Μουντιάλ ✍️ Τι άλλαξε ο Μέσι και έσωσε την Αργεντινή με το φοβερό γκολ;

Ανανεώθηκε:
μουντιαλ αργεντινη μεσι γκολ

Η Αργεντινή σε αυτό το Μουντιάλ έχει πολύ ψηλά τις προσδοκίες. Αυτό συμβαίνει ξεκάθαρα μόνο εξαιτίας του Μέσι και όχι γιατί προσφέρει ένα είδος ποδοσφαίρου υψηλού επιπέδου τακτικά, τεχνικά ή έστω εκμεταλλευόμενη τα φυσικά χαρακτηριστικά κάποιων παικτών. Όλοι έχουν αναγάγει τη φετινή διοργάνωση ως ύψιστης σημασίας λόγω της τελευταίας παρουσίας του Μέσι όμως αρκεί αυτός για να κάνει μια μέτρια ομάδα να κατακτήσει το πιο σημαντικό τρόπαιο σε εθνικό επίπεδο;

🎁 Προσφορά* Παγκοσμίου επιπέδου ➡️ ΔΩΡΕΑΝ – ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις | 21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα

🔷 Προπονητής αγχωμένος, οι βοηθοί του στα όρια κρίσης πανικού την ώρα του ματς, πώς μπορούν να εμπνεύσουν αφού και οι ίδιοι φαίνεται να τα έχουν χαμένα; Η λύση πάντοτε φαίνεται να είναι η ίδια, δεύτερος πόλος επίθεσης ακόμα δεν έχει υπάρξει και όλα εξαρτώνται από τον έναν και μοναδικό, που μετατρέπει μια κακή ομάδα σε μια μείξη ελπίδας και παράνοιας ταυτόχρονα.

🔷 Τι άλλαξε ο Μέσι στο δεύτερο ματς; Όχι πολλά πράγματα, είναι η απάντηση. Η Αργεντινή έτρεξε παραπάνω από το πρώτο ματς κ δεν βιάστηκε επίσης να τελειώσει τις επιθέσεις. Δεν σήκωσε την μπάλα πολύ και προσπάθησε να κοντρολάρει το τέμπο του αγώνα. Δεν ήταν κυριαρχική ούτε έπαιξε στρωτό ποδόσφαιρο, αλλά ο τρόπος παιχνιδιού του Μεξικού βοήθησε τον Μέσι: η Σαουδική Αραβία τον έκανε να νιώσει άβολα βάζοντάς τον να παίρνει τις αποφάσεις στο κέντρο του γηπέδου, όμως το Μεξικό όσο περνούσε η ώρα, όλο και περισσότερο κλεινόταν στο δικό του τρίτο.

Δεν θέλει και πολύ για να βρει μισή στιγμή μαγείας έξω από την περιοχή για να μετατρέψει μια αποτυχημένη διοργάνωση σε μια εκστρατεία για το όνειρο που καλά κρατεί: τόσο του χρειάστηκε, μισή στιγμή για να σώσει την ομάδα του από την απόλυτη αποτυχία.

ΕΔΩ βλέπεις κάθε μέρα τα κορυφαία προγνωστικα μουντιαλ 2022

🔷 Στατιστικά πάντως, δεν άλλαξαν πολλά. Λιγότερες ήταν μάλιστα οι φορές που προσπάθησαν να επιτεθούν οι Αργεντίνοι, αλλά είχαν την ευτυχία να σκοράρουν σε αυτές. Μάλιστα, ο Μέσι πήρε λιγότερες φορές την μπάλα στα πόδια του από το προηγούμενο ματς (21 έναντι 28). Παρ’ όλα αυτά, είχε 86% επιτυχία μεταβιβάσεων, πολύ καλύτερη από το 74% στο ματς με τους Σαουδάραβες που του «χάλασαν» το μυαλό.

Επιπροσθέτως, ο Μέσι χωρίς την μπάλα βοήθησε πολύ στην πίεση, κάτι που δεν είχε κάνει σχεδόν καθόλου στο πρώτο ματς. Έτσι, έτρεξε και ένα χιλιόμετρο παραπάνω από το προηγούμενο ματς, βοηθώντας σε έναν τομέα που η Αργεντινή ήταν κακή αρχικά.

🔷 Τι άλλαξε, λοιπόν, ο Μέσι; Τίποτα ιδιαίτερο, όμως άλλαξαν οι χώροι που έπαιρνε την μπάλα. Ο Ρενάρντ στην πρεμιέρα του απαγόρευσε να παίρνει την μπάλα στο αγαπημένο του σημείο, στο τρίτο του αντιπάλου κι ιδίως στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, την περίφημη Ζώνη 14. Το Μεξικό παίζοντας φοβικά για το Χ, οπισθοχώρησε όσο περισσότερο μπορούσε και προσπαθούσε με πολλούς παίκτες εντός της περιοχής του, να αποσοβήσει τους κινδύνους: ουσιαστικά, δεν άλλαξε τίποτα ο Μέσι, όμως η μπάλα του ήρθε εκεί που αγαπά να την παίρνει και οι Μεξικανοί για εκείνο το κλάσμα του δευτερολέπτου δεν ήταν έτοιμοι να τον εξουδετερώσουν, έστω και με φάουλ.

🔷 Στη μόνη στιγμή αδράνειας, ο Αργεντίνος σούπερ σταρ πήρε το όπλο του. Αυτό άλλωστε τον ξεχωρίζει και τον κάνει τον καλύτερο παίκτη του κόσμου, το γεγονός πως δεν χρειάζεται πολλές αλλά μόνο μία προσπάθεια για να καταφέρει αυτό για το οποίο κρέμεται ένα έθνος πάνω του. Το θέμα είναι εάν θα καταφέρει να το κάνει μέχρι το τέλος του δρόμου του Μουντιάλ, που με τόσο λιγόψυχο supporting cast δεν πιστεύω ότι θα τα καταφέρει.

🎁 Προσφορά* Παγκοσμίου επιπέδου ➡️ ΔΩΡΕΑΝ – ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις | 21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα

Με το Betarades.gr έχετε στο… κινητό σας ολόκληρο το Μουντιάλ 2022 👇

🏆 Μουντιάλ 2022 Πρόγραμμα
⚽️ Προγνωστικά Μουντιάλ
📊 Βαθμολογία Μουντιάλ
Μουντιάλ Διασταυρώσεις
📝 Μουντιάλ Κριτήρια Ισοβαθμίας
🎯 Μακροχρόνια Μουντιάλ
✍️ Μουντιάλ Στοίχημα – Αποδόσεις
👕 Μουντιάλ Ομάδες
🎧 Μουντιάλ Podcast