Προγνωστικά Τένις: Δύσκολες αποστολές για Τσιτσιπά και Σάκκαρη

Spyros_Betarades
Σπύρος Ματσούκης
Ανανεώθηκε:
Τέννις slider

Στέφανος Τσιτσιπάς – Αντρέι Ρούμπλεφ

Εκτός από τη ρεβάνς του φετινού τελικού του Μόντε Κάρλο, η τελευταία σκληρή συνάντηση μεταξύ του ζευγαριού ήρθε στη φάση του round robin στο περσινό ATP Finals, όπου ο Έλληνας επικράτησε στο τάι-μπρέικ του καθοριστικό σετ.

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ σημείωσε μία από τις καλύτερες νίκες της καριέρας του αυτή τη σεζόν στο Μόντε Κάρλο, όπου νίκησε τον Ραφαέλ Ναδάλ στα προημιτελικά. Αν και φέτος έφτασε σε δύο τελικούς Masters 1000 στο Μόντε Κάρλο και στο Σινσινάτι, θα ήταν δίκαιο να πούμε ότι ο Ρώσος δεν έχει παίξει ακόμα το καλύτερο του τένις στα Grand Slam. Ο Ρούμπλεφ είναι ένας από τους πιο επιθετικούς τενίστες στο Tour, παίζοντας με πολύ δύναμη και από τις δύο πλευρές, ενώ και το σερβίς του μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρο για κάθε αντίπαλο.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του μπορεί επίσης να αποδειχθεί ο χειρότερος εχθρός του μερικές φορές, καθώς όταν ο Ρούμπλεφ είναι ασταθής δυσκολεύεται να βρει ένα Plan Β ή να προσθέσει περισσότερη ποικιλία στο παιχνίδι του. Παρόλα αυτές τις γρήγορες indoor συνθήκες του ATP Finals ταιριάζουν στο παιχνίδι του Ρώσου, καθώς του επιτρέπουν να βγάλει περισσότερους winners και να πιάσει καλύτερο ρυθμό από το πίσω μέρος του γηπέδου.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς από την άλλη πραγματοποίησε μια φανταστική σεζόν το 2021. Ο Έλληνας κέρδισε τον πρώτο του τίτλο Masters 1000 στο Μόντε Κάρλο και έφτασε στον πρώτο του τελικό Grand Slam στο Roland Garros, έναν αγώνα όπου είχε το προβάδισμα με δύο σετ πριν χάσει στα πέντε σετ από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ωστόσο, μετά το Roland Garros και γενικά εκτός των χωμάτινων γηπέδων, ο Έλληνας δεν μπόρεσε να επαναλάβει αντίστοιχες εμφανίσεις.

Ένας από τους κύριους λόγους είναι οι μέτριες επιστροφές του, καθώς στο χώμα έχει περισσότερο χρόνο ώστε τρέξει γύρω από το backhand του για να πετύχει μια πιο αξιόπιστη επιστροφή με το forehand, σε αντίθεση με τις πιο γρήγορες επιφάνειες όπου δεν έχει ακόμη αναπτύξει σταθερές και συνεπής επιστροφές με το backhand κάτι που ήταν φανερό ιδιαίτερα στις ήττες του από τον Μεντβεντέφ στην Αυστραλία, τον Τιαφόε στο Wimbledon και τον Οπέλκα στο Τορόντο. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι έχει κάνει βελτιώσεις σε αυτόν τον τομέα αυτή τη σεζόν ωστόσο, χρειάζεται περαιτέρω βελτίωση, ειδικά αν θέλει να έχει μεγαλύτερη επιτυχία στα χορτάρινα γήπεδα.

Αναμένουμε ένα πολύ κλειστό ματς καθώς κανείς από τους παίκτες δεν είναι στην καλύτερη του φόρμα πρόσφατα, ενώ επίσης θα έχει ενδιαφέρον να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται ο αγκώνας του Τσιτσιπά, λαμβάνοντας υπόψη την απόσυρσή του στον πρώτο γύρο του Παρισιού. Από την μια ο Ρούμπλεφ έχει περισσότερη δύναμη πυρός, ενώ από την άλλη ο Τσιτσιπάς μεγαλύτερη ποικιλία στο παιχνίδι του πράγμα που κάνει δεδομένα της αναμέτρησης πολύ αμφίρροπα. Το ματς έχει μεγάλες πιθανότητες να πάει μέχρι το τέρμα του τρίτου σετ και έτσι το over στα γκέιμς δείχνει να είναι η ασφαλέστερη επιλογή από το να επιλέξουμε νικητή εδώ.

Εκτίμηση: over 22.5 γκέιμς (1.82)


Interwetten.gr, με πρόγραμμα επιβράβευσης* για όλους! 21+
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αρίνα Σαμπαλένκα – Μαρία Σάκκαρη

Η No.1 του ταμπλό Σαμπαλένκα θα αντιμετωπίσει την Νο.4 Σάκκαρη για τα προημιτελικά WTA Finals. Μετά την έκρηξη από την Μπαντόσα στον πρώτο της αγώνα στη Γκουανταλαχάρα, η Σαμπαλένκα επέστρεψε από πίσω στο σκορ απέναντι στην Σβίατεκ. Η Λευκορωσίδα δυσκολεύτηκε στην αρχή του αγώνα, χάνοντας το πρώτο σετ της σετ στη διοργάνωση, ωστόσο στη συνέχεια κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα μόλις βελτίωσε το σερβίς της, παίρνοντας την νίκη με 2-6, 6-2, 7-5.

Η Μαρία Σάκκαρη, εν τω μεταξύ ξεκίνησε την εκστρατεία της με μια καλή νίκη επί της Σβίατεκ, όμως το μαχητικό της πνεύμα και το σθένος της δοκιμάστηκαν ιδιαίτερα κόντρα στην Μπαντόσα, χάνοντς τελικά σε ένα πολύ κλειστό ματς με 7-6(4), 6-4.

Η Σαμπαλένκα προηγείται της Σάκκαρη με 4-1 στο μεταξύ τους head-to-head, με την πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους στο Άμπου Ντάμπι νωρίτερα φέτος, όπου η Σαμπαλένκα επικράτησε εύκολα με 2-0 σετ. Η μοναδική φορά που η Σάκκαρη κέρδισε την Λευκορωσίδα ήταν το 2019.

Η Σαμπαλένκα θα πρέπει συνεχίσει να έχει σε καλή ημέρα το σερβίς από την αρχή κόντρα στη Σάκκαρη ώστε να την βγάλει εκτός ζώνης επικυνδινότητας της. Η Σάκκαρη είναι γνωστό ότι λυγίζει κάτω υπό πίεση, όπως φαίνεται από τα 49 αβίαστα λάθη που έκανε κόντρα στην Μπαντόσα, οπότε η Σαμπαλένκα θα πρέπει να είναι προσεκτική ώστε να μπορέσει να εξαναγκάσει τα μεγάλα ράλι. Εάν η Νο. 2 του κόσμου μπορέσει να κρατήσει τη Σάκκαρη υπό πίεση σε όλη τη διάρκεια του ματς, ειδικά επιτίθοντας το σερβίς της, είναι πολύ πιθανό να διευρήνει το θετικό σερί της απέναντι στην Ελληνίδα με ακόμα μια νίκη εδώ.

Εκτίμηση: Αρίνα Σαμπαλένκα (1.89)

Δείτε τα Προγνωστικά Tένις