Σαλάχ – Μανέ, εναντίον Βλαχοδήμου

Ανανεώθηκε:
θαναηλακης προγνωστικα 050422

Ευτυχώς που δεν προτείναμε κάτι για χτες, γιατί η ήττα της Άρσεναλ και το «Χ» της Μίλαν, ήταν ολίγον τι, απρόσμενα και απρόβλεπτα. Η επιστροφή και των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, μας τραβάει και πάλι το ενδιαφέρον, σαφώς, ο προημιτελικός μεταξύ του Γκουαρντιόλα (Μ. Σίτι) και του Σιμεόνε (Ατλέτικο) είναι όλα τα λεφτά, αλλά εμείς τα λεφτά στο στοίχημα θα τα ψάξουμε στον άλλο προημιτελικό, στο Ντα Λουζ, με την παρέα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου να υποδέχεται την Λίβερπουλ, αλλά και σε ένα ματς στην Τσάμπιονσιπ.  

ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Έχουν περάσει 12 χρόνια από την Πρωταπριλιά του 2010, όταν η Μπενφίκα νικούσε την Λίβερπουλ με 2-1 στη Λισαβόνα, στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό, στο Γιουρόπα Λιγκ. Στη ρεβάνς όμως, μια βδομάδα μετά, η Λίβερπουλ πήρε την πρόκριση με 4-1! Ήταν η τρίτη τους συνάντηση σε προημιτελικά και η τελευταία. Στις δύο προηγούμενες, ήταν στο Πρωταθλητριών και η Λίβερπουλ είχε νικήσει και στα 4 παιχνίδια. Ωστόσο, την τελευταία φορά που συναντήθηκαν στο Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν το 2006 στη  φάση των «16» και η Μπενφίκα είχε νικήσει μέσα – έξω και χωρίς να δεχτεί γκολ!

Μπενφίκα – Λίβερπουλ στην Bet365
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι «Αετοί» γενικά έχουν κακή παράδοση σε προημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ, αφού δεν έχουν καταφέρει ακόμη να πετύχουν ούτε μια νίκη, σε 8 συνολικά αγώνες (3 ισοπκαι 5 ήττες). Έχουν κακή παράδοση και με αγγλικές ομάδες, αφού σε 38 αγώνες, έχουν μόνο 11 νίκες. Η τωρινή κατάσταση των δύο ομάδων, γέρνει την πλάστιγγα σαφώς υπέρ των Εγγλέζων απ΄ όλες τις απόψεις.  Το θέμα είναι, αν η Μπενφίκα, βγάλει από μέσα της, τα ψυχικά αποθέματα μιας πρώην πρωταθλήτριας Ευρώπης. Την εικόνα δηλαδή που παρουσίασε και στο νοκ-άουτ με τον Άγιαξ, όπου οι Ολλανδοί ήταν το μεγάλο φαβορί, αλλά η Μπενφίκακατάφερε να τους αποκλείσει. Η ήττα της από την Μπράγκα την περασμένη Παρασκευή με 3-2, την έβγαλε εκτός μάχης τίτλου στο πρωτάθλημα, είναι αδιάφορη βαθμολογικά και ρίχνει το βάρος της στην Ευρώπη. Η Λίβερπουλ δεν είχε πρόβλημα να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γουότφορντ το Σάββατο με 2-0, αλλά πιστεύω ότι πιο πολύ σκέπτεται τον ερχόμενο αγώνα «τελικό» με την Μάντσεστερ Σίτι, παρά την Μπενφίκα. Αυτό ίσως επηρεάσει κάπως την απόδοση της. Πάντως οι «κόκκινοι» του Κλοπ, έχουν 10 νίκες στα τελευταία 13 ευρωπαϊκά παιχνίδια τους μακριά από το Άνφιλντ και μία από αυτές, ήταν το εφετινό 5-1 στο Οπόρτο, στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων.

ΠΙΤΕΡΜΠΡΟ – ΛΟΥΤΟΝ  

Ας ελπίσουμε ότι δεν είναι «παγίδα» το ματς κι ότι θα ισχύσει η λογική, που λέει ότι, η Λούτον είναι σαφώς ανώτερη ομάδα από την ουραγό Πίτερμπρο και υπό την πίεση της συμμετοχής της, στα playoff της ανόδου, θα είναι πιο προσεκτική και συγκεντρωμένη στο στόχο της, σε σχέση με τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι μετά τη βαριά ήττα με  4-0 από την Μίντλεσμπρο, δείχνουν καταδικασμένοι, έχοντας απόσταση 8 βαθμών από την σωτηρία τους κι ενώ απομένουν άλλες 6 αγωνιστικές. Έχουν και 4 απουσίες βασικών παικτών κι αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο τους. Έχουν αποκομίσει μόνο 2 ισοπαλίες στα τελευταία 8 παιχνίδια στην έδρα τους, αλλά με ομάδες που βρίσκονται στο κάτω μισό της βαθμολογίας. Η εκτός έδρας νίκη τους με 3-1 επί της ΚΠΡ, πριν από 2 αγωνιστικές, ήταν φωτοβολίδα κι ήταν η πρώτη στο πρωτάθλημα, μετά  από 4 μήνες! Για την Λούτον, η ισοπαλία με την Μίλγουολ (2-2), της έκοψε λίγο τη φόρα μετά τις 2 σερί νίκες, αλλά με ένα τρίποντο σήμερα, ανεβαίνει 3η και κάνει σημαντικό βήμα για τα μπαράζ. Την θεωρώ φαβορί για τη νίκη, ενώ αξίζει να ποντάρουμε και στα πολλά γκολ, αφού έχει πετύχει 9 γκολ στις τελευταίες 3 αγωνιστικές κι από την άλλη, η Πίτερμπρο, στο ίδιο διάστημα, έχει δεχτεί 8.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Μπενφίκα – Λίβερπουλ ➡2 & G / G  (απόδοση  2.87)

➡ Ντιόγκο Ζότα για σκόρερ (απόδοση 2.05)

ΠίτερμπροΛούτον 2  (απόδοση 1.85)

ΠίτερμπροΛούτον over  2.5  (απόδοση  2.00)

Μπενφίκα – Λίβερπουλ: 2 & G/G (2.87)
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