Κουπόνι Μπάσκετ (28/01): Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν στοιχηματίσετε

Betarades Team
Betarades Team
Ανανεώθηκε:
ακτινογραφία μπάσκετ 8 Δεκεμβρίου 2018

5326.ΤΟΥΡΚ ΤΕΛΕΚΟΜ – ΜΠΟΥΡΣΑΣΠΟΡ (12:00)

Περισσότερα για το Τουρκ Τέλεκομ-Μπούρσασπορ εδώ.


5327.ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ – ΜΠΑΧΤΣΕΣΕΧΙΡ (14:30)

Οι γηπεδούχοι συνεχίζουν την προσπάθεια για να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη, χωρίς μεγάλη επιτυχία είναι η αλήθεια, τον τελευταίο καιρό. Δύο σερί ήττες και τρίτοι από το τέλος, σε ισοβαθμία με την προτελευταία Μανίσα στις 5 νίκες σε 16 αγώνες, και μία νίκη πάνω από την τελευταία Μπεσίκτας που έχει 4-12.

Δείτε τα σημερινά Προγνωστικά Μπάσκετ

Κι ακόμη πιο δύσκολο το έργο της υποδεχόμενη μια Μπαχτσεσεχίρ (8-8) η οποία όμως έχει κι αυτή δύο σερί ήττες, αλλά απ’ αυτές που δεν «πονάνε» και πολύ. Έχασε από τη Φενέρ εντός έδρας με 87-93 και από την Βόννη στην πρεμιέρα των «16» του ΒCL με 74-68. Βεβαίως και είναι καλύτερη σαν ομάδα, αλλά θα πρέπει να προσέξει σήμερα, γιατί οι γηπεδούχοι είναι αποφασισμένοι και έχουν και κάποιες καλές μονάδες. Εκεί παίζει και ο Ολίβιε Χάνλαν, άλλωστε… Δεν ασχολούμαστε με τον αγώνα που είναι πιο αμφίρροπος απ’ ότι βλέπουν οι εταιρίες, κατά την προσωπική μας εκτίμηση.


5058.ΑΕΚ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (16:00, ΕΡΤ 3)

Περισσότερα για το ΑΕΚ-Περιστέρι εδώ.


5059.ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ – ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (17:00, ΕΡΤ Sports)

Περισσότερα για το Προμηθέας Πάτρας – Κολοσσός Ρόδου εδώ.


5329.ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ – ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (17:00)

Σε δύσκολη θέση η Γαλατά του Ανδρέα Πιστιόλη με 4 σερί ήττες, ενώ έκανε αλλαγές σε παίκτες, όμως τα αποτελέσματα δεν τη βοηθούν. Και κινδυνεύει να πάει στις 5 ήττες σερί, αφού αντιμετωπίζει την ισχυρή Καρσίγιακα που είναι στην πέμπτη θέση, ισόβαθμη όμω με την Αναντολού Εφές και την Μπούρσασπορ στην τρίτη θέση, με 11-6 ρεκόρ.

Το πρόβλημα για τους γηπεδούχους, ή αν βγάλουν αντίδραση, για τους… φιλοξενούμενους, είναι ότι την προηγούμενη αγωνιστική η Καρσίγιακα έχασε από την εκ των τελευταίων της βαθμολογίας, Μανίσα, με 80-76. Προέρχεται και από αποκλεισμό απ΄οτο BCL από τη Μούρθια (ήττα εντός έδρας με 89-96 στο κρίσιμο τρίτο ματς), οπότε δεν είναι και στα καλύτερά της και αυτή.

Το παρήγορο για τη Γαλατά είναι ότι προέρχεται, μετά τις τέσσερις σερί ήττες, από νίκη στην Ευρώπη, με τη Λιμόζ και μάλιστα σαρωτικά, με 100-73, αφού ο νεοφερμένος Ράσελ στη θέση του Μποστ, που πήγε στη Βιλερμπάν, έκανε ήδη αισθητή την παρουσία του, σκοράροντας με 20 πόντους και 6 ασίστ.

