*Φάση των “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και, αν χρειαστεί, η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Μαρόκο – Ισπανία.

*Δεν έχει σημειωθεί ισοπαλία στα τελευταία 7 επίσημα παιχνίδια ανάμεσά τους, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. 

*Μετρούν 4/5 αναμετρήσεις με No Goal τελευταία μεταξύ τους, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, από το 2016 κι έπειτα.

*Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά στο Euro 2008, στη φάση των ομίλων, με την Ελβετία να επικρατεί της Πορτογαλίας, με σκορ 2-0.

*Στα τελευταία 6 επίσημα παιχνίδια ανάμεσά τους που διεξήχθησαν στην έδρα μιας εκ των δύο, σημειώθηκε νίκη γηπεδούχου.

Δείτε τα Προγνωστικά Μουντιάλ

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Προηγούμενο ματς: Υπέστη ήττα με σκορ 2-1 από τη Νότια Κορέα, στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μόλις στο 5’ ο Όρτα σκόραρε για το 0-1 των Πορτογάλων, όμως στο 27’ ο Κιμ Γιουνγκ-Γκουόν ισοφάρισε σε 1-1 που ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου. Στο 90+1’ ο Χουάνγκ Χι-Τσαν πέτυχε γκολ μετά από πάσα του Σον Χέουνγκ-Μιν και ολοκλήρωσε την ανατροπή για τη Νότια Κορέα.

Η Πορτογαλία έπεσε θύμα έκπληξης στην τελευταία αναμέτρηση για τους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς έχασε από τη Νότια Κορέα (2-1). Μάλιστα, η ομάδα της Ασίας έκανε ανατροπή στο σκορ έπειτα από το γρήγορο τέρμα που σημείωσαν οι Ίβηρες. Παρ’ όλα αυτά, δεν είχε βαθμολογικές συνέπειες για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος, διότι με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στην αρχή της διοργάνωσης, ήταν ήδη περασμένη στην επόμενη φάση.

Στην πρεμιέρα επικράτησε με σκορ 3-2 της Γκάνας, ενώ στη δεύτερη αγωνιστική υπέταξε τη σκληροτράχηλη Ουρουγουάη με σκορ 2-0 και δύο τέρματα από τον Μπρούνο Φερνάντες. Έγινε θέμα η αντίδραση του Κριστιάνο Ρονάλντο κατά την αλλαγή του στο ματς με τη Νότια Κορέα, καθώς φάνηκε να μην είναι ικανοποιημένος. “Ο Ρονάλντο βγήκε από το γήπεδο θυμωμένος, αλλά με τον Κορεάτη παίκτη να τον βρίζει στέλνοντάς τον εκτός γηπέδου. Άκουσα τι είπε ο Κορεάτης στα αγγλικά και ο Ρονάλντο απάντησε: πρέπει να βιάζεσαι πολύ για να φύγω”, ανέφερε ο Σάντος.

Στο αγωνιστικό σκέλος, δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Νούνο Μέντες και Ντανίλο Περέιρα, ενώ επιστρέφει ο μέσος Οτάβιο.

Πορτογαλία Στατιστικά

*4/5 αναμετρήσεις τελευταία σε Μουντιάλ είχαν “2-3 τέρματα”

*Έχει δεχτεί 5 κίτρινες κάρτες σε 3 ματς στο Παγκόσμιο Κύπελλο

*Έχει 62.5% μετατρεψιμότητα σε γκολ στις μεγάλες ευκαιρίες

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΕΛΒΕΤΙΑ

Προηγούμενο ματς: Πήρε τη νίκη με σκορ 2-3 εναντίον της Σερβίας, στο πλαίσιο των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στο 20’ ο Σατσίρι σκόραρε για το 0-1, όμως στο 26’ ο Μίτροβιτς ισοφάρισε σε 1-1 και στ 35’ ο Βλάχοβις έκανε την πρώτη ανατροπή για τους Σέρβους. Στο 44’ ο Εμπολό ισοφάρισε σε 2-2 για το πρώτο ημιχρονο. Στο 48’ ο Φρόιλερ πέτυχε γκολ και έκανε τη δεύτερη ανατροπή, αυτή τη φορά για την Ελβετία. 

Η Ελβετία πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η οποία της έδωσε και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Επεισοδιακό παιχνίδι με αντίπαλο τη Σερβία (2-3) η οποία επίσης έπαιζε για την πρόκριση. Πέντε γκολ, δύο ανατροπές, νεύρα από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και τον Τσάκα προεξάρχοντα από την Ελβετία, ο οποίος είναι αλβανικής καταγωγής.

“Ήταν κάτι φυσιολογικό, τα συναισθήματα παίζουν ρόλο στο ποδόσφαιρο σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Συνολικά, είχαμε τον έλεγχο, όμως μας έφτασαν στα όριά μας έως το φινάλε. Είμαστε χαρούμενοι για την πρόκριση στους “16” και όλα τα υπόλοιπα είναι απλά θεωρίες”, δήλωσε ο Μουράτ Γιακίν. Ήταν η δεύτερη νίκη στη διοργάνωση για το συγκρότημα του Ελβετού τεχνικού, καθώς επιβλήθηκε στην πρεμιέρα του Καμερούν με σκορ 1-0. Ενδιάμεσα, έχασε δύσκολα από τη Βραζιλία με το ίδιο σκορ 1-0 και είναι το μοναδικό ματς έως τώρα που δεν έχει πετύχει γκολ.

Το θετικό για το προσεχές παιχνίδι με την Πορτογαλία, είναι ότι δεν προέκυψαν προβλήματα απουσιών ώστε να επηρεαστεί ο καταρτισμός της ενδεκάδας.

Ελβετία Στατιστικά

*4/6 αναμετρήσεις τελευταία σε Μουντιάλ έληξαν με No Goal

*Έχει δεχτεί 7 κίτρινες κάρτες σε 3 ματς στο Παγκόσμιο Κύπελλο

*Έχει 33.3% μετατρεψιμότητα σε γκολ στις μεγάλες ευκαιρίες

Πορτογαλία – Ελβετία στον Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