NFL: “Καρέ” φιλοξενούμενων & Over στο Κλίβελαντ!

Dimitris_Betarades
Δημήτρης Βασιλάκος
Ανανεώθηκε:
NFL slider
  • Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής συνεχίζεται με 12 αναμετρήσεις
  • Ξεκινούν τα ρεπό των ομάδων, αυτή την εβδομάδα ξεκουράζονται οι Φάλκονς, Σέιντς, Τζετς και 49ερς

ΤΖΑΚΣΟΝΒΙΛ ΤΖΑΓΚΟΥΑΡΣ  –  ΜΑΪΑΜΙ ΝΤΟΛΦΙΝΣ  (17/10, 16:30)

  • Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Tottenham Stadium του Λονδίνου

ΤΖΑΓΚΟΥΑΡΣ (0-5):

Πισωγύρισμα η εμφάνισή τους στο εντός έδρας ντέρμπι με τους Τάιτανς (19-37) και νέα ήττα για την ομάδα από το Τζάκσονβιλ. 20η συνεχόμενη από την περσινή σεζόν!

Απάντησαν άμεσα στο αμυντικό touchdown των φιλοξενούμενων στο 1ο λεπτό, αλλά μετά το πρώτο punt που κατάφεραν, αμυντικά δεν είχαν απαντήσεις. Οι Τάιτανς σκόραραν σε τέσσερα συνεχόμενα drives, πήγαν στην ανάπαυλα 13-24 μπροστά και με το ξεκίνημα της επανάληψης έστειλαν τη διαφορά στο +18 (13-31). Μείωσαν οι Τζάγκουαρς σε 19-31, αλλά στις δύο επόμενες επιθέσεις τους “κόλλησαν” μέσα στις 5 γιάρδες των αντιπάλων, όπως και στο Σινσινάτι και δεν κατάφεραν να δώσουν ενδιαφέρον στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα.

Επέστρεψε στις interceptions ο Λόρενς (23/33, 273γ.), ήταν εξαιρετικός ο Ρόμπινσον στο έδαφος, με 149 γιάρδες και TD, αλλά δεν τροφοδοτήθηκε όσο θα έπρεπε στα κομβικά red zone downs.

Προβληματική η run άμυνα τους, επέτρεψαν 184 γιάρδες στο έδαφος, μόλις μία φορά σταμάτησαν τους αντιπάλους σε red zone καταστάσεις.

  • Αποτελέσματα: 37-21 @ Τέξανς, 13-23 Μπρόνκος, 19-31 Κάρντιναλς, 24-21 @ Μπένγκαλς, 19-37 Τάιτανς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής οι Τζακ (linebacker), Κάουαρντ (OL). Αμφίβολοι οι Κάμπελ (cornerback), Ρόμπερτσον-Χάρις (DL). Μακροχρόνιες οι απουσίες των Ετιέν (RB), Τσαρκ (receiver), Καν (OL), Λίντερ (OL).

ΝΤΟΛΦΙΝΣ (1-4):

Άσχημη ήττα στο τύποις ντέρμπι της Φλόριντα με τους Μπακανίρς την περασμένη Κυριακή. Όχι γιατί έχασαν στην έδρα των πρωταθλητών, αλλά γιατί το θεωρητικά πιο δυνατό κομμάτι του συνόλου εκτέθηκε. Η ποιοτική και καλά δομημένη secondary τους έγινε έρμαιο του Μπρέιντι, επέτρεψε 437 γιάρδες στον αέρα και 72% σε 3rd downs! Σκόραραν κατά βούληση οι γηπεδούχοι, οδηγήθηκαν μόλις σε ένα punt στο παιχνίδι και προφανώς η επίθεση του Μπρισέτ δεν μπορούσε να ακολουθήσει σε αυτό το ρυθμό. Άντεξαν μέχρι τα μέσα της 3ης περιόδου, όταν μείωσαν σε 24-17, αλλά το φινάλε ήταν απογοητευτικό.

Καλή εμφάνιση, τηρουμένων των συνθηκών, από τον αντικαταστάτη QB, ολοκλήρωσε το ματς με 27/39 πάσες για 275 γιάρδες, 2 TD και μία interception. Σκόραρε δις ο RB Γκάσκιν στον αέρα, το run game εγκαταλείφθηκε από νωρίς.

Επιστρέφει στη δράση ο βασικός quarterback Ταγκοβαϊλόα, όπως δήλωσε και ο coach Φλόρες.

  • Αποτελέσματα: 16-17 @ Πάτριοτς, 0-35 Μπιλς, 31-28 @ Ρέιντερς (παράταση), 17-27 Κολτς, 45-17 @ Μπακανίρς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής οι Χάουαρντ (cornerback) και Πάρκερ (receiver). Αμφίβολοι οι Τζόουνς (cornerback), Ουίλιαμς (receiver) και Σαχίν (tight end). Μακροχρόνια η απουσία του Φούλερ (receiver).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Η δεμένη secondary των Ντόλφινς εκτέθηκε στην Τάμπα και σήμερα θα παραταχθεί δίχως τον ηγέτη της Χάουαρντ. Ο coach Φλόρες ωστόσο έχει δείξει ότι μπορεί να μπερδέψει άπειρους quarterbacks, όπως ο Λόρενς, ο οποίος δεν θέλει και πολλά για να υποπέσει σε λάθη. Καθαρά αγωνιστικά οι Ντόλφινς υπερτερούν, όμως το ταξίδι στο Λονδίνο οι Τζάγκουαρς το γνωρίζουν πολύ καλά. Δεν θα μπλέξουμε στοιχηματικά.

Η 6η αγωνιστική του NFL στη Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ  –  ΚΑΝΣΑΣ ΣΙΤΙ ΤΣΙΦΣ  (17/10, 20:00)

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ (2-3):

Επιστροφή στην πρωτεύουσα, επιστροφή στις ήττες για την ομάδα του Ριβέρα που δεν εξελίσσεται με την πάροδο των εβδομάδων. Η άμυνά της συνεχίζει να έχει ένα pass rush που δεν αποδίδει σύμφωνα με την ατομική ποιότητα των παικτών και μία secondary με πολλά κενά. Τα ρίσκα του Χάινεκι στοίχισαν απέναντι στους Σέιντς και έτσι ήρθε η ήττα με 22-33. Προηγήθηκαν 13-7 στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου, αλλά πήγαν στην ανάπαυλα 13-20 πίσω στο σκορ, επιτρέποντας hail mary TD πάσα στη λήξη του ημιχρόνου από το κέντρο! Καθοριστική η δεύτερη interception του Χάινεκι στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου με το σκορ στο 16-20, από αυτή εμμέσως προέκυψε το 16-27, δέχθηκαν touchdown για το τελικό σκορ αμέσως μετά από την εκ νέου μείωσή τους.

Κακό παιχνίδι από το Χάινεκι με 20/41 πάσες και 2 interceptions, μικρή η συμβολή και του run game, παρότι ο Γκίμπσον σκόραρε δις από κοντά. Περιορίστηκε ο ΜακΛόριν, είχε 4/11 υποδοχές για μόλις 46 γιάρδες.

  • Αποτελέσματα: 16-20 Τσάρτζερς, 30-29 Τζάιαντς, 43-21 @ Μπιλς, 30-34 @ Φάλκονς, 22-33 Σέιντς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής οι Σάμιουελ (receiver), Νόρις (linebacker), Σιμς (receiver) και Κόσμι (OL). Αμφίβολοι οι Γκίμπσον (RB), Μπράουν (receiver) και ΜακΛόριν (receiver), ο τελευταίος δε συμμετείχε στην τελευταία προπόνηση. Μακροχρόνιες οι απουσίες των Φιτζπάτρικ (QB) και Τόμας (tight end).

ΤΣΙΦΣ (2-3):

Απογοητευτική εμφάνιση στο Κυριακάτικο prime time παιχνίδι με τους Μπιλς, δέχθηκαν δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα (20-38) και πλέον έμπλεξαν για τα καλά, όσον αφορά το πλασάρισμα των πρώτων θέσεων στην AFC.

