FIBA Champions League (21/12): Ώρα… ελληνικών τελικών!

Betarades Team
Betarades Team
Ανανεώθηκε:
σκουντής προγνωστικα μπασκετ 060522

5536.ΑΕΚ – ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ (19:30, COSMOTE SPORTS 4)

Xωρίς τον κόσμο της θα παίξει σήμερα η ΑΕΚ στον κρίσιμο αγώνα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, αφού έχει τιμωρηθεί μετά τα επεισόδια με τη Ρέτζιο Εμίλια. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν αρκετά θέματα, αφού έφυγαν δύο παίκτες, ο Φιλιππάκος και Περσίδης, επανήλθαν 8 μπαν και δεν μπορεί να πάρει παίκτες, ενώ παίζουν κανονικά οι απόντες στην ήττα από τον ΠΑΟ (71-57) Φρέιζερ και Στρέλνιεκς, όπως κι ο Μάιλς.

Δείτε τα σημερινά προγνωστικά μπάσκετ

Η ΑΕΚ θέλει τη νίκη για να σιγουρέψει την πρόκριση, αλλά μπορεί να περάσει και αν η Ρέτζιο χάσει από τη Βόννη στην Ιταλία. Με νίκη περνάει και δεύτερη κιόλας απ’ τον όμιλο, όμως έτσι κι αλλιώς έχει δύσκολο έργο απέναντι σε μια καλή ομάδα, όπως η Καρσίγιακα, που έχει έναν φοβερό ΜακΚόλουμ σε φόρμα.

Η Καρσίγιακα πέρασε, για το τουρκικό πρωτάθλημα, απ’ την έδρα της Νταρουσάφακα με 71-87, με τον Αμερικανό κοντό να έχει 28 πόντους, ενώ 19 πόντους έβαλε ο Ανγκόλα, πρώην της ΑΕΚ. Δεν είναι αδιάφορη, αφού αν χάσει και κερδίσει η Ρέτζιο μέσα στη Βόννη μένει έξω!

AEK-Kαρσίγιακα στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έτσι κι αλλιώς όμως παικτικά είναι καλύτερη από την ΑΕΚ και θα πάμε, μια που η κατάσταση είναι αρκετά ρευστή στον όμιλο και πολλά μπορεί να γίνουν, όπως χθες με τον όμιλο του ΠΑΟΚ, με την επιλογή να βάλει πάνω από 20 πόντους ο ΜακΚόλουμ, σε απόδοση 1,87, στη Stoiximan, που έχει 66 πόντους στα τελευταία δύο ματς της ομάδας του. Οι πιο τολμηροί μπορούν να δουν το διπλό και under σε πιο καλή απόδοση.


5534.ΦΑΛΚΟ ΣΟΜΠΑΤΕΛΙ-ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ (19:00)

Αδιάφορη στον σημερινό αγώνα η Φάλκο, που έκανε μία νίκη στον όμιλο και δεν προλαβαίνει, ακόμη κι αν κερδίσει σήμερα τους Γάλλους του Στρασβούργου. Οι Ούγγροι θα στραφούν στο πρωτάθλημά τους, όπου τουλάχιστον εκεί πάνε περίφημα, έχοντας 11-1, ενώ στον πρώτο γύρο είχαν χάσει δύσκολα, με 81-78.

Οι Γάλλοι είναι κι αυτοί αδιάφοροι, αφού είναι πρώτοι, με 4-1 ρεκόρ και ακόμη κι αν χάσουν, δε χάνουν την πρώτη θέση, αφού έχουν την ισοβαθμία με τη Μούρθια. Μάλιστα προχθές ανακοίνωσαν και την ένταξη του Κούρουκς στο ρόστερ τους για να πάρει τη θέση του Μίτσελ που τραυματίστηκε. Παράλληλα θα μείνει και ο γνωστός Λετονός Μπέρζινς (Λάρισα) που είχε πάει εκεί με μηνιαίο συμβόλαιο.

