Προκριματικά Ευρωμπάσκετ 2025 (23/02): Καλπάζει η Πορτογαλία

Betarades Team
Betarades Team
Ανανεώθηκε:
προγνωστικα σκουντησ 130323

KYΠΡΟΣ – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (19:00)

Τελειώνει ο Φεβρουάριος, ο οποίος όμως είναι ο μήνας για τα προ-προκριματικά για το Ευρωμπάσκετ του 2025. Αυτή την εβδομάδα διεξάγονται αγώνες των τριών ομίλων εκ των οποίων οι τρεις πρώτοι θα προκριθούν στα προκριματικά του θεσμού, τα οποία και οδηγούν φυσικά στην τελική φάση. To Ευρωμπάσκετ 2025 θα διεξαχθεί ανά όμιλο σε 4 χώρες: Κύπρο, Λετονία, Φινλανδία και Πολωνία.

Δείτε τα Προγνωστικά Μπάσκετ

Για τον 8ο όμιλο των προκριματικών η Κύπρος, που έχει ήδη προκριθεί ως διοργανώτρια στα προκριματικά, θα υποδεχθεί σήμερα την Πορτογαλία η οποία είναι πρώτη στον όμιλο και αήττητη. Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι έχουν ακριβώς το αντίθετο… αποτέλεσμα, με τέσσερις ήττες σε τέσσερις αγώνες.

Κυπρος – Πορτογαλία στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν τον Αύγουστο με τους πορτογάλους να κερδίζουν εύκολα 102-69. Οι Πορτογάλοι, οποίοι έχουν την καλύτερη ομάδα στον όμιλο όπου μετέχουν επίσης Ρουμανία και Βουλγαρία, προέρχονται από νίκη το Νοέμβριο στα τότε «παράθυρα», πρώτα με τη Βουλγαρία 88-78 και κατόπιν με την Ρουμανία με 92-62. Μόνο από τα σκορ φαίνεται ότι η πορτογαλική ομάδα είναι καλύτερη όλων, οπότε με δεδομένο και την αδυναμία των Κύπριων συν ότι είναι αδιάφοροι έτσι κι αλλιώς ως διοργανωτές, θα πάμε στην επιλογή του διπλού με το over 142,5 σε απόδοση 1,93 πού βρίσκουμε στη Stoiximan.


ΠΟΛΩΝΙΑ-ΑΥΣΤΡΙΑ (19:00)

Η Πολωνία είναι μία εκ των συν-διοργανωτών του επερχόμενου Ευρωμπάσκετ 2025, όμως μετέχει στα προ-προκριματικά, όπως και η Κύπρος, και είναι στην πρώτη θέση του ομίλου, μαζί με την Κροατία. Υποδέχεται σήμερα την αδύναμη Αυστρία, η οποία είναι στην τελευταία θέση, χωρίς νίκη, και όπως είναι λογικό, είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη, και μάλιστα εύκολα, ανάλογα με το rotation και τη συμμετοχή των πιο έμπειρων παικτών.

Πολωνία – Αυστρία στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προέρχεται, πάντως, από σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Κροατίας με 79-87, από την οποία είχε χάσει στο «παράθυρο» του Αυγούστου με 69-72, και έτσι πλέον είναι «από πάνω» στην ισοβαθμία στην πρώτη θέση του ομίλου. Οι αυστριακοί απ’ την πλευρά τους έχασαν στην ίδια αγωνιστική με 65-75 από την Ελβετία του Ηλία Παπαθεοδώρου, ενώ νωρίτερα είχαν συντριβεί με 75-100 από την Κροατία, τον Νοέμβριο.

Εύκολα ή δύσκολα οι γηπεδούχοι αναμένεται να επικρατήσουν και γι’ αυτό, μια που οι αποδόσεις δεν είναι ελκυστικές, δε θα μας απασχολήσει περαιτέρω σε κάποιο δελτίο μας.


ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (19:00)

Ο αγώνας είναι πιο κρίσιμος για τη Βουλγαρία, καθώς αν κερδίσει πάει στο 4-1 και θα ελπίζει να κερδίσει την πρωτοπόρο Πορτογαλία πάνω από 10 πόντους για να την περάσει στην τελευταία αγωνιστική. Οπότε είναι μονόδρομος για τους Βούλγαρους, αφού με νίκη κρατούν ζωντανές τις ελπίδες τους.

Μέχρι στιγμής η Βουλγαρία έχει σε τέσσερις αγώνες τρεις νίκες και μία ήττα ενώ η Ρουμανία έχει μόλις μία νίκη την οποία έκανε την προηγούμενη αγωνιστική, στις 10 Νοεμβρίου, κερδίζοντας μέσα στην Κύπρο δύσκολα με 60-69. Η Βουλγαρίας στον τελευταίο της αγώνα κέρδισε επίσης μέσα στην Κύπρο με 66-75.

Ρουμανία – Βουλγαρία στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι Βούλγαροι είναι καλύτερη ομάδα και έχουν το σοβαρό προβάδισμα για τη νίκη καθώς είναι και έχουν μεγάλο κίνητρο, μια που οι Ρουμάνοι έτσι κι αλλιώς θα προκριθούν στον 3ο γύρο των προκριματικών αγώνων όπου θα παίξουν με όλους τους υπόλοιπους δεύτερους τρίτους και τέταρτους από όλους τους ομίλους. Έτσι λοιπόν θα πάμε με την νίκη της Βουλγαρίας πάνω από -5,5 πόντους που είναι το χάντικαπ σε απόδοση 1,93 που βρίσκουμε στη Stoiximan.


