Καλώς ήρθατε στο Ρέξαμ!

Ανανεώθηκε:
ρεξαμ ευαπ

Η «τρελή» πορεία της Ρέξαμ στο κύπελλο την έφερε ξανά στην επικαιρότητα και το eyap.gr, σκιαγραφεί τι συμβαίνει στην ουαλική πόλη, υπό την αύρα του… Χόλυγουντ!

🔷Δεν συμβαίνει και πολύ συχνά να επισκέπτεται κάποιος μία μπουτίκ ερασιτεχνικής ομάδας και να μην βρίσκει ούτε μία φανέλα να αγοράσει. Η εύλογη απορία πολλών είναι γιατί μία ερασιτεχνική ομάδα να έχει μπουτίκ. Ίσως γιατί από πέρσι  το καλοκαίρι, έχει πουλήσει ούτε λίγο, ούτε πολύ, 8.000 φανέλες. Πολλές από αυτές είχαν διεύθυνση παραλήπτη στις Η.Π.Α. και στον Καναδά.

Αν δεν καταλάβατε ακόμα σε ποια ερασιτεχνική ομάδα αναφέρεται το παραπάνω γεγονός, αυτή φυσικά και είναι η Ρέξαμ. Η ουαλική ομάδα ανέβασε κατακόρυφα τα επίπεδα δημοφιλίας της, όταν οι Χολυγουντιανοί αστέρες, Ράιαν Ρέινολντς και  Ρομπ ΜακΈλενεϊ έγιναν ιδιοκτήτες της.

Βρες καθημερινά στο Betarades.gr προγνωστικα για ταμείο!

🔷Η Ρέξαμ μπήκε στα… σπίτια εκατομμυρίων Αμερικανών μέσω του ντοκιμαντέρ «Welcome to Wrexham» , το οποίο πραγματεύεται την πρώτη σεζόν των πασίγνωστων ηθοποιών στην διοίκηση της ομάδας. Η Ρέξαμ που έφτασε στο χείλος της διάλυσης το 2011, πλέον έχει ένα σεβαστό αριθμό φιλάθλων στην Βόρεια Αμερική. Απίστευτο κι όμως αληθινό.

«O στόχος μας είναι να κάνουμε και την δεύτερη σεζόν της σειράς όσο διασκεδαστική ήταν η πρώτη. Ήδη, η πορεία μας στο κύπελλο, έδωσε αρκετό υλικό»  δηλώνει ο προπονητής της Ρέξαμ, Φιλ Πάρκινσον.

Σίγουρα ούτε ο ίδιος φανταζόταν ότι όταν αποδέχτηκε την θέση του προπονητή της Ρέξαμ, θα καταλήξει να γνωρίζει ζευγάρια από τις Η.Π.Α. που δηλώνουν φανατικοί οπαδοί της Ρέξαμ! Πιο συγκεκριμένα μετά το παιχνίδι της Ρέξαμ εναντίον της Γκέιτσχεντ, ένα ζευγάρι από το Λιτλ Ροκ του Αρκάνσας, ο Τάνερ και η Παυλίνα ήταν εκστασιασμένοι που γνωρίζουν από κοντά τους πρωταγωνιστές του «Welcome to Wrexham».

🔷Η παμπ στο Τερφ Χοτέλ, στο κτήριο δηλαδή που ιδρύθηκε η Ρέξαμ, ήταν ανέκαθεν σημείο αναφοράς για τους φίλους της ομάδας, πριν και μετά τα παιχνίδια. Πλέον έχει γίνει τουριστική ατραξιόν όπως εξομολογείται ο ιδιοκτήτης Γουέις Τζόουνς, λέγοντας πως χαρακτηριστικά περίπου 30 πελάτες την ημέρα θα πούνε πως έχουν έρθει πολύ μακριά, μόνο και μόνο για να πιούνε μια μπύρα στην παμπ που συχνάζει ο… «Deadpool» μετά τα παιχνίδια της Ρέξαμ.

Προφανώς αυτή η φρενίτιδα που επικρατεί για την Ρέξαμ, μεταφράζεται και σε ραγδαία αύξηση των ακολούθων στα social media. Πριν την έλευση των Ρέινολντς και ΜακΈλενεϊ, η Ρέξαμ είχε 79.500 ακολούθους στο Twitter. Πλέον μετράει παραπάνω 320.000! Εκτόξευση παρατηρείται και στην πώληση εισιτηρίων διαρκείας. Από τα 2.609 που είχαν πουληθεί το 2020, φέτος πουλήθηκαν 6820.