Είναι τόσο μοιρασμένη η ειδησεογραφία και η εικόνα των δύο ομάδων τον τελευταίο καιρό οπότε δε θα ασχοληθούμε περαιτέρω με ένα ματς όπου οι φιλοξενούμενοι είναι καλύτεροι, αλλά ο αγώνας «πονηρός». Συνεχίζουμε…


5316.ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ – ΤΕΝΕΡΙΦΗ (18:30)

Έρμαιο των διαθέσεων σχεδόν όλων των ομάδων της Liga Endesa η Φουενλαμπράδα, που έχει ξεχάσει πότε έχει κερδίσει τελευταία φορά. Το θυμόμαστε εμείς, αφού ήταν στις 5 Νοεμβρίου με 101-97 επί της Μανρέσα. Έκτοτε έχει… δέκα σερί ήττες και είναι προφανές ότι μάλλον σκέφτεται από τώρα το τι θα κάνει του χρόνου στην LEB Oro, την Ισπανική Α2 κατηγορία.

Και πάει για την… 11η σερί ήττα, αφού υποδέχεται την ισχυρή Τενερίφη η οποία έχει τέσσερι σερί νίκες, με τελευταία την εύκολη επικράτηση επί της Μούρθια με 85-65, αλλά για το BCL.

Πολύ εύκολο μοιάζει αυτό το διπλό για να ασχοληθούμε περαιτέρω, εκτός αν γίνει η έκπληξη που θα είναι «μεγατόνων», γι’ αυτό και προχωράμε παρακάτω. Η διαφορά δυναμικότητας και κινήτρου είναι μεγάλη και καλύτερα να μην πληρώσουμε για να μάθουμε το εύρος της νίκης των φιλοξενουμένων.


5033.ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ – ΚΡΑΪΛΣΧΑΙΜ ΜΕΡΛΙΝΣ (19:00)

Περισσότερα για το Άλμπα Βερολίνου – Κράιλσχαϊμ Μέρλινς εδώ.


5035.ΑΚΑΝΤΕΜΙΚΣ ΧΑΙΝΤΕΛΜΠΕΡΓΚ – ΒΟΥΡΤΣΜΠΟΥΡΓΚ (19:00)

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν και «έσπασαν» το αρνητικό σερί τους, 5 αγώνων, με νίκη στην παράταση επί της τελευταίας Μπαϊρόιτ με 107-101 και ξέφυγαν λίγο απ’ την επικίνδυνη ζώνη, έχοντας 5 νίκες σε 15 αγώνες. Οι προτελευταίοι, Φρανκφούρτη και Μπραουνσβάιγκ έχουν 4 νίκες. Υποδέχεται σήμερα τη Βούρτζμπουργκ, που είναι στην 8η θέση, που οδηγεί στα πλέιοφς και έχει ρεκόρ 8-8.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν και κέρδισαν μέσα στο Ουλμ με 84-91 και κοίταξαν στα μάτια την Άλμπα στην έδρα τους, χάνοντας τελικά με 76-79 (Γουίτακερ 24, Μπράις 20), δείχνοντας ότι είναι σε καλή κατάσταση. Αν κερδίσουν σήμερα θα μπορέσουν να κοιτάξουν με μεγαλύτερη σιγουριά την οκτάδα και την είσοδο στα πλέιοφς.