ΣΛΟΒΑΚΙΑ-ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (19:00)

Οι Σκοπιανοί είναι μία απ’ τις χώρες η οποία από τώρα μπορεί να αισθάνεται ότι έχει προκριθεί καθώς έχει 4-0 στον όμιλο και οι «διώκτες» της έχουν δύο νίκες και δύο ήττες. Μια εξ αυτών είναι και η Σλοβακία, η οποία υποδέχεται σήμερα την ομάδα από τη γειτονική χώρα, έχοντας δύο σερί νίκες στα προηγούμενα παράθυρα. Κέρδισε 74-70 τη Δανία και 56-68 μέσα στη Νορβηγία.

Μαθηματικά υπάρχουν ελπίδες για τους Σλοβάκους όμως θα πρέπει να κάνουν δύο νίκες στους υπολοιπόμενους δύο αγώνες και το παιχνίδι με την γειτονική χώρα σαφώς και δεν είναι και τόσο εύκολο για να επιτευχθεί αυτό. Συν ότι θα πρέπει να κερδίσουν πάνω από 4 πόντους, όσο είχαν χάσει στα Σκόπια.

Σλοβακία – Βόρεια Μακεδονία στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι Σκοπιανοί έχουν τέσσερις νίκες στους τέσσερις αγώνες τους – τελευταία νίκη τους ήταν με τη Δανία στην παράταση 74-71 ενώ κέρδισαν 58-36 τη Νορβηγία, 79-75 τη Σλοβακία και 70-73 μέσα στη Δανία.

Έτσι λοιπόν είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση και ικανοί ακόμη και για τη νίκη σήμερα. Παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι έχουν κίνητρο ακόμη αφού έχουν μαθηματικές ελπίδες θα πάμε στην επιλογή του να μη νικήσει κανείς πάνω από έξι πόντους την οποία βρίσκουμε σε απόδοση 3,05 στην Stoiximan.


ΔΑΝΙΑ-ΝΟΡΒΗΓΙΑ (20:00)

Ελάχιστες ελπίδες για την πρόκριση έχουν οι Νορβηγοί καθώς υποδέχονται σήμερα τη Δανία η οποία είναι τελευταία με 0-4 όμως για να το πετύχουν αυτό θα πρέπει να κάνουν δύο νίκες στους επόμενους δύο αγώνες και παράλληλα οι Σκοπιανοί να χάσουν και τα δύο παιχνίδια μεταξύ των οποίων και το… μεταξύ τους, τη στιγμή που είχαν κερδίσει στον πρώτο αγώνα με 22 πόντους!

Έτσι λοιπόν ο αγώνας αυτός είναι περισσότερο τυπική διαδικασία για τους νορβηγούς οι οποίοι έχουν δύο νίκες και δύο ήττες μέχρι στιγμής στον όμιλο, σε αντίθεση με τη Δανία η οποία είναι η πιο αδύναμη, βάσει αποτελεσμάτων.

Δανία – Νορβηγία στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Νορβηγία έχασε στον τελευταίο της αγώνα στα προηγούμενα «παράθυρα», στις 13 Νοεμβρίου με 56-68 από τη Σλοβακία και νωρίτερα στις 10 Νοεμβρίου με 58-36 από τα Σκόπια ενώ οι Δανοί έχουν χάσει όλα τους τα παιχνίδια (74-71 από τη Βόρεια Μακεδονία, 74-70 από τη Σλοβακία, 99-75 από τη Νορβηγία και 70-73 από τη Βόρεια Μακεδονία και πάλι). Έτσι λοιπόν ο αγώνας είναι εν πολλοίς αδιάφορος και για αυτό δεν θα ασχοληθούν μαζί του. Πάμε παρακάτω…


ΕΛΒΕΤΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ (20:30)

Στον πιο αμφίρροπο όμιλο των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2025 η Ελβετία του Ηλία Παπαθεοδώρου υποδέχεται σήμερα την Κροατία σε έναν αγώνα που και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη. Οι Κροάτες είχαν κερδίσει τον πρώτο γύρο με 84-53 τους Ελβετούς σε ένα πολύ σπουδαίο για αυτούς παιχνίδι, όμως τώρα για να έχουν ελπίδες για την πρόκριση θα πρέπει να κερδίσουν σήμερα μέσα στην Ελβετία και συγκεκριμένα στο Φριμπούργκ που θα γίνει ο αγώνας, και κατόπιν μέσα στην έδρα τους την Αυστρία.

Θεωρητικά είναι ένα βάτο πρόγραμμα το οποίο μπορούν να «βγάλουν» θετικά οι Κροάτες και να περάσουν έτσι από την Πολωνία η οποία παίζει σήμερα με την Αυστρία και κατόπιν δοκιμάζεται εκτός έδρας στην Ελβετία.

Εμβετία – Κροατία στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Βεβαίως μαθηματικά και η Ελβετία έχει ελπίδες, η οποία έχει αυτή τη στιγμή στον όμιλο δύο νίκες και δύο ήττες, αλλά μπορεί να κάνει αυτή το απόλυτο και να περιμένει τα αποτελέσματα των άλλων. Πολωνία και Κροατία έχουν τρεις νίκες και μία ήττα, οπότε όλα μπορούν να συμβούν και πάμε για ένα πολύ αμφίρροπο παιχνίδι σήμερα το οποίο δεν θα μας απασχολήσει στοιχηματικά, καθώς δεν προκύπτει κάποια αξιόλογη απόδοση.