Φυσικά οι δύο πασίγνωστοι συνιδιοκτήτες της Ρέξαμ, έχουν επενδύσει ένα σεβαστό ποσό για την ενίσχυση του ρόστερ της ομάδας το οποίο φτάνει περίπου τις 2 εκατομμύρια λίρες. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο αρχηγός της ομάδας, ο Μπεν Τόζερ άφησε την League One και την Τσέλτεναμ, ώστε να φορέσει τη φανέλα της Ρέξαμ.

🎁 Προσφορά* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ 🎁 | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις | 21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777, Παίξτε Υπεύθυνα.

🔷Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, δεν είναι καθόλου εύκολο να βρεις εισιτήρια για εντός έδρας παιχνίδι των Ουαλών. To Ρέισκουρς Γκράουντ έχει χωρητικότητα 10.000 θέσεων και τα sold out πλέον δεν αποτελούν είδηση. Υπάρχουν σκέψεις για ανακατασκευή ενός μεγάλου μέρους του γηπέδου, που ίσως όμως δεν είναι αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες της ομάδας!

Ο Ρέινολντς και ο ΜακΈλενεϊ δεν είναι μυστικό ότι έχουν βοηθήσει με διάφορους τρόπους την κοινότητα του Ρέξαμ, κάνοντας φιλανθρωπικό έργο, το οποίο δεν περνάει απαρατήρητο.

«Οι ιδιοκτήτες έχουν αναμορφώσει όλη την περιοχή» λέει χαρακτηριστικά ο Πάρκινσον. «Είναι ενήμεροι για όλα όσα γίνονται στην ομάδα. Όποτε βρίσκονται στην πόλη, παραθέτουν γεύματα και τρώνε μαζί με τους ποδοσφαιριστές. Όποτε κάνουμε κάποια μεταγραφή ή κάποιος ποδοσφαιριστής τραυματίζεται, είτε ο Ράιαν, είτε ο Ρομπ θα τον καλέσει».

🔷Ο προπονητής της Ρέξαμ μόνο τυχαίος δεν είναι, καθώς είναι ο άνθρωπος που οδήγησε την Μπράντφορντ της League Two στον τελικό του League Cup πριν από δέκα χρόνια και ο ίδιος που οδήγησε τους «Bantams» στην απίστευτη επικράτηση επί της Τσέλσι με 4-2 στο Στάμφορντ Μπριτζ, για τον τέταρτο γύρο του F.A. Cup.

Οι φιλοδοξίες των δύο ηθοποιών για την ομάδα είναι τεράστιες. Όπως γίνεται αντιληπτό αυτό που συμβαίνει στο Ρέξαμ δεν αφορά την αναγέννηση μίας ομάδας αλλά μίας ολόκληρης περιοχής. Μιας περιοχής που είχε μείνει με την εικόνα του Μάικι Τόμας να σκοράρει εναντίον της Άρσεναλ στο κύπελλο το 1992, το ταξίδι στα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1976 και της αλησμόνητης πρόκρισης επί της Πόρτο για την ίδια διοργάνωση το 1984.

🔷Φέτος, η Ρέξαμ καλπάζει προς τις επαγγελματικές κατηγορίες, όμως το δύσκολο πρωτάθλημα της National League έχει πολύ δρόμο ακόμα και μόλις μία ομάδα ανεβαίνει απευθείας. «Φυσικά και ο στόχος είναι η άνοδος, αλλά είναι σπουδαίο να είσαι μέρος της αισιοδοξίας που επικρατεί στην πόλη» σχολιάζει ο Πάρκινσον, προσπαθώντας να αποφορτίσει λίγο την πίεση.

Σίγουρα πάντως, οι φίλοι της Ρέξαμ αυτό που συμβαίνει εδώ και τρία χρόνια, μόνο ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας θα το εκλάμβαναν το 2019. Και το απολαμβάνουν, όπως ο Ράιαν Ρέινολντς απoλαμβάνει τις μεγάλες νίκες της ομάδας του.

Συντάκτης: Γιώργος Πενόπουλος

Το παραπάνω κείμενο είναι προϊόν της αποκλειστικής συνεργασίας του Betarades.gr με το site που ειδικεύεται στο αγγλικό ποδόσφαιρο, το eyap.gr

👉 Στο Betarades.gr, το Νο1 site για το στοιχημα στην Ελλάδα, βρίσκεις ΣΗΜΕΡΑ:

✍️ Προγνωστικά
⚽️ Προγνωστικά ποδοσφαίρου
🏀 Προγνωστικά μπάσκετ
🎾 Προγνωστικά τένις
🎯 Προγνωστικά Value Bets
Κουπόνι ΟΠΑΠ
🥇 Νόμιμες Στοιχηματικές Εταιρίες
🎁 Προσφορές* χωρίς κατάθεση

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777, Παίξτε Υπεύθυνα.