Δεν βρήκαν εκρηκτικά plays απέναντι στην εξαιρετική secondary των φιλοξενούμενων, κομβικό το turnover on downs στη 2η περίοδο, αφού αμέσως μετά η διαφορά πήγε στο -14, χάθηκε το ματς στην interception του Μαχόουμς που μετατράπηκε σε αμυντικό touchdown των Μπιλς για το 13-31. Ευθύνη του Χιλ για το κομβικό λάθος, αποκλειστικά υπεύθυνος ο Μαχόουμς στην interception του επόμενου drive. Μείωσαν στο 20-31 στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου, αλλά η απάντηση των Μπιλς ήταν αποστομωτική.

Με 33/54 πάσες για 272 γιάρδες, 2 TDs, 2 interceptions και 1 fumble ολοκλήρωσε ο Μαχόουμς, που είδε τους Χιλ και Κέλσι να περιορίζονται δραστικά από τους αντίπαλους DBs. Δεν πήρε βοήθεια από run game νωρίς, εγκαταλείφθηκε μετά το 10-24.

Μία ακόμη αποκαρδιωτική εμφάνιση από την άμυνα του Σπανιόλο, επέτρεψε 436 γιάρδες, δεν κατάφερε την παραμικρή πίεση στον Άλεν.

  • Αποτελέσματα: 33-29 Μπράουνς, 36-35 @ Ρέιβενς, 24-30 Τσάρτζερς, 30-42 @ Ιγκλς, 20-38 Μπιλς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής οι Γουάρντ (cornerback), Μπελ (tight end) και Τζόουνς (DL). Αμφίβολος ο Χιλ, έχασε το μεγαλύτερο μέρος των προπονήσεων μέσα στην εβδομάδα. Εκτός για το προσεχές μέλλον ο Έντουαρντς-Ελέρ (RB).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Ιδανικό θύμα η αποδιοργανωμένη άμυνα της Ουάσινγκτον για ένα ξέσπασμα του Μαχόουμς.. Μόνιμα με μεγάλα κενά από ασυνεννοησίες η secondary των γηπεδούχων, περιμένουμε να τα αξιοποιήσουν οι Τσιφς και να δώσουν απαντήσεις για την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής. Δεν βλέπουμε πως ο Χάινεκι θα ακολουθήσει στο σκορ. Επιλογή οι Τσιφς με -6.5 χάντικαπ. 

Δείτε τα Προγνωστικά NFL


ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΤΖΑΪΑΝΤΣ  –  ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΡΑΜΣ  (17/10, 20:00)

ΤΖΑΪΑΝΤΣ (1-4):

Ναι μεν έχασαν το εκτός έδρας ντέρμπι από τους Κάουμποϊς με 44-20, αλλά κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει. Πολύ άτυχη η ομάδα του Τζατζ στο Ντάλας, έχασε πολύ νωρίς με διάστρεμμα τον Μπάρκλεϊ, που είχε αρχίσει να βρίσκει ρυθμό, έχασε και τον Τζόουνς στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, με το σκορ ουσιαστικά στο 10-10. Ο φορμαρισμένος QB των Τζάιαντς επιχείρησε να σκοράρει από κοντά, αλλά τα tackles των αντιπάλων πάνω στη γραμμή τον “βίδωσαν” στο έδαφος και αποχώρησε με διάσειση.

Με τον Γκλένον στα ηνία για το υπόλοιπο του αγώνα, δίχως Μπάρκλεϊ και ήδη δίχως τους τρεις βασικούς τους receivers, προφανώς δεν είχαν καμία τύχη, ειδικά απέναντι σε μία επίθεση που πετάει φωτιές! Κέρδος από το ματς ο ρούκι receiver Τόνι, έλαμψε σε δεύτερο σερί παιχνίδι, στο Ντάλας κατέγραψε 10/13 υποδοχές για 189 γιάρδες, πριν αποβληθεί για μπουνιά σε αντίπαλο!

Η άμυνά τους ξεκίνησε δυνατά με δύο λάθη και μία καλή red zone άμυνα, κουράστηκε απογοητεύτηκε στη συνέχεια, οι Κάουμποϊς σκόραραν και στα πέντε drives που ακολούθησαν τον τραυματισμό του Τζόουνς.

  • Αποτελέσματα: 13-27 Μπρόνκος, 30-29 @ Ουάσινγκτον, 14-17 Φάλκονς, 21-27 @ Σέιντς (παράταση), 44-20 @ Κάουμποϊς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής οι Μπάρκλεϊ (RB) και Γκόλαντεϊ (receiver). Αμφίβολοι οι receivers Τόνι και Σλέιτον, συμμετείχαν επιφυλακτικά στις προπονήσεις της εβδομάδας. Το ίδιο ίσχυε και για τους επιθετικούς linemen Τόμας και Μπρέντεσον. Μακροχρόνιες οι απουσίες των Γκέιτς (OL), Λεμιέ (OL), Μαρτίνεζ (linebacker).

ΡΑΜΣ (4-1):

Άμεση επιστροφή στις επιτυχίες για τους Ραμς, άφησαν πίσω τους τη βαριά εντός έδρας ήττα από τους Κάρντιναλς, επικρατώντας την προηγούμενη Πέμπτη στο Σιάτλ με 17-26.

Κακό επιθετικά το πρώτο ημίχρονό τους, ήταν τυχεροί που πήγαν μόνο 7-3 πίσω στο σκορ στην ανάπαυλα. Σκόραραν στα δύο πρώτα drives της επανάληψης για το +9, το ανέκτησαν στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου και δεν απειλήθηκαν στο τέλος, επωφελούμενοι και από τον τραυματισμό του Ουίλσον στην 3η περίοδο.

Ανέκαμψε μετά τα πρώτα 4 άσχημα drives ο Στάφορντ και ολοκλήρωσε με 365 passing γιάρδες, οι 150 πήγαν στο Γουντς, οι 92 στον Καπ και βρήκε ξανά τον Τζάκσον σε βαθιά πάσα (68 γιαρδών). Ικανοποιητικό και το run game με 118 γιάρδες και 2 TDs.

Εξαιρετική η 3rd down άμυνά τους (20%), πίεσαν και τραυμάτισαν τον Ουίλσον, ολοκλήρωσαν δύο interceptions και δεν πλήρωσαν την καλή βραδιά του Μέτκαλφ.

  • Αποτελέσματα: 34-14 Μπερς, 24-27 @ Κολτς, 34-24 Μπακανίρς, 20-37 Κάρντιναλς, 17-26 @ Σίχοκς
  • Ιατρικό Δελτίο: Μακροχρόνιες οι απουσίες των Έικερς (RB) και Ουίλιαμς (cornerback).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Άτυχοι οι Τζάιαντς φέτος και αγωνιστικά και στο κομμάτι των τραυματισμών. Ευτυχώς γι αυτούς ο Τζόουνς ξεπέρασε τη διάσειση και θα αγωνιστεί απέναντι στους Ραμς. Τρομερή η βελτίωσή του φέτος, άγνωστο ακόμη όμως τι αποδέκτες θα έχει διαθέσιμους. Υπερβολικός ο φαβοριτισμός στους Ραμς, που έχουν “νεκρά” διαστήματα στην ανάπτυξή τους, θα τους κοντράραμε (στο χάντικαπ) αν ήταν πιο υγιείς οι γηπεδούχοι.


ΙΝΤΙΑΝΑΠΟΛΙΣ ΚΟΛΤΣ  –  ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΤΕΞΑΝΣ  (17/10, 20:00)

  • Ντέρμπι της AFC South. Πέρσι οι Κολτς επικράτησαν απόλυτα οριακά και στα δύο παιχνίδια, 20-26 εκτός και 27-20 εντός, συνολικά μετρούν 5/6 νίκες απέναντι στους Τέξανς από το 2018. 

