*Προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και, αν χρειαστεί, πέναλτι. Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Πορτογαλία – Μαρόκο.

*Δύο φορές έχουν αναμετρηθεί οι δύο χώρες σε Μουντιάλ, αμφότερες έληξαν με νικήτρια την Αγγλία (1966, 1982) στη φάση των ομίλων.

*Η Γαλλία έχει μόλις μια ήττα στα τελευταία οκτώ παιχνίδια κόντρα στην Αγγλία ανεξαρτήτως διοργάνωσης (5-2-1), την υπέστη σε φιλικό το 2015.

*Η Αγγλία αποκλείστηκε στις 6/8 τελευταίες περιπτώσεις προημιτελικών Μουντιάλ που αντιμετώπισε χώρες της Ευρώπης! Στον αντίποδα, η Γαλλία προκρίθηκε στις 8/10 τελευταίες περιπτώσεις νοκ-άουτ αγώνων Μουντιάλ (συμπεριλαμβάνεται μικρός τελικός και τελικός) κόντρα σε χώρες της Ευρώπης!

*Η Γαλλία είναι αήττητη σε 13 παιχνίδια Μουντιάλ και Euro, στα οποία ήταν βασικός ο Κιλιάν Εμπαπέ (10-3-0)! Μετρά 9/9 νίκες στα ματς που ήταν βασικός στο Παγκόσμιο Κύπελλο (2018, 2022). Ο 23χρονος επιθετικός έχει συμμετοχή σε 12 γκολ σ’ αυτά τα 13 ματς (9 γκολ, 3 ασίστ).

Δείτε τα Προγνωστικά Μουντιάλ

ΑΓΓΛΙΑ

Προηγούμενο ματς: Νίκη 3-0 επί της Σενεγάλης για τη φάση των «16». Το 1-0 ο Χέντερσον στο 39’, το 2-0 έκανε ο Κέιν στο 45’, το 3-0 ήρθε απ’ τον Σάκα στο 57’. Δίκαιο το αποτέλεσμα, παρότι η Σενεγάλη ήταν ανταγωνιστική μέχρι το πρώτο γκολ που δέχτηκε.

Σοβαρή, αποτελεσματική, κυνική. Ξεπέρασε το εμπόδιο της Σενεγάλης χωρίς να κοπιάσει ιδιαίτερα την περασμένη Κυριακή, παρότι μέχρι το 1-0 τίποτα δεν έδειχνε ότι θα έχει τόσο εύκολο έργο. Οι Αφρικανοί ήταν ανταγωνιστικοί, απείλησαν σε δύο περιπτώσεις, αναγκάζοντας τον Πίκφορντ σε σπουδαίες επεμβάσεις. Μέχρι εκείνο το σημείο η Αγγλία δεν έβγαζε ενέργεια, όμως χρειάστηκε μόλις μια στιγμή ποιότητας του Μπέλιγχαμ για να έρθει το 1-0 του Χέντερσον. Απ’ τα πόδια του ταλαντούχου άσου της Ντόρτμουντ ξεκίνησε και το δεύτερο γκολ στην αντεπίθεση, με τον Κέιν επιτέλους να βρίσκει δίχτυα.

Το 2-0 είχε βάλει τις βάσεις για την επικράτηση, η Σενεγάλη δε διέθετε όσα χρειαζόταν για να επιστρέψει στο ματς, το 3-0 του Σάκα στο 57’ τελείωσε οριστικά το ματς και χάρισε μια άνετη πρόκριση στην Αγγλία, που έκανε διαχείριση της κατάστασης μέχρι το φινάλε. Ήταν το τρίτο διαδοχικό παιχνίδι που δε δέχεται γκολ η ομάδα του Σάουθγκεϊτ, είχαν προηγηθεί το 3-0 επί της Ουαλίας, το 0-0 με τις ΗΠΑ και το 6-2 της πρεμιέρας με το Ιράν. Βγάζει σοβαρότητα, διαθέτει ταλέντο και παίκτες πιο ώριμους συγκριτικά με τα προηγούμενα μεγάλα τουρνουά, μαθημένους πλέον σε μεγάλα ματς.

Όπως όλοι οι αντίπαλοι της Γαλλίας, έτσι και ο Σάουθγκεϊτ ρωτήθηκε για τον Εμπαπέ και αν σκοπεύει να αλλάξει το προφίλ της Αγγλίας προκειμένου να τον αντιμετωπίσει. «Δεν έχει νόημα να προσεγγίσεις ένα τόσο μεγάλο ματς με παθητικό στυλ και να περιμένεις να δεχτείς πίεση. Έχουμε την ικανότητα να προκαλέσουμε προβλήματα με την μπάλα στα πόδια μας και αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε», είπε ο Άγγλος κόουτς, για να συνεχίσει: «Έχουμε πάρει μερικές μεγάλες νίκες στο πρόσφατο παρελθόν, έχουμε εμπειρία από πίεση, όλοι είναι προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο. Ίσως τέσσερα χρόνια πριν να μην μπορούσαμε να κερδίσουμε τη Γαλλία, αλλά πλέον είμαστε έτοιμοι».