Φάλκο Σομπατέλι – Στρασβούργο στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αδιάφορος ο ένας, αδιάφορος ο άλλος, αδιάφοροι κι εμείς, αν και ίσως οι Ούγγροι το θελήσουν περισσότερο για να πουν «αντίο» με μια νίκη. Προχωράμε παρακάτω…


5535.ΤΟΦΑΣ – ΜΟΥΡΘΙΑ (19:00)

Στα δύσκολα η Τόφας του Δημήτρη Πρίφτη, καθώς με την Ισπανική ομάδα θα παίξει τη δεύτερη θέση, η οποία δίνει πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση. Πρέπει όχι μόνο να κερδίσει, χωρίς να έχει καλή εικόνα όλη τη χρονιά φέτος, αλλά να το κάνει και με διαφορά πάνω από 3 πόντους, όσο είχε χάσει στην Ισπανία. Έχει και το πρόβλημα του τραυματισμού του βασικού γκαρντ, Ένις, οπότε το πράγμα δυσχεραίνει ιδιαίτερα…

Τόφας – Μούρθια στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Και ακόμη πιο δύσκολο, καθώς η Μούρθια κερδίζει πλέον και στην Ισπανία, πέραν του ομίλου. Έκανε δύο καλές νίκες, πρώτα με τη Μπέτις και μετά τη Γκραν Κανάρια με 99-85, που ήταν σπουδαία νίκη. Στον όμιλο θέλει νίκη σήμερα ή ήττα έστω μέχρι 3 πόντους για να κρατήσει τη 2η θέση, ενώ δε θα έχει τον Ντέιβις και ίσως και τον Σάκο, ενώ επιστρέφει ο καλός Λούθερ.

Η απουσία του Ένις είναι σημαντική για την ομάδα του Πρίφτη και μας σπρώχνει πιο κοντά στο απλό under 158,5 με απόδοση 1,90 που βρίσκουμε στη Stoiximan.


5537.ΡΕΤΖΙΟ ΕΜΙΛΙΑ – ΒΟΝΝΗ (19:30)

Οι Ιταλοί μετά την ήττα από την ΑΕΚ στην Αθήνα υποδέχονται την πρώτη και ήδη περασμένη στην επόμενη φάση Βόννη με την ελπίδα να κερδίσουν και να πάρουν την 3η θέση. Σε περίπτωση ήττας μένουν έξω, ό,τι και να γίνει στον αγώνα της ΑΕΚ με την Καρσίγιακα, ενώ οι Γερμανοί είναι αδιάφοροι.

Ρέτζιο Εμίλια – Βόννη στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Παικτικά όμως δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τη Βόννη να είναι πρώτη στη Γερμανία με ρεκόρ 9-1 μαζί με την Άλμπα, ενώ είναι γνωστό ότι οι Γερμανοί δεν είναι ποτέ τόσο αδιάφοροι ώστε να χάνουν από μέτριες ομάδες.

Είναι δεδομένο όμως ότι δε θα «σκιστούν» για τη νίκη και θα έχουν στο μυαλό τους να «φρεσκαριστούν» λίγο ενόψει των επόμενων αγώνων. Το αφήνουμε, προχωράμε…


5543.ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ (21:00)

Πρώτη από τώρα, πριν καν παίξει με τους Τσέχους, είναι η Μπιλμπάο, με 4-1 ρεκόρ και υπέρ της την ισοβαθμία με την Ιγκοκέα. Άρα θα είναι μάλλον πιο χαλαρή, αφού μετά παίζει με τη Ρεάλ για το πρωτάθλημα κι εκεί είναι πιο δύσκολα τα… πράγματα. Είναι πλήρης αλλά αναμένεται να κάνει rotation.

Μπιλμπάο – Νίμπουργκ στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αδιάφορη και η Νίμπουργκ που έχασε το προηγούμενο κρίσιμο ματς, την προηγούμενη εβδομάδα, από την Ιγκοκέα και έτσι δεν έχει κίνητρο για τη νίκη, πέραν του γοήτρου. Έχει ήδη αποκλειστεί από την επόμενη φάση.

Αδιάφοροι αμφότεροι, θα πάμε μια… βόλτα σε άλλους αγώνες, γιατί αυτός και οι αποδόσεις, δεν έχουν να μας δώσουν κάτι.