ΚΟΛΤΣ (1-4):

“Αυτόχειρες” τη Δευτέρα στη Βαλτιμόρη, έχασαν μέσα από τα χέρια τους μία σπουδαία νίκη, που θα τους έβαζε ξανά στην κούρσα για την AFC South. Αναπάντεχα παραγωγική η ανάπτυξή τους στην έδρα των Ρέιβενς, χρειάστηκαν 23 δευτερολέπτα για να προηγηθούν 0-7, πήγαν στην ανάπαυλα 3-7 μπροστά και στο ξεκίνημα του β’ μέρους σκόραραν δύο touchdowns για το 3-22! Μπήκαν στην 4η περίοδο προηγούμενοι 9-25, κι όμως δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν. Μοιραίος ο κίκερ Μπλάκενσιπ, αστόχησε σε εξτρα πόντο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και σε βατό field goal στη λήξη της κανονικής περιόδου για τη νίκη! Έκλεισαν το ματς δεχόμενοι τρία σερί touchdown drives, με δύο δίποντες μετατροπές πριν την παράταση.

Πήγε στράφι η εξαιρετική εμφάνιση του Γουέντζ, η καλύτερή του με διαφορά στους Κολτς και μία εκ των κορυφαίων στην καριέρα του! Ολοκλήρωσε με 25/35 πάσες για 402 γιάρδες και 2 touchdowns, δυνατός και στα κρίσιμα, βρήκε τις γιάρδες για το εν δυνάμει νικητήριο field goal στο τέλος, με μόλις 41 διαθέσιμα δευτερόλεπτα. Μεγάλος πρωταγωνιστής και ο RB Τέιλορ με 53 γιάρδες στο έδαφος και 116 στον αέρα και από ένα TD αντιστοίχως.

Αμυντικά έπαιξαν εξαιρετικά τον Τζάκσον για σχεδόν 40 λεπτά, κουράστηκαν στο φινάλε και δεν είχαν κουράγιο στην παράταση, μετά το χαμένο στρίψιμο του νομίσματος. Επέτρεψαν σύνολο 523 γιάρδες, οι 221 ήρθαν στα τρία τελευταία drives των γηπεδούχων.

  • Αποτελέσματα: 16-28 Σίχοκς, 24-27 Ραμς, 25-16 @ Τάιτανς, 17-27 @ Ντόλφινς, 31-25 @ Ρέιβενς (παράταση)
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής οι Σμιθ (OL), Σεντέχο (safety), Τουρέι (DL), Γουίλκινς (RB) και Μπλάνκενσιπ (κίκερ). Μακροχρόνιες οι απουσίες των Τέβι (OL), Κάρι (cornerback) και Νέλσον (OL). Επιστρέφει στο ενεργό ρόστερ ο Χίλτον (receiver).

ΤΕΞΑΝΣ (1-4):

Έφτασαν πολύ κοντά στη δεύτερη νίκη της σεζόν, απέτυχαν εντέλει στο εντός έδρας παιχνίδι με τους Πάτριοτς (22-25), αλλά ο σύλλογος μπορεί να χαμογελά λόγω Μιλς. Ο ρούκι quarterback ήταν εξαιρετικός απέναντι στην άμυνα του Μπέλιτσικ, που φημίζεται για τα προβλήματα που βάζει στους νεαρούς πασέρ. Από την αρχή φάνηκε η καλή επιθετική μέρα, ξεκίνησαν το ματς με touchdown drive διάρκειας 10 λεπτών και 18 plays!!!

Με 21/29 πάσες για 312 γιάρδες, 3 touchdowns και κυρίως δίχως λάθη ολοκλήρωσε το ματς ο Μιλς, που με βαθιά πάσα στον Κόνλεϊ οδήγησε τους Τέξανς στο 22-9 της 3ης περιόδου! Η λαμπρή του μέρα περιελάμβανε και τρεις 4th down πάσες! Οι γηπεδούχοι όμως έκλεισαν το ματς με τρία punts και ένα χαμένο μακρινό field goal για να ολοκληρωθεί η ανατροπή των Πάτριοτς στο φινάλε. Επιθετικός πρωταγωνιστής τους από το πουθενά ο Κρις Μουρ με 109 γιάρδες και touchdown, δε βοήθησε καθόλου το run game των Ίνγκραμ και Λίντσεϊ.

Αμυντικά επιβεβαίωσαν τη χαμηλή δυναμική τους, δεν κατάφεραν να πιέσουν τον αντίπαλο quarterback, απέφυγαν touchdown με forced fumble πάνω στη γραμμή!

  • Αποτελέσματα: 37-21 Τζάγκουαρς, 31-21 @ Μπράουνς, 9-24 Πάνθερς, 40-0 @ Μπιλς, 22-25 Πάτριοτς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής ο Τάνσιλ (OL), αμφίβολοι οι Μπριτ (OL), Αμεντόλα (receiver) και Κινγκ (cornerback). Μακροχρόνιες οι απουσίες των Τέιλορ (QB) και Κάνον (OL).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Έχουν αποδείξει ότι είναι πνευματικά δυνατοί οι Κολτς επί Ράιχ και περιμένουμε θετική αντίδραση μετά την “αυτοκτονία” της Δευτέρας στη Βαλτιμόρη. Ο Γουέντζ προέρχεται από την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, μοιάζει υγιής και μαζί με τον ανεβασμένο Τέιλορ περιμένουμε να συνθέσουν πολλά πετυχημένα drives απέναντι στη φτωχή άμυνα των Τέξανς. Διψήφια χάντικαπ δεν παίζουμε στο NFL, άρα θα αποφύγουμε το -10 των Κολτς, προτιμούμε το Over 27.5 στους πόντους τους, αφού προέρχονται από 6 περιόδους εξαιρετικής επιθετικής ανάπτυξης.

Η 6η αγωνιστική του NFL στη Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΝΤΙΤΡΟΪΤ ΛΑΪΟΝΣ  –  ΣΙΝΣΙΝΑΤΙ ΜΠΕΝΓΚΑΛΣ   (17/10, 20:00)

ΛΑΪΟΝΣ (0-5):

Δεύτερη παρόμοια ήττα μέσα σε δύο εβδομάδες για τους Λάιονς, έφτασαν μία ανάσα από μια σπουδαία νίκη στη Μινεσότα, αλλά πληγώθηκαν, όπως και με τους Ρέιβενς, με μακρινό field goal στη λήξη.

Τίποτα δεν προμήνυε το συναρπαστικό φινάλε, ο ρυθμός ήταν αργός και οι επιθέσεις ασύνδετες στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, οι Βάικινγκς προηγήθηκαν 13-3 στη 2η περίοδο και έδειξαν ότι “καθαρίζουν” τη νίκη όταν έκαναν το 16-6 με field goal και είχαν την κατοχή με λιγότερο από 4 λεπτά στο χρονόμετρο. Κι όμως, ένα fumble του Μάτισον έδωσε την ευκαιρία στους Λάιονς, οι οποίοι ρίσκαραν με δίποντη μετατροπή και προηγήθηκαν 16-17 με 37 δευτερόλεπτα στο χρονόμετρο! Η άμυνά τους δεν άντεξε, επέστρεψε δύο μεγάλες πάσες στον Κάζινς και ήρθε το καθοριστικό λάκτισμα στη λήξη.

Μία ακόμη ανταγωνιστική εμφάνιση από την ομάδα του Κάμπελ, που υστερεί φανερά σε ατομικό ταλέντο. Στοίχισαν τα λάθη του Γκοφ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ήταν σε απόσταση τουλάχιστον για FG.

Αμυντικά δεν είχαν απάντηση στο μαρκάρισμα του Τζέφερσον, αλλά ήταν αποτελεσματικοί σε σχεδόν red zone καταστάσεις και οδήγησαν του Βάικινγκς σε field goals.

  • Αποτελέσματα: 33-41 49ερς, 35-17 @ Πάκερς, 17-19 Ρέιβενς, 24-14 @ Μπερς, 19-17 @ Βάικινγκς
  • Ιατρικό Δελτίο: Αμφίβολοι οι Φλάουερς (linebacker), Χόκενσον (tight end), Σουίφτ (RB) και Ουίλιαμς (RB). Άπαντες προπονήθηκαν επιφυλακτικά και αναμένεται να αγωνιστούν. Μακροχρόνιες οι απουσίες των Χαντ (DL), Ντέκερ (OL), Οκούντα (cornerback), Ουίλιαμς (receiver), Οκουάρα (DL), Ράγκναου (OL), Σίφους (receiver).

