* Πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση σε Παγκόσμιο Κύπελλο, οι δύο χώρες έχουν αναμετρηθεί δις σε φιλικές αναμετρήσεις τον 21ο αιώνα με την Ολλανδία να επικρατεί στην πρώτη και η δεύτερη να λήγει ισόπαλη.

* Η Ολλανδία έχει ρεκόρ 8-4-2 απέναντι σε ομάδες της Νοτίου Αμερικής στο πλαίσιο των Παγκοσμίων Κυπέλλων, ηττήθηκε μόνο στον τελικό του 1978 από την Αργεντινή και στον προημιτελικό του 1994 από τη Βραζιλία.

Δείτε τα προγνωστικά Μουντιάλ

* Το Εκουαδόρ έχει ρεκόρ 2-1-4 απέναντι σε ομάδες της Ευρώπης στο πλαίσιο των Παγκοσμίων Κυπέλλων, κέρδισε μόνο την Κροατία το 2002 και την Πολωνία το 2006.

* Η Ολλανδία είναι αήττητη πλέον στα 14 τελευταία παιχνίδια Παγκοσμίου Κυπέλλου (12-2-0) σε φάση ομίλων! 

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Δείτε εδώ όλο το ρόστερ με αναλυτικές πληροφορίες για όλους τους παίκτες της Ολλανδίας

Προηγούμενο ματς: Νίκη (2-0) επί της Σενεγάλης. Ο Χάκπο άνοιξε το σκορ στο 84ο λεπτό και ο Κλάασεν στο 90+9’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Διόλου έπεισαν στην πρεμιέρα τους οι Ολλανδοί, βρήκαν όμως τον τρόπο να κερδίσουν το παιχνίδι με τη Σενεγάλη και να κάνουν αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση. Δημιούργησαν κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν βρήκαν ούτε ένα καλό τελείωμα, χαρακτηριστικό το ότι δεν είχαν ούτε μία τελική εντός εστίας μέχρι το γκολ του Χάκπο.

“Εγκέφαλος” στη μεσαία γραμμή ο Ντε Γιονγκ, από αυτόν περνούσε όλο το παιχνίδι της ομάδας, αυτός ήταν που δημιούργησε και το πρώτο γκολ με μία υπέροχη σέντρα, στην οποία όμως φέρει ευθύνη και ο Μεντί.

Φανερά όμως τα προβλήματα της ομάδας του Φαν Χάαλ στο αμυντικό transition, υπήρχαν πολλά κενά στα μεσοδιαστήματα, με κανένα από τα χαφ της να μην έχει την απαραίτητη ένταση στα τρεξίματά του. Κινδύνευσε από τους αφρικανούς, που αν είχαν ποιοτικότερες επιλογές μέσα και γύρω από την περιοχή των “οράνιε” θα μπορούσαν να προηγηθούν.

Πολύ καλό το ντεμπούτο του κίπερ Νόπερτ με το εθνόσημο στο στήθος, έκανε σημαντικές αποκρούσεις, ενώ την σημαντικότερη επέμβαση την πραγματοποίησε ο Φαν Ντάικ με το κεφάλι σε σουτ του Σαρ. Ακίνδυνο το επιθετικό δίδυμο Γιάνσεν-Μπεργκβάιν, ούτε ο Ντεπάι βοήθησε ιδιαίτερα περνώντας αλλαγή, εμφανώς ανέτοιμος από τον τραυματισμό του. Ανεβάζει στροφές ο επιθετικός της Μπαρσελόνα, αλλά μοιάζει πολύ δύσκολο να ξεκινήσει, πιθανότατα θα έρθει από τον πάγκο στο β’ ημίχρονο και σήμερα.

Ο τελικός απολογισμός έβγαλε τέταρτο σερί clean sheet σε Παγκόσμιο Κύπελλο, με τον κόουτς Φαν Χάαλ να παραμένει αήττητος σε 90λεπτα με ρεκόρ 6-2-0.