5553.ΜΠΝΕΙ ΧΕΡΖΛΙΓΙΑ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (21:00 COSMOTE SPORTS 6)

Τώρα είναι τα αληθινά για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, που μετά από τρεις συνεχείς ήττες στον όμιλο, με μία ακόμη σήμερα από την Μπνέι, μένει εκτός. Δεν είναι και τόσο εύκολα τα πράγματα, καθώς οι γηπεδούχοι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και παίζουν, φυσικά, στην έδρα τους. Και δε θα έχουν φυσικά το ίδιο πρόσωπο όπως του αγώνα του πρώτου γύρου, στο Περιστέρι, όπου είχαν χάσει εύκολα με 86-70.

Μπνέι Χερζλίγια – Περιστέρι στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το καλύτερο σενάριο και για τους δύο είναι να κερδίσει το Περιστέρι και να χάσει η Ρίτας εντός έδρας από την ισχυρή, αλλά αδιάφορη, Τενερίφη. Τότε θα προκριθούν και οι δύο και θα μείνουν έξω οι Λιθουανοί.

Δύσκολα τα πράγματα, κατά την εκτίμησή μας όμως, για το Περιστέρι και γι’ αυτό θα πάμε με τον άσο και το under 159,5 σε απόδοση 3,20, που βρίσκουμε στη Stoiximan.


5554.ΙΓΚΟΚΕΑ – ΜΠΑΧΤΣΕΣΕΧΙΡ (21:00)

Oι Βόσνιοι με νίκη σήμερα «κλειδώνουν» την δεύτερη θέση στον όμιλο, έχοντας ρεκόρ 3-2, και θα παλέψουν να το κάνουν χωρίς τον Κέντρικ Ρέι, γνωστό μας απ’ το πέρασμά του απ’ την ΑΕΚ και τον Προμηθέα.

Έχουν καλή έδρα και απέναντί τους θα έχουν μια Μπαχτσεσεχίρ που θα θέλει τη νίκη για να πάρει αυτή τη δεύτερη θέση και μαζί το πλεονέκτημα της έδρας. Δεν είναι και η πιο σταθερή ομάδα, με ρεκόρ 4-7 στην Τουρκία, ούσα χαμηλά στη βαθμολογία, ενώ σαφώς το πρόβλημά της είναι πιο πολύ στην λίγκα εκεί.

Ιγκοκέα – Μπαχτσεσεχίρ στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι δυο ομάδες έχουν προκριθεί, το θέμα είναι ποιος θα είναι ο 2ος με πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση, κάτι σημαντικό βέβαια. Προβάδισμα στην έδρα, αλλά η αστάθεια είναι ίδιον και των δύο ομάδων και μας ωθεί να μην ασχοληθούμε με τον αγώνα σε κάποιο κουπόνι μας.


5555.ΡΙΤΑΣ – ΤΕΝΕΡΙΦΗ (21:00)

Οι Λιθουανοί έκαναν δύο νίκες με το Περιστέρι και αυτές είναι η ελπίδα τους για την πρόκριση, αρκεί να κερδίσουν σήμερα την αδιάφορη, λόγω πρωτιάς, Τενερίφη. Έχουν μεγάλο κίνητρο σε αντίθεση με τους Ισπανούς που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν το μεγάλο φαβορί για τη νίκη.

Τώρα όμως δεν είναι οι συνθήκες… κανονικές, αφού οι Ισπανοί μάλλον έχουν ήδη το μυαλό τους στους επόμενους αγώνες του Ισπανικού πρωταθλήματος, όπου έκαναν δύο σερί ήττες, και μετά στην επόμενη φάση του BCL.

Ρίτας – Τενερίφη στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Ρίτας έχει το πλεονέκτημα λόγω του κινήτρου, είναι σε καλή κατάσταση, έχοντας νικήσει για το οικείο πρωτάθλημα την Σιαλουάι με 107-101 (Φόστερ 25, Φρίντρικσον 22, Εχόντας 10 και 10 ριμπ.).

Θα πάμε με τον άσο κινήτρου για τους Λιθουανούς που βρίσκουμε στο 2.20 στην Bet365.