Επειδή όμως οι γηπεδούχοι «καίγονται» και προέρχονται και από νίκη είναι δεδομένα αμφίρροπο το ματς, γι’ αυτό και δεν προκύπτει κάτι καλό όσον αφορά σε απόδοση. Πάσο…


5036.ΡΟΣΤΟΚ ΣΙΓΟΥΛΒΣ – ΜΙΤΕΛΝΤΟΙΤΣΕΡ (19:00)

Μια νίκη διαφορά έχουν οι δυο ομάδες, καλό δείγμα των «μεσαίων» ομάδων του γερμανικού πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι έχουν 7-9 και είναι στην 9η θέση, ενώ οι φιλοξενούμενοι είναι στο 6-10 και μόλις δύο νίκες παραπάνω απ’ την επικίνδυνη ζώνη. Διαφορά που βάζει άγχος και στους γηπεδούχους, που με πιθανή ήττα ίσως μπλέξουν παρακάτω στη διάρκεια της κανονικής περιόδου, κάτι που φυσικά και δε θέλουν.

Οι φιλοξενούμενοι έχουν δύο σερί ήττες, μετά τη νίκη τους με 63-50 επί της Μπραουνσβάιγκ. Έχασαν από την Όλντενμπουργκ μες 108-68, όπου το σκορ τα λέει όλα, ενώ ηττήθηκαν και από την Ουλμ εντός έδρας με 87-91, όπου πάλεψαν αλλά έχασαν στο τέλος.

Πιο αμφίρροπο απ’ ότι φαίνεται το συγκεκριμένο ματς, αφού ναι μεν οι γηπεδούχοι έχοτυν προβάδισμα, αλλά το κίνητρο επιβίωσης των φιλοξενουμένων είναι αρκετό για να μας αποθαρρύνει. Άλλωστε το μόνο που βλέπουμε είναι το over, οπότε προχωράμε και δεν ασχολούμαστε με τον αγώνα.


5317.ΜΠΡΕΟΓΑΝ – ΓΡΑΝΑΔΑ (19:00)

Σε πολύ δύσκολη θέση η Γρανάδα, που ενώ ξεκίνησε σχετικά καλά, τώρα έχει σερί ήττες και είναι δεδομένο ότι θα κληθεί να παλέψει μέχρι τέλους για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Είναι όμως δεδομένο και το ότι η γηπεδούχος Μπρεογκάν προέρχεται από δύο σερί ήττες που την έφεραν μια νίκη μακριά από την 8άδα, όπου όμως μόνο με συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορεί να την φτάσει πριν το τέλος του πρώτου γύρου. Ισοβαθμεί με ρεκόρ 8-9 με τη Μούρθια και τη Μπιλμπάο, ενώ μια νίκη παραπάνω έχουν η Ομπραντόιρο και η 8η Βαλένθια.

Οι δύο σερί ήττες, πάντως, έγιναν από ομάδες που δεν είναι και… του βάθους. Έχασαν από την Ουνικάχα με 100-66 και μετά από τη Ρεάλ Μαδρίτης 91-73, οπότε δεν είναι για να τα «βάφουν μαύρα». Έχουν το προβάδισμα σήμερα κόντρα σε μια πιο αδύναμη, έστω και λίγο, ομάδα, όμως δε θα απασχολήσει η συγκεκριμένη αναμέτρηση κάποιο απ’ τα δελτία μας. Πάμε παρακάτω…


5760.ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ – ΙΩΝΙΚΟΣ (19:15, ΕΡΤ 3)

Περισσότερα για το Παναθηναϊκός – Ιωνικός εδώ.


5330.ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΤΣΕΚΜΕΤΣΕ (19:30)

Πρώτη στη βαθμολογία της Τουρκικής Λίγκας η Φενέρ του Δημήτρη Ιτούδη που έχει πέντε νίκες στα τελευταία πέντε παιχνίδια, όμως προέρχεται από μια κακή ήττα στην Ευρωλίγκα από τη Βιλερμπάν με 91-77 στη Λυών, εκεί όπου έχανε από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό με σημαντικές διαφορές.

Παρ’ όλα αυτά είναι δεδομένη η ανωτερότητά της έναντι της Μπουγιουκτσεκμετσέ και ίσως των περισσότερων ομάδων στην Τουρκία και στην Ευρώπη και ίσως «χρησιμοποιήσει» αυτή την αναμέτρηση σήμερα για να «ετοιμαστεί» για τη νέα «διαβολοβδομάδα» που έρχεται ολοταχώς, όπου μεταξύ άλλων παίζει και με τον Ολυμπιακό.