Τα αγγλικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Σάουθγκεϊτ μάλλον θα επιλέξει ξανά τετράδα στην άμυνα, παρότι σχεδόν σ’ όλα τα ιδιαίτερα απαιτητικά παιχνίδια στο παρελθόν έχει επιλέξει την τριάδα. Επέστρεψε ο Στέρλινγκ μετά το αίσιο τέλος στην υπόθεση της ένοπλης ληστείας στο σπίτι του (έγιναν συλλήψεις δύο αντρών), σήμερα είναι διαθέσιμος, αλλά προφανώς δε θα είναι βασικός. Δεν προέκυψαν απουσίες.

ΑΓΓΛΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*Over 2.5 τα 5/7 τελευταία παιχνίδια της ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

*NG τα 5/7 τελευταία παιχνίδια της σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

*Σκόραρε στα 8/11 τελευταία παιχνίδια της σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

*Ο Χάρι Κέιν έχει 52 γκολ με την Αγγλία σ’ όλες τις διοργανώσεις, θέλει ένα για να «πιάσει» στην κορυφή της λίστας τον Γουέιν Ρούνεϊ.

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΓΑΛΛΙΑ

Προηγούμενο ματς: Νίκη 3-1 επί της Πολωνίας στους «16». Ο Ζιρού το 1-0 στο 44’, το 2-0 έκανε ο Εμπαπέ στο 74’, το 3-0 ήρθε απ’ τον Εμπαπέ στις καθυστερήσεις. Μείωσε με πέναλτι ο Λεβαντόφσκι στις καθυστερήσεις για την Πολωνία. Δίκαιο το αποτέλεσμα.

Έχει στις τάξεις παίκτες με τρομερή ποιότητα, αυτό πολλές φορές είναι αρκετό για να της χαρίσει νίκες και προκρίσεις. Εν προκειμένω, την Κυριακή αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Πολωνία, έκανε λάθη, δεν είχε ρυθμό στο δημιουργικό κομμάτι, είχε θέματα ανασταλτικά. Ο γκολκίπερ Γιορίς την κράτησε «όρθια» σε μια-δυο περιπτώσεις, οι Πολωνοί κέρδιζαν τις εντυπώσεις με την εικόνα τους. Ωστόσο, μια στιγμή ήταν αρκετή για να έρθει το 1-0, ο Εμπαπέ είδε μια πάσα που λίγοι βλέπουν, ο φορμαρισμένος Ζιρού εκτέλεσε και έβαλε απ’ το πουθενά τη Γαλλία μπροστά στο σκορ πριν το ημίχρονο.

Το δεύτερο μέρος εξελίχθηκε διαφορετικά, καθώς οι «τρικολόρ» είχαν άλλο «αέρα» και διαχειρίστηκαν πολύ καλύτερα την κατάσταση. Έψαχναν τις στιγμές τους, βρήκαν το 2-0 στην αντεπίθεση με τον «εξωγήινο» Εμπαπέ και «κλείδωσαν» την πρόκριση με το 3-0 στις καθυστερήσεις ξανά απ’ τον ίδιο παίκτη. Επέστρεψαν στις καλές εμφανίσεις (κυρίως του δευτέρου ημιχρόνου) μετά την ήττα απ’ την Τυνησία στο φινάλε των ομίλων, είχαν προηγηθεί οι πειστικές νίκες με Αυστραλία (4-1) και Δανία (2-1).

«Ο Κιλιάν (Εμπαπέ) έχει αυτή την ικανότητα να κάνει τη διαφορά. Ακόμη και σε ματς που δεν πιάνει υψηλά στάνταρ απόδοσης συγκριτικά με προηγούμενα παιχνίδια, παραμένει καθοριστικός. Μόνο που απασχολεί τόσους αμυντικούς, είναι κέρδος για εμάς», είπε ο Ντεσάμπ, για να προσθέσει αναφορικά με την Αγγλία: «Έχω μεγάλη εκτίμηση για τον Σάουθγκεϊτ. Η δουλειά του δεν εκτιμάται όσο πρέπει. Η Αγγλία δεν έχει πολλές αδυναμίες, πρέπει να βρούμε τις τρύπες και να τις εκμεταλλευτούμε».

Δεν αναφέρθηκαν προβλήματα τραυματισμών, δεν αναμένονται αλλαγές στην ενδεκάδα, λογικά θα δούμε το ίδιο σχήμα του αγώνα με την Πολωνία.

ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*2-3 Goals τα 8/14 τελευταία παιχνίδια της.

*Under 2.5 τα 6/9 τελευταία παιχνίδια της.

*Μετρά συνολικά 29 κερδισμένα κόρνερ στο τουρνουά, δηλαδή περίπου 7.5 μέσο όρο.

*Έχει αντικρίσει μόλις δύο κίτρινες κάρτα σε τέσσερα ματς του τουρνουά (Κουντέ και Τσουαμενί).

ΑΓΓΛΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ στον Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