ΜΠΕΝΓΚΑΛΣ (3-2):

Ένα ακόμη δραματικό παιχνίδι έζησαν οι φίλαθλοι στο Σινσινάτι την περασμένη Κυριακή, αυτή τη φορά οι Μπένγκαλς δεν τα κατάφεραν στο τέλος, στη δεύτερη εντός έδρας παράταση της σεζόν! Ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο, αντέδρασαν άμεσα στο 7-16 με ένα ακόμη μεγάλο touchdown του Τσέις από πάσα του Μπόροου λίγο πριν την ανάπαυλα.

Ο νεαρός QB ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με άσχημη interception, αλλά η άμυνά τους κράτησε δις τους Πάκερς εκτός end zone και οι Μπένγκαλς έμειναν σε απόσταση βολής (14-22). Με ένα υπέροχο drive και δίποντη μετατροπή ισοφάρισαν σε 22-22 με λιγότερο από 4 λεπτά στο χρονόμετρο και μετά ξεκίνησε το φεστιβάλ αστοχιών από τους δύο κίκερς! Δύο έχασε ο Κρόσμπι των φιλοξενούμενων, ενδιάμεσα αστόχησε και ο ΜακΦέρσον για τους γηπεδούχους. Οι δυό τους αντάλλαξαν άστοχα λακτίσματα και στην παράταση για να δώσει τη νίκη στους Πάκερς ο Κρόσμπι με την 4η προσπάθεια!!!

Ανάμικτη εμφάνιση από τον Μπόροου, με όμορφες στιγμές στον αγώνα, αλλά και μεγάλα λάθη, η σύνδεσή του όμως με τον Τσέις είναι γερό θεμέλιο για τη συνέχεια. Με 6/10 υποδοχές για 159 γιάρδες και 1 TD ολοκλήρωσε ο ρούκι receiver, δείχνοντας ξανά την αθλητικότητα και την ποικιλία κινήσεών του.

“Bend, don’t break η άμυνά τους, επέτρεψε 466 γιάρδες, αλλά μόνο δύο touchdowns,

  • Αποτελέσματα: 27-24 Βάικινγκς (παράταση), 20-17 @ Μπερς, 10-24 @ Στίλερς, 24-21 Τζάγκουαρς, 22-25 Πάκερς (παράταση)
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής ο Σμιθ (OL), αμφίβολοι οι Μίξον (RB) και Κάρμαν (OL). Μακροχρόνιες οι απουσίες των Σου’α-φίλο (OL) και Γουέινς (cornerback).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Δικαιολογημένα φαβορί στο Ντιτρόιτ οι Μπένγκαλς, διαθέτουν πιο εκρηκτικούς παίκτες στο επιθετικό κομμάτι και μία σαφώς πιο πλήρη άμυνα. Στο πρόσφατο ταξίδι τους στην NFC North όμως έχασαν από τους Μπερς και οι Λάιονς παρά την ποιοτική τους ένδεια παίζουν με πάθος και αυταπάρνηση για τον κόουτς Κάμπελ. Υπάρχουν καλύτερες επιλογές στο πρόγραμμα για να ποντάρουμε στο Ford Field.


ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΕΡΣ  –  ΓΚΡΙΝ ΜΠΕΪ ΠΑΚΕΡΣ  (17/10, 20:00)

  • Ντέρμπι της NFC North. Αφεντικό στα μεταξύ τους παιχνίδια οι Πάκερς την τελευταία δεκαετία. Πέρσι επικράτησαν άνετα και στα δύο, 41-25 εντός και 16-35 εκτός. Έφτασαν τις τέσσερις σερί νίκες, συνολικά τις 19 στα τελευταία 22 ντέρμπι από το 2011 και μετά! 

ΜΠΕΡΣ (3-2):

Με δυνατή εμφάνιση από την άμυνά τους και πολλά λάθη από τους Ρέιντερς, πέρασαν νικηφόρα από το Λας Βέγκας με 9-20 και διατηρήθηκαν στο κατόπι των Πάκερς στην NFC North. Προβληματικά τα δύο πρώτα drives τους, ξεμπλόκαραν από ανόητη ποινή των γηπεδούχων στο τρίτο για να σκοράρουν (3-7). Ακολούθησε το πιο εντυπωσιακό τους στη φετινή σεζόν (16 plays, 86 γιάρδες, 8:17 διάρκεια) για το 3-14. Οι Ρέιντερς συνέχισαν να… πυροβολούν τα πόδια τους, οι Μπερς έκαναν τα απαραίτητα, αντέδρασαν στο 9-14 με δύο field goals στο φινάλε.

Φτωχό ματς από τον Φιλντς, δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά, σημαντικό ότι απέφυγε τα turnovers. Με 12/20 πάσες για 111 γιάρδες και 1 touchdown τέλειωσε το ματς, πήρε μεγάλη βοήθεια από το run game, παρότι έλειψε ο Μοντγκόμερι. Οι Χέρμπερτ και Ουίλιαμς έτρεξαν για 139 γιάρδες.

Αμυντικά κέρδισαν τις μάχες των γραμμών, πίεσαν τον Καρ (3 sacks), τον έβγαλαν εκτός ρυθμού και περιόρισαν τον Τζέικομπς σε 3.2 γιάρδες ανά προσπάθεια.

  • Αποτελέσματα: 34-14 @ Ραμς, 20-17 Μπένγκαλς, 26-6 @ Μπράουνς, 24-14 Λάιονς, 9-20 @ Ρέιντερς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής οι Χολτζ (tight end) και Τζόνσον (linebacker). Αμφίβολοι οι Χικς (DL), Μακ (DL), Ρόμπινσον (receiver) και Γκραντ (receiver). Μακροχρόνιες οι απουσίες των Τζένκινς (OL), Μοντγκόμερι (RB), Κόεν (RB) και Ιφέντι (OL).

ΠΑΚΕΡΣ (4-1):

Δραπέτευσαν με δραματικό τρόπο από το Σινσινάτι την περασμένη Κυριακή, έφτασαν τις τέσσερις σερί νίκες και διατηρήθηκαν στην κορυφή της NFC North. Ελαφρώς καλύτεροι στην έδρα των Μπένγκαλς, προηγήθηκαν 7-16 στο πρώτο ημίχρονο και 14-22 στην 4η περίοδο, αλλά ισοφαρίστηκαν με λιγότερο από 4 λεπτά στο χρονόμετρο, όταν ξεκίνησε το μπαράζ αστοχιών από τους δύο κίκερς στο τέλος της κανονικής περιόδου και την παράταση. Τρεις φορές αστόχησε ο Κρόσμπι και δύο ο γηπεδούχος κίκερ, με τον πρώτο να δίνει τη νίκη εντέλει, με την 4η προσπάθεια!

Με interception ξεκίνησε τον αγώνα ο Ρότζερς, αλλά όσο περνούσαν τα λεπτά έβρισκε ρυθμό και miss matches, μέχρι την αντίπαλη red zone. Εκεί αρκετά drives τους “κόλλησαν”, γι αυτό και δεν “κλείδωσαν” τη νίκη νωρίτερα. Με 27/39 πάσες για 344 γιάρδες και 2 TD πάσες σε Άνταμς και Ντιλον ολοκλήρωσε ο περσινός MVP, σπουδαία δουλειά από τον Τζόουνς στο έδαφος με 7.4 γιάρδες μέσο όρο!

  • Αποτελέσματα: 38-3 @ Σέιντς, 35-17 Λάιονς, 28-30 @ 49ερς, 27-17 Στίλερς, 22-25 @ Μπένγκαλς (παράταση)
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής ο cornerback Κινγκ, δεν προλαβαίνει ο Κέλι (OL). Αμφίβολος ο Τζένκινς (OL). Μακροχρόνιες οι απουσίες των Μπακτιάρι (OL), Ζαντάριους Σμιθ (DL), Βάλντες-Σκάντλινγκ (receiver) και Αλεξάντερ (cornerback).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Το στοιχηματικό λάθος των book διορθώθηκε μέσα στην εβδομάδα, το χάντικαπ στους Πάκερς ανέβηκε από το -4 στο -6. Οι Μπερς δεν έχουν πείσει, ακόμη και στις νίκες τους, όλες μοιάζουν συγκυριακές και αυτή την Κυριακή έχουν πολύ σημαντικούς παίκτες στον “αέρα”. Ο Φιλντς συνεχίζει να δείχνει ότι δεν μπορεί να κουβαλήσει την ανάπτυξη της ομάδας, ο παραγωγικός Μοντγκόμερι είναι απών. Από την άλλη, ο Ρότζερς έχει ρυθμό, ο Άνταμς επίσης, το επιθετικό πλάνο του ΛεΦλερ ρολάρει, παρά τους τραυματισμούς στην επιθετική γραμμή. Οφείλουμε να ποντάρουμε στην καλύτερη ομάδα, που έχει και εξαιρετική παράδοση στο Σικάγο. Επιλογή οι Πάκερς με -5.5 χάντικαπ στο 1.85. 