Οι φιλοξενούμενοι δεν τα πάνε κι άσχημα τον τελευταίο καιρό. Βρήκαν δύο νίκες σερί και ξέφυγαν λίγο – έστω μια νίκη – από την επικίνδυνη ζώνη (6-10 ρεκόρ, 4-12 η τελευταία Μπεσίκτας), κερδίζοντας τη Μπεσίκτας με 82-69 και την Τόφας το Σάββατο με 94-81. Πολύ εύκολο μοιάζει για να ασχοληθούμε παραπάνω απ’ το να δούμε μετά το τέλος το πόσο κέρδισε η Φενέρ, η οποία όμως δεν αποκλείεται να κάνει και εκτεταμένο rotation ενόψει Ευρωλίγκας. Προχωράμε…


5073.ΒΑΡΕΖΕ ΤΖΕΡΜΑΝΙ – ΜΠΡΕΣΙΑ ΛΕΟΝΕΣΑ (20:30)

Στην έκτη θέση η Βαρέζε με 9-7 ρεκόρ, στην 8η η Μπρέσια με 7-9, οπότε είναι μια αναμέτρηση δυο μεσαίων προς το… καλό ομάδων του Ιταλικού πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι έχουν δείξει καλά στοιχεία μέχρι στιγμής και είναι το φαβορί σήμερα, όχι μόνο γιατί είναι καλοί αλλά γιατί και οι φιλοξενούμενοι είναι σε «κακό φεγγάρι». Έχουν τέσσερις σερί ήττες – από τη Βερόνα 81-77, την Προμετέι για το Eurocup με 79-72, την Τρεβίζο εντός έδρας κιόλας με 80-81 και από την Ούλμ, για την Ευρώπη, με 72-85, πάλι εντός έδρας.

Σε μέτρια φάση και οι γηπεδούχοι που έχουν τρεις ήττες στους τελευταίους πέντε αγώνες, χάνοντας από το Μιλάνο 96-84, την Ντερθόνα 88-89, νίκησαν τη Μπρίντιζι εκτός έδρας με 90-104, τη Νάπολι με 106-79 και έχασαν το Σάββατο από την Τρέντο με 90-80.

Δύο μάλλον ισοδύναμες ομάδες, με παρόμοια πορεία και αστάθεια, οπότε δεν αξίζει να ασχοληθούμε περαιτέρω, δεν υπάρχει άλλωστε και κάτι της προκοπής από πλευράς αποδόσεων και χάντικαπ.


5051.ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ (21:30)

Περισσότερα για το Λούντβιγκσμπουργκ – Όλντενμπουργκ εδώ.


5052.ΟΥΛΜ – ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ (21:30)

Στην ίδια σχεδόν θέση, στη μέση της βαθμολογίας οι δυο ομάδες με την Ουλμ να έχει 7-9 και την Μπάμπεργκ, που καμία σχέση δεν έχει με την υπερδύναμη προ πέντε ετών, που έχει 7-10. Έχει όμως και δύο σερί ήττες, η μία μάλιστα από την εκ των ουραγών, Μπραουνσβάιγκ με 83-92 και μέσα στην έδρα της από την ισχυρή Μπάγερν με 87-94.

Αντίθετα οι γηπεδούχοι έχουν τρεις νίκες στους τελευταίους πέντε αγώνες στο πρωτάθλημα, κέρδισαν στο τελευταίο τη Σιντέινικς εκτός έδρας με 87-91 και μετά πήγαν και κέρδισαν για το FIBA Europe Cup και τη Μπρέσια μέσα στην Ιταλία με 72-85, δείγμα ότι είναι σε καλή κατάσταση.