“Εκβιάσαμε καταστάσεις στην επιθετική μας ανάπτυξη και αρκετά συχνά μείναμε εκτεθιμένοι στο transition. Αυτός είναι ένας τομέας που πρέπει να βελτιώσουμε γιατί ο επόμενος αντίπαλός μας είναι πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις.” δήλωσε μετά την πρεμιέρα ο αρχηγός Φαν Ντάικ.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

* Under 2.5 τα τρία τελευταία παιχνίδια της

* Σκόραρε 2+ γκολ στα 9/10 τελευταία επίσημα παιχνίδια της

* No Goal τα 5/6 τελευταία παιχνίδια της σε Παγκόσμιο Κύπελλο

Παίξε Νόμιμα στo Pamestoixima.gr (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΕΚΟΥΑΔΟΡ

Δείτε εδώ όλο το ρόστερ με αναλυτικές πληροφορίες για όλους τους παίκτες του Εκουαδόρ

Προηγούμενο ματς: Νίκη (2-0) επί του Κατάρ. Ο Ένερ Βαλένσια σκόραρε δις, με πέναλτι στο 16ο λεπτό και με κεφαλιά στο 31ο.

Θριαμβευτές στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου οι Εκουατοριάνοι, η νίκη επί της οικοδέσποινας ήρθε πιο εύκολα απ’ ότι θα περίμεναν και οι πιο αισιόδοξοι φίλοι τους.

Από το πρώτο λεπτό φάνηκε η ανωτερότητα της ομάδας του Άλφαρο, πατούσε με χαρακτηριστική ευκολία την περιοχή του Κατάρ. Δεν πτοήθηκε από την οριακή ακύρωση του γρήγορου γκολ, ο Βαλένσια επιβεβαίωσε το φορμάρισμά του κερδίζοντας το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα, ενώ “καθάρισε” το παιχνίδι με κεφαλιά-δυναμίτη!

Το ήλεγξαν απόλυτα το παιχνίδι και το πήγαν σβηστά στο δεύτερο μέρος, δεν έψαξαν με ζέση ένα τρίτο γκολ. Απειλήθηκαν ελάχιστα από τους γηπεδούχους, μία φορά στο κλείσιμο του ημιχρόνου και μία ακόμη στο φινάλε με βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας. Οι χαφ της κέρδισαν κατά κράτος τη μάχη του κέντρου, πολύ καλή εμφάνιση και από τους μπακ Εστουπινιάν, Πρεσιάδο, με τον δεύτερο να σεντράρει για το 0-2.

Είχε όμως και κηλίδα η πρεμιέρα τους, αφού ο ηγέτης Βαλένσια τραυματίστηκε στο γόνατο σε προσπάθειά του να πρεσάρει. Άντεξε μέχρι το 77’ εμφανώς δίχως να πατάει καλά και είναι ένα ερωτηματικό σε τι κατάσταση θα είναι για το σημερινό παιχνίδι. Οι εξετάσεις δεν έδειξαν κάτι σοβαρό, ωστόσο δεν είναι απίθανο το σενάριο να μην τον ξεκινήσει ο κόουτς Άλφαρο, ώστε να τον προφυλάξει για την συνέχεια.

Ο φορ της Φενέρμπαχτσε έχει σκοράρει και τα 5 τελευταία γκολ του Εκουαδόρ σε Παγκόσμιο Κύπελλο! Στην ιστορία της διοργάνωσης μόλις τρεις παίκτες έχουν καταφέρει να σκοράρουν 6 σερί γκολ για μία εθνική – ο Εουσέμπιο για την Πορτογαλία το 1966, ο Ρόσι για την Ιταλία το 1982 και ο Σαλένκο για την Ρωσία το 1994!

ΕΚΟΥΑΔΟΡ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

* Under 2.5 τα 13/14 τελευταία παιχνίδια του, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης

* Δεν δέχθηκε γκολ στα 7 τελευταία παιχνίδια του!

* No Goal τα 7/9 τελευταία παιχνίδια του σε Παγκόσμιο Κύπελλο

Ολλανδία – Εκουαδόρ στο Pamestoixima.gr
Pamestoixima logo 2021
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