Δείτε τα Προγνωστικά NFL


ΜΠΑΛΤΙΜΟΡ ΡΕΪΒΕΝΣ  –  ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΤΣΑΡΤΖΕΡΣ  (17/10, 20:00)

ΡΕΪΒΕΝΣ (4-1):

Τη Δευτέρα πετυχαν επική ανατροπή υποδεχόμενοι τους Κολτς (31-25), έφτασαν τις τέσσερις σερί νίκες και πήραν κεφάλι στην κούρσα της AFC North. Αναποτελεσματικοί επιθετικά για σχεδόν 40 λεπτά, βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, όταν οι Κολτς σκόραραν για το 3-22! Η απάντησή τους όμως ήταν ιδανική επιθετικά. 4/4 touchdown drives, με δύο δίποντες μετατροπές για να στείλουν το ματς στην παράταση κι εκεί η εξουθενωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων δεν μπορούσε να σταματήσει τον Τζάκσον που… είχε πάρει φωτιά!

Σε σταθερά ανοδική τροχιά το passing game του τις τελευταίες εβδομάδες, απέναντι στους Κολτς ήταν εξαιρετικός με 37/43 πάσες για 442 γιάρδες και 4 touchdowns! Για πρώτη φορά μετά από χρόνια η επίθεση των Ρέιβενς δεν ξεπέρασε τις 100 γιάρδες στο έδαφος, αλλά με τέτοιον Λαμάρ στον αέρα δε στοίχισε. Πολύ παραγωγικοί οι Άντριουζ και Μπράουν με 147 και 125 γιάρδες αντίστοιχα, σκοράροντας αμφότεροι από δύο touchdowns!

Αμυντικά ωστόσο προβλημάτισαν πολύ. Και στον αέρα και στο έδαφος, επέτρεψαν 513 γιάρδες, δεν το πλήρωσαν διότι ο κίκερ των αντιπάλων ήταν άστοχος σε βατό field goal στη λήξη της κανονικής περιόδου.

  • Αποτελέσματα: 33-27 @ Ρέιντερς (παράταση), 36-35 Τσιφς, 17-19 @ Λάιονς, 7-23 @ Μπρόνκος, 31-25 Κολτς (παράταση)
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής ο Ουάτκινς (receiver), αμφίβολος ο Βιλανουέβα (OL). Μακροχρόνιες οι απουσίες των Ντόμπινς (RB), Έντουαρντς (RB), Μπόυλ (tight end), Πίτερς (cornerback) και Γουλφ (DL).

ΤΣΑΡΤΖΕΡΣ (4-1):

Μεγάλοι νικητές στο ματς της σεζόν την Κυριακή! Φεστιβάλ επιθέσεων ο εντός έδρας αγώνας με τους Μπράουνς, 47-42 το τελικό σκορ με πάνω από 1,000 γιάρδες επίθεσης συνολικά!!!

Ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο, οι Μπράουνς πήγαν στην ανάπαυλα 13-20 μπροστά, με το ξεκίνημα της επανάληψης σκόραραν για το 13-27, αλλά οι Τσάρτζερς είχαν αντίδραση. Προηγήθηκαν 28-27, ισοφάρισαν σε 35-35, μείωσαν ξανά σε 41-42 και γύρισαν εντέλει το ματς σε 47-42, με 26 πόντους στην 4η περίοδο!!!

Μαγικός ο Χέρμπερτ με 398 γιάρδες και 4 touchdown πάσες και πάλι clutch στο τέλος, αξιοποίησε τους Ουίλιαμς (165γ.) Έκελερ και Πάρχαμ στον αέρα. Σκόραρε ακόμη δύο φορές στο έδαφος ο Έκελερ. Όλη αυτή η παραγωγικότητα, παρότι είχαν την κατοχή για μόλις 23:32!

Αμυντικά υπέφεραν, ειδικά στο έδαφος, όπου επέτρεψαν 230 γιάρδες και συνάμα τον έλεγχο του ρυθμού στους φιλοξενούμενους για μεγάλο κομμάτι του αγώνα. Βρήκαν τις λύσεις όμως στα δυο τελευταία drives, επιτρέποντας μόνο 25 γιάρδες.

  • Αποτελέσματα: 16-20 @ Ουάσινγκτον, 17-20 ΚάουμποΪς, 24-30 @ Τσιφς, 28-14 Ρέιντερς, 47-42 Μπράουνς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής ο Τράνκουιλ (linebacker), αμφίβολοι οι Άντερλι (safety) και Ουίλιαμς (receiver). Μακροχρόνιες οι απουσίες των Μπουλάγκα (OL) και Μάρεϊ (linebacker).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Σπουδαία μάχη ανάμεσα σε δύο “καυτούς” quarterbacks και δύο διεκδικήτριες ομάδες της AFC. Ασταμάτητος ο Τζάκσον τη Δευτέρα, στο τέλος του αγώνα απέναντι σε μία κουρασμένη άμυνα των Κολτς, ασταμάτητος όλη τη σεζόν ο Χέρμπερτ, είναι ήδη εκ των φαβορί για MVP! Η άμυνα των Ρέιβενς είχε μεγάλα θέματα απέναντι στο Γουέντζ και στα μάτια μας μοιάζει απίθανο να περιορίσει το εξαιρετικό passing game των Τσάρτζερς, που αμυντικά, πριν το ματς με τους Μπράουνς ήταν πολύ αποτελεσματικοί σε red zone καταστάσεις. Θα στηριχθούμε στον Χέρμπερτ, θα ποντάρουμε στους Τσάρτζερς ως αουτσάιντερ στο 2.20. 

Η 6η αγωνιστική του NFL στη Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΚΑΡΟΛΑΪΝΑ ΠΑΝΘΕΡΣ  –  ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΒΑΪΚΙΝΓΚΣ  (17/10, 20:00)

ΠΑΝΘΕΡΣ (3-2):

Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για τους Πάνθερς, παρότι έδειχναν να ελέγχουν τον εντός έδρας αγώνα με τους Ιγκλς (18-21). Κυρίαρχη η άμυνά τους για 2.5 περιόδους, επιτρέποντας μόλις 96 γιάρδες για πάνω από 40 λεπτά! Προηγήθηκαν 15-6 στο ημίχρονο, μπήκαν στην 4η περίοδο με προβάδισμα 18-13, αλλά ένα μπλοκ σε δικό τους punt έδωσε μεγάλη ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να γυρίσουν το ματς στο τέλος.

Επιστροφή στην πραγματικότητα για τον Ντάρνολντ, μας υπενθύμισε την εικόνα του στους Τζετς με 21/37 πάσες για 177 γιάρδες, 1 TD και 3 interceptions! Διατηρούσε την ανάπτυξη το run game του Χάμπαρντ (101γ.), όταν χρειάστηκε στο τέλος καθαρό passing game για την ισοφάριση, ο Ντάρνολντ υπέπεσε στο τελευταίο του λάθος.

Αμυντικά έκαναν ότι χρειαζόταν για τη νίκη, επέτρεψαν 273 γιάρδες σύνολο, 182 στον αέρα και 30% σε 3rd downs, με το pass rush να κυριαρχεί στο πρώτο ημίχρονο.

  • Αποτελέσματα: 19-14 Τζετς, 26-7 Σέιντς, 9-24 @ Τέξανς, 36-28 @ Κάουμποϊς, 18-21 Ιγκλς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολης οι ΜακΚάφρι (RB), Τόμπσον (linebacker) και Μάρτιν (linebacker). Αμφίβολος ο Μπράουν (OL). Μακροχρόνιες οι απουσίες των cornerbacks Χορν και Μπέρις, δεν θα κάνει ακόμη το ντεμπούτο του ο Γκίλμορ.

