ούσα σε φοβερή φόρμα και φαβορί σήμερα να φτάσουν τις 3 νίκες σε 4 αγώνες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν επτά συνεχόμενες νίκες στο Ισραήλ και στο Champions League, μεταξύ των οποίων και τη νίκη στον τελικό του κυπέλλου, επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ 67-61, αποτέλεσμα το οποίο δείχνει και τη φόρμα στην οποία βρίσκονται οι γηπεδούχοι.

Στον τελευταίο τους αγώνα πριν από τρεις ημέρες κέρδισαν εύκολα μέσα στο Τελ Αβίβ την Χάποελ με 68-80 πιστοποιώντας την αγωνιστική τους βελτίωση, εκεί που κορυφαίοι ήταν ο Κάριγκτον με 18 πόντους και ο Χάλκινς με 17 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Χαποέλ Ιερουσαλήμ – Χαποέλ Χολόν στο Pamestoixima.gr
Pamestoixima logo 2021
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Από την άλλη πλευρά η Χολόν προέρχεται και αυτή από νίκη για το ισραηλινό πρωτάθλημα. επί της Χάποελ Χάιφα με 99-77, όμως είχε χάσει στις 19 Φεβρουαρίου από τη σημερινή της αντίπαλο με 91-73 εύκολα στην Ιερουσαλήμ.

Για το Champions League οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν την 1η Φεβρουαρίου και η Χάποελ Ιερουσαλήμ είχε κερδίσει με 63-65 έχοντας κορυφαίο τον Ράντολφ με 21 πόντους και 6 ριμπάουντ ενώ ο Kάριγκτον πρόσθεσε 16. Για τη Χολόν ο Ράγκλαντ είχε 19 πόντους και ο Chris Johnson 18.

Μοιρασμένος ο αγώνας λόγω του πάθος του οποίου έχουν πάντα μεταξύ τους οι ισραηλινές ομάδες, όμως εμείς θα προτιμήσουμε τον άσο της Ιερουσαλήμ πάνω από το χάντικαπ των 4,5 πόντων που πληρώνει 1,90 στη Stoiximan, με την πεποίθηση ότι οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις που κάνουν εδώ και ένα μήνα…


5146.ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΤΕΝΕΡΙΦΗ (21:00)

Από ήττα προέρχονται οι δύο ισπανικές ομάδες που αναμετρώνται σήμερα στον «εμφύλιο» για τον όμιλο του Βasketball Champions League, με την Μπιλμπάο να χάνει από την Γκραν Κανάρια 94-71, μετά από κακή εμφάνιση, και την Τενερίφη να χάνει μέσα στη Βαλένθια, σε ένα ματς ντέρμπι, με 77-72.

Παρ’ όλα αυτά οι «νησιώτες» είναι πρώτοι στον όμιλο του BCL με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και σήμερα θέλουν να φτάσουν στο «4 στα 4», έχοντας όλα τα φόντα να το πετύχουν, απέναντι σε μία μέτρια Μπιλμπάο, η οποία ενισχύθηκε πρόσφατα με τον Γιώργο Τσαλμπούρη.

Μπιλμπάο – Τενερίφη στο Pamestoixima.gr
Pamestoixima logo 2021
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μάλιστα ο Έλληνας φόργουορντ έπαιξε 18 λεπτά στην ήττα από την Γκραν Κανάρια και είχε δύο ριμπάουντ και μία ασίστ. Η Μπιλμπάο, έτσι κι αλλιώς, έχει μία μέτρια εικόνα φέτος και πριν από τη διακοπή για τους αγώνες των εθνικών ομάδων, είχε μόλις μία νίκη με τη Γρανάδα στις 11 Φεβρουαρίου 90-73, ενώ πιο πριν είχε τρεις σερί ήττες στο Champions League – από την σημερινή της αντίπαλο Τενερίφη 78-66 εκτός έδρας, από την Ομπραντόιρο 77-64 και από τη Μούρθια για το Champions League με 90-72.

Από την άλλη πλευρά η Τενερίφη, μετά την ήττα στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας από την Ουνικάχα Μάλαγα, με 83-88. Νωρίτερα είχε πάρα πολύ καλή παρουσία, με νίκες στο ισπανικό κύπελλο επί της Μπανταλόνα και της Γκραν Κανάρια, και την κατάκτηση του διηπειρωτικού κυπέλλου στις 12 Φεβρουαρίου επί της Σάο Πάολο με 89-68.

Χαμηλή απόδοση στο πιθανό διπλό της Τενερίφης γι’ αυτό για να αυξήσουμε τα κέρδη μας θα πάμε με το διπλό και over 150,5 σε απόδοση 2,67 που βρίσκουμε στη Stoiximan, με την πεποίθηση ότι οι έμπειροι φιλοξενούμενοι θα μπορέσουν να ανεβάσουν ψηλά τον πήχη του σκορ και θα ακολουθήσουν και οι γηπεδούχοι…


5148.ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ – ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (21:30)

Μετά το θρίαμβο της κατάκτησης του Ισπανικού κυπέλλου η Ουνικάχα Μάλαγα συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό, κερδίζοντας και για το πρωτάθλημα εύκολα τη Τζιρόνα 94-70 το Σάββατο.

Έτσι πιστοποίησε την αγωνιστική της άνοδο τον τελευταίο μήνα, η οποία κορυφώθηκε με την κατάκτηση του κυπέλλου, μιας πολύ μεγάλης επιτυχίας για το ισπανικό μπάσκετ, όπου στον προημιτελικό κέρδισε την Μπαρτσελόνα 87-89, στον ημιτελικό τη Ρεάλ 82-93, και στον τελικό του Τενερίφη 80-83, τρία παιχνίδια όπου η ομάδα της Μάλαγα έδειξε πραγματικά εξαιρετική εικόνα.

Ουνικάχα Μάλαγα – Γαλατασαράι στο Pamestoixima.gr
Pamestoixima logo 2021
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έτσι λοιπόν είναι το μεγάλο φαβορί για τη σημερινή αναμέτρηση όπου υποδέχεται μία Γαλατασαράι, η οποία επηρεασμένη και αυτή προφανώς από τον καταστροφικό σεισμό στην πατρίδα της, προέρχεται από ήττα από την Μπεσίκτας, η οποία καιγόταν για τη νίκη «παραμονή» .

Η ομάδα του Ανδρέα Πιστιόλη πριν τον καταστροφικό σεισμό είχε ήττα από την ΑΕΚ μέσα στην έδρα της με 71-81 για τον όμιλο του BCL και από την Πετκίμ Σπορ για το πρωτάθλημα με 74-82. Άρα είναι σε «κακό φεγγάρι» και σήμερα αναμένεται αυτό να συνεχιστεί. Προβάδισμα στον άσο των Ισπανών και θα το συνδυάσουμε με το over 161,5, με απόδοση 2,22 που βρίσκουμε στη Stoiximan, μία που παραδοσιακά οι Ισπανικές ομάδες θέλουν να «ανοίγουν» τον ρυθμό, αρκεί να ακολουθήσουν και οι Τούρκοι!