Προγνωστικά Τένις: Ημιτελικά φωτιά στην Νέα Υόρκη

Spyros_Betarades
Σπύρος Ματσούκης
Ανανεώθηκε:
Τέννις slider

Κάρεν Κατσάνοφ – Κάσπερ Ρουντ

Ο Νο.7 του κόσμου Κάσπερ Ρουντ πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή εμφάνιση κερδίζοντας τον Ματέο Μπερετίνι στα προημιτελικά, με τον Ιταλό να βρίσκεται πολύ μακριά από τις πρόσφατες καλές του εμφανίσεις. Ο 23χρονος Ρουντ έχει την ευκαιρία να ανέβει στο Νο.1 του κόσμου αυτή την Κυριακή εάν κερδίσει το US Open ή χάσει τον τελικό από οποιονδήποτε άλλο εκτός από τον Κάρλος Αλκαράζ. Ο Νορβηγός έχει κατακτήσει τρεις τίτλους ATP αυτή τη σεζόν, ενώ ήταν φιναλίστ στο Rolang Garros χάνοντας στον τελικό από τον Ναδάλ.

Από την άλλη ο No.31 του κόσμου Κατσάνοφ έκανε μια από τις εμφανίσεις της καριέρας του, κερδίζοντας τον Νικ Κύργιο στα πέντε σετ αργά το βράδυ της Τρίτης. Ο 26χρονος Ρώσος προκρίνεται για πρώτη φορά στα ημιτελικά ενός Grand Slam μετά από δύο back to back μονομαχίες των πέντε σετ ενάντια στους πρόσφατους πρωταθλητές Masters τίτλων Κύργιο και Καρένο Μπούστα. Ο Ρώσος δεν εχει καταφέρει να σημειώσει διαδοχικές νίκες σε hardcourts από τον Φεβρουάριο και μετά, ωστόσο από του πουθενά φαίνεται πως βρήκε την φόρμα του την πιο κατάλληλη στιγμή. Ο Κατσάνοφ θα επιστρέψει στο Τοp 20 για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια.

Ανεμένεται ένας πολύ ενδιαφέρον ημιτελικός μεταξύ του Ρουντ, ο οποίος αρέσκεται περισσότερο στις χωμάτινες επιφάνειες, και τον Κατσάνοφ ο οποίος ανέβασε ρυθμούς από το πουθενά μέσα σε μια πολύ μέτρια σεζόν. Και οι δύο παίκτες ξεπέρασαν βαριά φαβορί στους προημιτελικούς, αφήνοντας εκτός συνέχειας Μπερετίνι και Κύργιο και πλέον βρίσκονται μπροστά σε μια μοναδική ευκαιρία να διεδικήσουν ένα τίτλο Grand Slam χωρίς την παρουσία των συνήθη ύποπτων πλέον στο ταμπλό.

Η μοναδική προηγούμενη συνάντησή τους είδε τον Ρουντ να κερδίζει στη Ρώμη το 2020 στο χώμα, αλλά ο Νορβηγός έχει αποδείξει ότι είναι πλέον υπολογίσημη δύναμη και σε hardocourts αυτή τη σεζόν φτάνοντας στον τελικό του Miami Open πριν λίγο καιρό και τώρα αυτή είναι σίγουρα μια τεράστια ευκαιρία να φτάσει σε ένα δεύτερο μεγάλο τελικό. Το ματς θα είναι θα κλειστό, με πιθανότατα ένα με δύο σετ να κρίνονται στο τά-μπρεικ ωστόσο ο Ρουντ διαθέτει τόσο την στρατηγική όσο και την φυσική κατάσταση να πάρει την νίκη πιθανότατα στα πέντε σετ.

Εκτίμηση: Ρουντ & over 3.5 σετ (2.47)


Κάρλος Αλκαράζ – Φράνσις Τιαφόε

Ίσως στο ματς της χρονιάς, ο No.4 του κόσμου Κάρλος Αλκαράζ κέρδισε τον Γιάνικ Σίνερ μετά από πέντε ώρες και δεκαπέντε λεπτά αγώνα το βράδυ της Τετάρτης. Ο 19χρονος μπορεί να γίνει Νο.1 στον κόσμο την Κυριακή εάν κερδίσει το US Open ή τερματίσει δεύτερος πίσω από τον Κατσάνοφ, αλλά σε κάθε περίπτωση ειναι ήδη έτοιμος να ανέβει στο Νο.3 για πρώτη φορά στην καριέρα του ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα. Ο Ισπανός κέρδισε δύο τίτλους Masters αυτή τη σεζόν στο Μαϊάμι και τη Μαδρίτη καθώς, ενώ έφτασε επίσης στους τελικούς της Βαρκελώνης και του Ρίο.

Στην άλλη όχθη ο Φράνσις Τιαφόε ήταν ασταμάτητος στον προημιτελικό αγώνα κόντρα στον Αντρέι Ρούμπλεφ, νικώντας τον Ρώσο στα τρία σετ. Ο 24χρονος θα μπει στο Top 20 για πρώτη φορά, μετά από αυτή την εξαιρετική πορεία και καλύτερη εμφάνιση του μέχρι σήμερα σε Grand Slam διοργάνωση. Η ιστορία του Τιαφόε είναι όμορφη και απέχει έναν αγώνα μακριά από την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος Αμερικανός πρωταθλητής US Open μετά τον Άντι Ρόντικ το 2006.

Αλκαράζ και Σίνερ απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι είναι το μέλλον του τένις, με τον Ισπανό να δείχνει προορισμένος για να πίασει κορυφή ίσως νωρίτερα από το αναμενόμενο. Ο Φράνσις Τιαφόε είναι από τις εκπληξεις του τουρνουά και παίζοντας εντός έδρας έχει το πλεονέκτημα της επιπλέον υποστήριξης από το κοινό που του δίνει ενέργια και αυτοπεπύθηση. Σε κάθε περίπτωση όμως ο Αλκαράζ δείχνει πιο έτοιμος από πότε για να προκριθεί στον πρώτο του Grand Slam τελικό και να διεκδικήσει τον τίτλο και πιθανότατα θα τα καταφέρει μετά από ένα ματς με πολύ θέαμα στα τέσσερα σετ.

Εκτίμηση: Αλκαράζ & over 3.5 σετ (2.50)

Δείτε τα Προγνωστικά Tένις

Interwetten, το Στοίχημα είναι το άθλημά μας! 21+
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