ΒΑΪΚΙΝΓΚΣ (2-3):

Παραλίγο “χαρακίρι” στο εντός έδρας ντέρμπι με τους Λάιονς, γλίτωσαν το κάζο με 54αρι field goal στη λήξη! Καλύτεροι στο γήπεδο για τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ήταν όμως αναποτελεσματικοί στο αντίπαλο μισό του γηπέδου και συμβιβάστηκαν με αρκετά field goals. Με ένα τέτοιο προηγήθηκαν 16-6 και είχαν την κατοχή με λιγότερο από 4 λεπτά στο χρονόμετρο, δείχνοντας ότι θα πάρουν μία άνετη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο -7 και ένα fumble του Μάτισον στη συνέχεια έδωσε την ευκαιρία στους Λάιονς να γυρίσουν το ματς επιλέγοντας δίποντη μετατροπή (16-17). Ο Κάζινς όμως επιβεβαίωσε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση φέτος, βρήκε δύο μεγάλες πάσες και τις απαραίτητες γιάρδες στο τέλος με 37 διαθέσιμα δευτερόλεπτα.

Εξαιρετική η συνεργασία του με τον Τζέφερσον (7/8 υποδοχές για 124 γιάρδες), το μοναδικό touchdown τους ήρθε με πάσα στον RB Μάτισον, που ήταν πρωταγωνιστής και στο έδαφος, εν τη απουσία του Κουκ.

Καλή η αμυντική τους εμφάνιση, πίεσαν τον Γκοφ (4 sacks), τον οδήγησαν σε λάθη και επέτρεψαν μόλις 27% σε 3rd downs.

  • Αποτελέσματα: 27-24 @ Μπένγκαλς (παράταση), 34-33 @ Κάρντιναλς, 30-17 Σίχοκς, 7-14 Μπράουνς, 19-17 Λάιονς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής οι Έλεφσον (tight end) και Πιρς (DL). Μακροχρόνιες οι απουσίες των Σμιθ (tight end), Μπίμπι (receiver) και Τζόνσον (receiver).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Το project του Ντάρνολντ στους Πάνθερς αρχίζει και… παίρνει νερα. Ο νεαρός QB θυμίζει και πάλι τον παίκτη των Τζετς με 5 interceptions στα δύο τελευταία παιχνίδια. Σημαντικός παράγοντας στα λάθη του η απουσία του ΜακΚάφρι, που του έδινε την εύκολη επιλογή. Ο “CmC” παραμένει εκτός και ο QB των Πάνθερς αναμένεται να πιεστεί από τους Χάντερ και Γκρίφεν, άρα θα αναγκαστεί να πασάρει σε βεβιασμένο timing, που είναι συνταγή και για άλλες interceptions. Από την άλλη, ο Κάζινς πραγματοποιεί μία εξαιρετική σεζόν και ο Κουκ επιστρέφει στο πλάι του για να χτυπήσουν οι Βάικινγκς με run game στο γρήγορο pass rush των γηπεδούχων. Επιλογή το διπλό σε απόδοση 1.75. 


ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΜΠΡΑΟΥΝΣ  –  ΑΡΙΖΟΝΑ ΚΑΡΝΤΙΝΑΛΣ  (17/10, 23:05)

ΜΠΡΑΟΥΝΣ (3-2):

Η ομάδα από το Κλίβελαντ πρόσθεσε μία ακόμη απίθανη ήττα στο βιογραφικό της. Η μοναδική στην ιστορία για ομάδα που σκοράρει 40+ πόντους και δεν υποπίπτει σε turnover. Για την ακρίβεια το ρεκόρ των ομάδων με αυτά τα στατιστικά προηγουμένως ήταν στο 401-0!

Η επίθεσή τους ήταν ασταμάτητη για 57 λεπτά, “βραχυκύκλωσε” στο τέλος, όταν χρειάστηκε να υπερασπιστεί το 41-42 και να γυρίσει το τελικό 47-42 από τους Τσάρτζερς.

Κατέγραψαν 531 γιάρδες επίθεσης, με 36:28 κατοχή, 230 γιάρδες στο έδαφος κι όμως ηττήθηκαν!

Από τις ενθαρρυντικές ήττες όμως, αφού δεν θα συναντήσουν πολλές φορές φέτος quarterbacks της ποιότητας του Χέρμπερτ, ο οποίος οδήγησε του Τσάρτζερς σε 26 πόντους στην 4η περίοδο. Εξαιρετικός ο Μέιφιλντ, παρότι αγωνίστηκε με τράβηγμα στον ώμο, ολοκλήρωσε με 305 γιάρδες και 2 TDs, ασταμάτητοι στο έδαφος οι Τσαμπ και Χαντ, σκόραραν τρεις φορες.

Αμυντικά κουράστηκαν στο τέλος, το pass rush ξεθύμανε και ήρθε η κατάρρευση.

  • Αποτελέσματα: 33-29 @ Τσιφς, 31-21 Τέξανς, 26-6 Μπερς, 7-14 @ Βάικινγκς, 47-42 @ Τσάρτζερς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής οι Τσαμπ (RB) και Σμιθ (linebacker). Αμφίβολοι οι Κλάουνι (DL), Γκάρετ (DL), Χαντ (RB), Κόνκλιν (OL), ΜακΚίνλεϊ (DL), Νιούσομ (cornerback), Τρέτερ (OL), Γουάρντ (cornerback) και Γουίλς (OL). Μακροχρόνιες οι απουσίες των Χάμπαρντ (OL), Γιανοβιτς (full back) και Στιούαρτ (cornerback). Επιστρέφει στο ενεργό ρόστερ ο Λάντρι (receiver).

ΚΑΡΝΤΙΝΑΛΣ (5-0):

Έχουν άστρο φέτος, πήραν και το εντός έδρας ντέρμπι με τους 49ερς και συνεχίζουν ως η μοναδική αήττητη ομάδα στο NFL. Πραγματοποίησαν τη χειρότερη φετινή τους επιθετική εμφάνιση, ωστόσο είχαν τις λύσεις αμυντικά στο ντεμπούτο του ρούκι quarterback των 49ερς και πανηγύρισαν το 17-10. Εντυπωσιακή η εκκίνησή τους στο ματς, με touchdown drive για το 7-0, έκαναν το 10-0 στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου, αλλά ακολούθησαν 5 αποτυχημένες επιθέσεις μέχρι το touchdown νίκης στο τελευταίο 5λεπτο.

Με 22/31 πάσες για 239 γιάρδες και 1 touchdown ολοκλήρωσε ο Μάρεϊ, που παραδόξως δεν ήταν παράγοντας μετά από καιρό στο έδαφος. Ούτε οι Κόνερ, Έντμοντς βρήκαν διαδρόμους, η ποιότητα του Χόπκινς και η ταχύτητα του ρούκι Μουρ έκαναν εντέλει τη διαφορά, μαζί με το pass rush της άμυνας. Σε διαρκή πίεση ο νεαρός QB των φιλοξενούμενων, τον οδήγησαν σε πολλές άστοχες, βεβιασμένες πάσες (15/29), αλλά απειλούσε στο έδαφος (89 rushing) και γενικά οι Κάρντιναλς είχαν ξανά μεγάλες “τρύπες” στη run άμυνα.

Την Παρασκευή απέκτησαν με trade τον tight end Ερτζ από τους Ιγκλς, για να καλύψουν το σοβαρό τραυματισμό του Ουίλιαμς αλλά δεν αναμένεται να αγωνιστεί στο Κλίβελαντ.

