ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: «Κλάσικο» με υψηλό σκορ

Σπύρος Κοντός
Σπύρος Κοντός
Ανανεώθηκε:
euroleague final 4

5641. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (22:00, NOVASPORTS PRIME)

Νοκ άουτ ημιτελικός για το Final 4 που διεξάγεται στο Βελιγράδι. Ο νικητής προκρίνεται στον τελικό και ο ηττημένος θα αγωνιστεί για την τρίτη θέση.

Παρότι θεωρητικά θα έπρεπε να έχει το ευκολότερο έργο, λόγω της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου με ρεκόρ 21-7, η Μπαρτσελόνα ζορίστηκε αρκετά από την Μπάγερν Μονάχου και σώθηκε από το πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο στο 5ο παιχνίδι των πλέι οφ. Όταν δεν υπήρχε το «πρέπει» το σύνολο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έδειχνε μία προβληματική νοοτροπία και υπέρμετρη χαλαρότητα, κάτι που παραλίγο να πληρώσει ακριβά. Με παίκτες όπως ο Νίκολα Μίροτιτς, ο Νικ Καλάθης, ο Νικόλα Λαπμροβίτολα, ο Μπράντον Ντέιβις και ο επανακάμψας από τον σοβαρό τραυματισμό του Κόρι Χίγκινς έχει όλα τα εχέγγυα να φτάσει μέχρι το τέλος, στο 16ο Final 4 της. Μέσα στη σεζόν, έπειτα από την ήττα του με 88-83 από τη «βασίλισσα», στον τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας, μετρά πέντε συνεχόμενες επικρατήσεις, δύο για το πρωτάθλημα (85-75, εκτός, στις 23 Ιανουαρίου και 108-97, στην παράταση, με 89-89 την κανονική διάρκεια, εντός, στις 10 Απριλίου), δύο για την Ευρωλίγκα (93-80, εντός, στις 10 Δεκεμβρίου 2021 και 86-68, εκτός, στις 11 Φεβρουαρίου 2022) και μία στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, με 64-59, στη Γρανάδα, στις 20 Φεβρουαρίου. Με την επιστροφή του γκαρντ Ντάντε Έξουμ στη δράση, ο Λιθουανός προπονητής θα έχει ένα πλήρες οπλοστάσιο στη διάθεσή του.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έπειτα από δύο χρόνια απουσίας (δεν πήγε στην Κολωνία και η σεζόν 2019-20 διεκόπη πρόωρα, λόγω του κορονοϊού), η Ρεάλ των 10 τροπαίων επιστρέφει στα Final 4. Η χρονιά μόνο ρόδινη δεν ήταν για τους Μαδριλένους, που πέρασαν τη χειρότερη κρίση τους με τον Πάμπλο Λάσο στον πάγκο τους, αφού από τις 20 Μαρτίου ως τις 13 Απριλίου είχαν οκτώ ήττες σε εννέα ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Αυτό είχε αποτύπωμα και στην κατάταξη της Ευρωλίγκας, αφού από τη δεύτερη θέση υποχώρησαν στην τέταρτη (18-10). Ωστόσο, στα προημιτελικά σκούπισαν την Μακάμπι Τελ Αβίβ και πλέον έχουν φτάσει τις εννέα συνεχόμενες επιτυχίες σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα. Παραμένει εκτός δράσης ο γκαρντ Κάρλος Αλοθέν, δύσκολα θα παίξουν ο γκαρντ Τομάζ Ερτέλ και ο φόργουορντ Τρέι Τόμκινς, που δεν έχουν αγωνιστεί τον τελευταίο ενάμιση μήνα με απόφαση του προπονητή της ομάδας.

Δείτε τα Προγνωστικά Euroleague

Μονός αγώνας και «εμφύλιος» είναι μία συνταγή που μας αποτρέπει να στηρίξουμε το πιο σταθερό σύνολο της σεζόν, που είναι η Μπαρτσελόνα. Η Ρεάλ είναι σε καλό μομέντουμ, έχει παίκτες με πείρα και παραστάσεις και πιστεύουμε ότι θα ανεβάσει ρυθμό και πιθανότατα σκορ. Θα κρατήσουμε το Over 154,5 πόντοι, στο 1,91 στη Stoiximan.