Είναι προφανές το προβάδισμα των γηπεδούχων με βάση όλα τα… παραπάνω και τη γενικότερη φόρμα τους, όμως είναι γνωστές και οι «γκέλες» που έχουν κάνει από την αρχή της σεζόν και γι’ αυτό δεν θα τους εμπιστευθούμε κάποιο απ’ τα… ευρώ μας.


5075.ΣΚΑΦΑΤΙ – ΒΕΝΕΤΣΙΑ (21:30)

Εκεί που έδειξε να ξεφεύγει έστω και λίγο από την επικίνδυνη ζώνη η Σκαφάτι με κάποιες καλές νίκες, επέστρεψε στη μετριότητα και υπέστη τρεις σερί ήττες, με αποτέλεσμα να παραμένει χαμηλά και φυσικά να… κινδυνεύει. Έμεινε στο 6-10, ισόβαθμη με Βερόνα, Νάποκι και Τρεβίζο και μία παραπάνω από την τελευταία Ρέτζιο Εμίλια, που έχει 5-11.

Το κακό γι’ αυτήν είναι ότι ενώ «καίγεται» για τη νίκη που θα τη βοηθήσει να ανεβεί λίγο βαθμολογικά, έχει απέναντί της μια καλή ομάδα, όπως η Βενέτσια. Η ομάδα του Μάικ Μπράμος όμως δεν είναι κι αυτή στα καλύτερά της. Τρεις ήττες στα τελευταία πέντε ματς της, με δύο σερί ήττες για το πρωτάθλημα, που όμως η στεναχώρια μειώθηκε με τη νίκη 95-90 επί της Κλουζ για το Eurocup. Την Κυριακή έχασε από την Τριέστε εντός έδρας με 72-81, από τη Μπουργκ την προηγούμενη εβδομάδα με 86-79 και από τη Βίρτους Μπολόνια με 79-78.

Όλα αυτά δίνουν ελπίδες στη Σκαφάτι για μια νίκη που τόσο θέλει, όμως οι Βενετσιάνοι είναι καλύτεροι σαν ομάδα και σαν άτομα. Δεν προκύπτει όμως κάτι καλό όσον αφορά στην απόδοση από τις εταιρίες και γι’ αυτό πάμε παρακάτω. Δε θα ασχοληθούμε περαιτέρω…


5318.ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΖΙΡΟΝΑ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (21:45)

Περισσότερα για το Τζιρόνα – Μπαρτσελόνα εδώ.


5319.ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ (21:45)

Χάνουν στην Ισπανία, κερδίζουν στην Ευρώπη. Ισχύει και για τις δυο ομάδες που κερδίζουν εκτός συνόρων – η Μπιλμπάο με 85-75 τη Νταρουσάφακα και η Μπανταλόνα την Ολίμπια με 96-91, αμφότερες για το Eurocup.

Εντός των συνόρων όμως δεν τα πάνε και πολύ καλά τελευταία, αφού και οι δύο έχουν απ δύο σερί… ήττες. Οι γηπεδούχοι έχασαν από την Τζιρόνα με… 84-59 και από τη Μπαρτσελόνα με 88-78 και οι φιλοξενούμενοι σε δύσκολα ματς, από τη Μπασκόνια αρχικά με 84-83 και από την Γκραν Κανάρια με 84-91.

Οι Βάσκοι είναι κάτω απ’ την 8η θέση, ισοβαθμούν στη 10η με Μπρεογκάν και Μούρθια, ενώ με 9-8 είναι η Ομπραντόιρο και η 8η Βαλένθια, οπότε είναι δύσκολη η είσοδος στην οκτάδα με τόσες ομάδες να την επιδιώκουν.

Δεν προκύπτει κάποια αξιόλογη απόδοση για τον αγώνα, οπότε τον αφήνουμε και δεν ασχολούμαστε, αν και θα παίζαμε διπλό αν έπρεπε με το ζόρι να διαλέξουμε κάτι.