  • Αποτελέσματα: 13-38 @ Τάιτανς, 34-33 Βάικινγκς, 19-31 @ Τζάγκουαρς, 20-37 @ Ραμς, 17-10 49ερς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής οι Χάντσον (OL) και Βαγιέχο (linebacker). Αμφίβολοι οι Χικς (linebacker), Μέρφι (cornerback), Έντμοντς (RB) και Μπίτσαμ (OL).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

To ματσάρισμα “φώναζε” για κυριαρχία του run game των Μπράουνς απέναντι στην προβληματική run άμυνα των Κάρντιναλς και με αυτό οδηγό θα ποντάραμε στον άσσο, αλλά το ιατρικό δελτίο των γηπεδούχων μας τρομάζει, με δεδομένη την απουσία του Τσαμπ. Ωστόσο το όριο στο σύνολο πόντων μοιάζει χαμηλό για δύο ομάδες με τόσο ικανές επιθέσεις. Βοηθούν και οι πληγωμένοι αμυντικοί linemen των Μπράουνς για να ποντάρουμε με αυτοπεποίθηση στο Over 48.5, το οποίο έχει επιβεβαιωθεί στα 7/10 φετινά παιχνίδια αμφοτέρων.

Η 6η αγωνιστική του NFL στη Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΝΤΕΝΒΕΡ ΜΠΡΟΝΚΟΣ  –  ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΡΕΪΝΤΕΡΣ  (17/10, 23:25)

  • Ντέρμπι της AFC West. Κυριαρχούν στα πρόσφατα μεταξύ τους παιχνίδια οι Ρέιντερς με 4/5 νίκες από το 2018, πέρσι επικράτησαν 37-12 στο Λας Βέγκας και 31-32 στο Ντένβερ.

ΜΠΡΟΝΚΟΣ (3-2):

Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για την ομάδα του Ντένβερ, την περασμένη Κυριακή άργησαν να “ξυπνήσουν” επιθετικά στο Πίτσμπεργκ απέναντι στους Στίλερς (27-19).

Δέχθηκαν touchdown στο εναρκτήριο drive (7-0), πήγαν στην ανάπαυλα 17-6 πίσω στο σκορ και επέτρεψαν touchdown ξανά στο πρώτο drive των Στίλερς στο β’ μέρος (24-6). Κάπου εκεί άρχισε να βρίσκει ρυθμό η επίθεσή τους, συνέθεσαν δύο σερί touchdown drives για το 24-19, αλλά η τελευταία τους επίθεση έμεινε ημιτελής.

Πρωταγωνιστής και μοιραίος στην άμυνα ο linebacker Τζόνσον, ανέκτησε την μπάλα για το fumble που οδήγησε εμμέσως στους πρώτους πόντους της ομάδας του, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει δύο interceptions που θα άλλαζαν δραστικά την εξέλιξη του αγώνα. Γενικά αναιμική η εμφάνιση της άμυνας του Φάντζιο, απέναντι σε μία ανάπτυξη με θεμελιώδη προβλήματα, επέτρεψε 391 γιάρδες και 58% σε 3rd downs.

Επιθετικά, άργησαν να προσαρμοστούν, όταν ο Μπριτζγουότερ αποφάσισε να ρισκάρει περισσότερο απείλησαν. Ανταμείφθηκαν με 13 πόντους στην 4η περίοδο και έφτασαν δύο γιάρδες μακριά από ένα touchdown ισοφάρισης στα τελευταία δευτερόλεπτα, αλλά δεν βρήκαν τη λύση. Ο QB των Μπρόνκος ολοκλήρωσε με 288 γιάρδες, 2 touchdowns και 1 interception στην τελευταία προσπάθειά του. Παραγωγικοί οι Σάτον και Πάτρικ στον αέρα, δεν τροφοδοτήθηκε αρκετά το run game.

  • Αποτελέσματα: 13-27 @ Τζάιαντς, 13-23 @ Τζάγκουαρς, 26-0 Τζετς, 7-23 Ρέιβενς, 27-19 @ Στίλερς
  • Ιατρικό Δελτίο: Αμφίβολοι οι Γκόρντον (RB) και Τζάκσον (cornerback). Μακροχρόνιες οι απουσίες των Τζούντι (receiver), Χάμλερ (receiver), Ογκμπουεγκούναμ (tight end), Τζούελ (linebacker) και Τσαμπ (DL).

ΡΕΪΝΤΕΡΣ (3-2):

Το project των Ρέιντερς κατέρρευσε άδοξα, απότομα μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημά τους στη σεζόν. Όχι γιατί δέχθηκαν δεύτερη σερί ήττα από ομάδα κατώτερης δυναμικής (Μπερς 9-20), αλλά διότι ο coach Γκρούντεν παραιτήθηκε μετά από διαρρεύσεις παλαιών e-mail του με ρατσιστική, ομοφοβική και μισογυνιστικη γλώσσα. “Αγαπώ τους Ρέιντερς, αλλά δεν θέλω να γίνω περισπασμός. Ευχαριστώ όλους τους παίκτες, τους προπονητές, το προσωπικό και τους φίλους της ομάδας. Ζητώ συγνώμη, δεν ήθελα να βλάψω κανέναν”, δήλωσε ο ίδιος. Υπηρεσιακός HC πλέον αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος συντονιστής των special teams Ρικ Μπισάτσια, δίχως προϋπηρεσία στη θέση.

Μεγάλο το σοκ στον οργανισμό, άγνωστο το πως θα αντιδράσει το ρόστερ και ειδικά ο QB Καρ που είχε αρχίσει να χτίζει μία καλή συνεργασία με τον Γκρούντεν.

  • Αποτελέσματα: 33-27 Ρέιβενς (παράταση), 17-26 @ Στίλερς, 31-28 Ντόλφινς (παράταση), 28-14 @ Τσάρτζερς, 9-20 Μπερς
  • Ιατρικό Δελτίο: Δεν προλαβαίνει ο Χάνκινς (DL), αμφίβολος ο Τζέφερσον (DL).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Πολύ “θολό” το ντέρμπι στο Ντένβερ, οι Μπρόνκος έχουν αποδυναμωθεί από τους τραυματισμούς σε θέσεις που θεωρητικά ήταν η ισχύ τους (pass rush & receivers). Ο Μπριτζγουότερ έκλεισε καλά το ματς στο Πίτσμπεργκ, έστω και ημιτελώς και η άμυνα των Ρέιντερς δεν θα πρέπει να τον φοβίσει. Άγνωστο το πως θα αντιδράσουν οι φιλοξενούμενοι μετά την αποχώρηση του coach Γκρούντεν και με ένα πειραματικό προπονητικό σχήμα πλέον. Δεν αξίζει να μπλέξουμε στοιχηματικά με το ματς.


ΝΙΟΥ ΙΝΓΚΛΑΝΤ ΠΑΤΡΙΟΤΣ  –  ΝΤΑΛΑΣ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣ  (17/10, 23:25)

ΠΑΤΡΙΟΤΣ (2-3):

Κινδύνεψαν με τραυματική ήττα που θα τους άφηνε εκτός στόχων από νωρίς στο Χιούστον, κατάφεραν να επιστρέψουν από το -13 της 3ης περιόδου απέναντι στους Τέξανς και πήραν το διπλό με field goal στο φινάλε.

Προβλημάτισε πολύ η άμυνα του Μπέλιτσικ, επέτρεψε σε έναν ρούκι quarterback να κάνει μία λαμπρή εμφάνιση, ολοκληρώνοντας μεταξύ άλλων και τρεις 4th down πάσες. Προσαρμόστηκαν στο φινάλε, ανάγκασαν τους γηπεδούχους σε τρια punts και ένα μακρινό, χαμένο field goal, ενώ η δική τους επίθεση έκλεισε το ματς με σκορ και στα τέσσερα τελευταία drives.
Θετική εμφάνιση από τον Τζόουνς, παρά το λάθος του στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου και το χαμηλό πήχη δυσκολίας του αντιπάλου. Ο ρούκι ολοκλήρωσε μερικές όμορφες πάσες, ειδικά την touchdown για το 22-22 και είχε τον έλεγχο των καταστάσεων. Σκόραρε στο έδαφος ο Χάρις, του στέρησε η αντίπαλη άμυνα και δεύτερο TD, με fumble εκατοστά πριν την τελική γραμμή.

  • Αποτελέσματα: 16-17 Ντόλφινς, 6-25 @ Τζετς, 13-28 Σέιντς, 17-19 Μπακανίρς, 22-25 @ Τέξανς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής οι Μέισον (OL), Γουέιντ (cornerback). Μακροχρόνιες οι απουσίες των Μπράουν (OL) και Τζέιμς (RB).

ΚΑΟΥΜΠΟΪΣ (4-1):

4η συνεχόμενη νίκη για τους Κάουμποϊς, τρίτη σερί στο Ντάλας και πλέον είναι το ακλόνητο φαβορί στην NFC East. Όχι μόνο λόγω ρεκόρ (+2), κυρίως λόγω της επιθετικής τους εικόνας. Σίγουρα απέναντι στους Τζάιαντς στάθηκαν πολύ τυχεροί με τους τραυματισμούς των επιθετικών ηγετών των φιλοξενούμενων, η δική τους ανάπτυξη όμως μοιάζει ασταμάτητη από το ξεκίνημα της σεζόν.

Μετά την ισοφάριση των Τζάιαντς σε 10-10 ο Πρέσκοτ οδήγησε τους Κάουμποϊς σε 5/5 πετυχημένα drives και 515 γιάρδες σύνολο! Ξεκίνησε με interception ο ταλαντούχος QB, αλλά συνέχισε με μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση μοιράζοντας σωστά το παιχνίδι. Επίσης, σε ένα ακόμη παιχνίδι το run game ήταν εντυπωσιακό, με 185 γιάρδες από Έλιοτ και Πόλαρντ, με 5.2 & 5.4 γιάρδες μέσο όρο αντίστοιχα!

Αμυντικά δεν μπορούν να κριθούν ουσιαστικά, αφού οι αντίπαλοι, ξέμειναν από ποιότητα.

  • Αποτελέσματα: 31-29 @ Μπακανίρς, 17-20 @ Τσάρτζερς, 41-21 Ιγκλς, 36-28 Πάνθερς, 44-20 Τζάιαντς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής ο Άρμστρονγκ (DL). Μακροχρόνιες οι απουσίες των Λόρενς (DL), Γκάλοπ (receiver).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Υπερτιμούνται στα μάτια μας οι Πάτριοτς, που δεινοπάθησαν να κερδίσουν τους αδύναμους Τέξανς, με τον προβληματικό μέχρι πρότινος ρούκι QB Μιλς να κάνει θραύση απέναντι στην άμυνά τους. Η λογική λέει ότι ο “καυτός” Πρέσκοτ και η πληρέστατη επιθετική ανάπτυξη των Κάουμποϊς δεν θα συναντήσει μεγάλα εμπόδια στο Φόξμπορο. Οι φιλοξενούμενοι έχουν πολλούς τρόπους να “χτυπήσουν” και ο Μπέλιτσικ θα πονοκεφαλιάσει στο αμυντικό του πλάνο. Επιλογή οι Κάουμποϊς με -3 χάντικαπ στο 1.80.

Δείτε τα Προγνωστικά NFL


ΠΙΤΣΜΠΕΡΓΚ ΣΤΙΛΕΡΣ  –  ΣΙΑΤΛ ΣΙΧΟΚΣ  (18/10, 03:20)

ΣΤΙΛΕΡΣ (2-3):

Επιστροφή στις νίκες για τους Στίλερς, την είχαν πολύ μεγάλη ανάγκη απέναντι στους Μπρόνκος (27-19). Όπως και στην Γκριν Μπέι, ξεκίνησαν τον αγώνα με touchdown drive (7-0), πήγαν στην ανάπαυλα 17-6 μπροστά και στο ξεκίνημα του β’ μέρους έδειχναν να “καθαρίζουν” με σκοράρισμα για το 24-6. Κι όμως χρειάστηκαν να παίξουν άμυνα ως τα τελευταία δευτερόλεπτα και μέσα στη δική τους end zone για να υπερασπιστούν το τελικό 27-19.

Και πάλι σποραδικά καλές οι στιγμές του Ροθλισμπέργκερ στον αέρα με 15/25 πάσες για 253 γιάρδες και 2 touchdowns. Γλίτωσε δις, λόγω αδυναμίας του αντίπαλου linebacker, εν δυνάμει κομβικές interceptions. Παραγωγικοί και με TD οι receivers Κλέιπουλ και Τζόνσον, την καλύτερή του εμφάνιση στο έδαφος έκανε ο ρούκι Χάρις (23/122γ./TD).

Εξαιρετική η 3rd down άμυνά τους (16%), έδειχναν να ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι, προσαρμόστηκαν στην 4η περίοδο οι φιλοξενούμενοι και παραλίγο να κλείσουν τον αγώνα με τρία touchdowns.

  • Αποτελέσματα: 16-23 @ Μπιλς, 17-26 Ρέιντερς, 10-24 Μπένγκαλς, 27-17 @ Πάκερς, 27-19 Μπρόνκος
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής οι Σμιθ-Σούστερ (receiver) και Ντέιβις (DL), Μακροχρόνιες οι απουσίες στην αμυντική γραμμή (Τούιτ & Αλουάλου).

ΣΙΧΟΚΣ (2-3):

Πρωτόγνωρες καταστάσεις στη 2021 σεζόν των Σίχοκς και το μέλλον προδιαγράφεται σκοτεινό. Ηττήθηκαν σε Thursday Night Game μετά από 9 σερί νίκες, μετά από πολλά χρόνια είναι με αρνητικό ρεκόρ μετά τον πρώτο μήνα της σεζόν για πρώτη φορά από 2012 χάνουν το βασικό τους quarterback για το προσεχές μέλλον!

Στο εντός έδρας ντέρμπι με τους Ραμς μπήκαν καλά στο ματς, έπαιξαν εξαιρετική άμυνα για ένα ημίχρονο, στο φινάλε του οποίου θα έπρεπε να έχουν μεγαλύτερο προβάδισμα από το 7-3. Οι φιλοξενούμενοι προσαρμόστηκαν επιθετικά, συνέθεσαν δύο touchdown drives για το 7-16 και με τον Ουίλσον να τραυματίζεται στο δάχτυλο δεν υπήρχε επιστροφή.

Και με αυτόν στο γήπεδο όμως η ανάπτυξή τους ήταν και πάλι άρρυθμη, με μοναδική μεγάλη απειλή τον Μέτκαλφ (98γ./ 2TDs). To παιχνίδι ολοκλήρωσε ο Τζίνο Σμιθ, πρώην draft pick 1ου γύρου για τους Τζετς, που έχει να ξεκινήσει βασικός από το 2017 και έχει μόλις δύο παιχνίδια ως starting QB από το 2014! Εντυπωσιακό το πρώτο drive του για τη μείωση σε 14-16, ήταν παραγωγικός, αλλά στο τέλος αναγκάστηκε να ρισκάρει και υπέπεσε σε interception που “τέλειωσε” το παιχνίδι. Αναλαμβάνει τα ηνία της επίθεσης πλέον στο Πίτσμπεργκ και για τις επόμενες τουλάχιστον 5 εβδομάδες, αφού ο Ουίλσον έκανε χειρουργείο στο χέρι του.

  • Αποτελέσματα: 16-28 @ Κολτς, 30-33 Τάιτανς (παράταση), 30-17 @ Βάικινγκς, 21-28 @ 49ερς, 17-26 Ραμς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός δράσης για περίπου 5-6 εβδομάδες ο Ουίλσον (QB).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Οι Στίλερς επέστρεψαν στις νίκες, αλλά δεν εξαφανίστηκαν ξαφνικά οι επιθετικές τους αδυναμίες. Το passing game τους συνεχίζει να είναι άρρυθμο και το run game θα είναι προτεραιότητα για την άμυνα του coach Κάρολ. Επιθετικά οι Σίχοκς ζουν πρωτόγνωρη κατάσταση δίχως τον Ουίλσον, ο Τζίνο Σμιθ θα ξεκινήσει βασικός για πρώτη φορά μετά το 2017 και το θετικό για τους φιλοξενούμενους είναι ότι οι Στίλερς δεν έχουν σαφές scouting report γι αυτόν. Όσο αγωνίστηκε με τους Ραμς, την προηγούμενη Πέμπτη ήταν καλός και με άγνοια κινδύνου στο Πίτσμπεργκ μπορεί να κάνει τη ζημιά στο φαβορί του αγώνα. Άλλωστε διαθέτει τους receivers για εκρηκτικά plays. Διπλό ενστίκτου στο 2.90 ή τουλάχιστον Σίχοκς με +5 χάντικαπ.

Δημήτρης Βασιλάκος