NFL: Το ματσάρισμα του ΜακΒέι

Dimitris_Betarades
Δημήτρης Βασιλάκος
Ανανεώθηκε:
NFL slider
  • Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής ανοίγει απόψε τα ξημερώματα στο Σιάτλ

ΣΙΑΤΛ ΣΙΧΟΚΣ  –  ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΡΑΜΣ  (08/10, 03:20)

  • Ντέρμπι της NFC West. Από το 2017 και μετά, με ΜακΒέι στον πάγκο οι Ραμς έχουν κερδίσει τα 6/8 μεταξύ τους ντέρμπι. Πέρσι οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από μία εντός έδρας νίκη για τη regular season, αλλά οι Ραμς πέρασαν από το Σιάτλ (20-30) για τον wild card γύρο των playoffs.

ΣΙΧΟΚΣ (2-2):

Πήγαν με άσχημο μομέντουμ στο Σαν Φρανσίσκο, ξεκίνησαν κάκιστα στο επιθετικό κομμάτι το ντέρμπι με τους 49ερς, αλλά το ματσάρισμα Κάρολ-Σάναχαν έβγαλε για ακόμη μία φορά νικητή τον 70χρονο coach των Σίχοκς. Με πέντε punts ξεκίνησε το παιχνίδι η επίθεση του Ουίλσον και -7 γιάρδες απολογισμό! Η άμυνα του όμως κράτησε το ματς μόλις στο 7-0 και με το μοναδικό αξιόλογο drive τους ισοφάρισαν σε 7-7 πριν το ημίχρονο. Με 1.5 καλό drive στην 3η περίοδο απέκτησαν διαφορά ασφαλείας 7-21 και στο τέλος διαχειρίστηκαν το προβάδισμά τους, παίρνοντας μία νίκη ψυχολογίας, που δεν επουλώνει όμως τις επιθετικές τους αρρυθμίες.

Σε συνέχεια της περσινής σεζόν δεν έχουν συνέπεια στα drives τους, μεγάλα τα νεκρά διαστήματα, με τον Ουίλσον συχνά να μην έχει εύκολη επιλογή και να κρατά την μπάλα περισσότερο απ΄όσο πρέπει. Στο Σαν Φρανσίσκο βρήκαν νέο παράγοντα στο run game, στο πρόσωπο του Κόλινς που είχε 44 γιάρδες και το καθοριστικό TD για το +14, σε 10 κούρσες. Πιθανότατα θα πάρει και απόψε αρκετές προσπάθειες, με τον βασικό RB Κάρσον να χάνει τις προπονήσεις της εβδομάδας.

Αμυντικά έχουν παραδοσιακά τις λύσεις απέναντι στα schemes του Σάναχαν τα τελευταία χρόνια, εκμεταλλεύτηκαν και τον τραυματισμό του Γκαρόπολο, αφού ο ρούκι Λανς που πέρασε στον αγώνα δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένος. Πλασματικές οι 457 γιάρδες που επέτρεψαν, με εξαίρεση μία busted κάλυψη, δεν επέτρεψαν μεγάλες φάσεις.

  • Αποτελέσματα: 16-28 @ Κολτς, 30-33 Τάιτανς (παράταση), 30-17 @ Βάικινγκς, 21-28 @ 49ερς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής ο Έσκριτζ (receiver), αμφίβολοι οι Κάρσον (RB) και Μεγιόα (DL).
Σιάτλ Σίχοκς – Λος Άντζελες Ραμς στη Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΡΑΜΣ (3-1):

Την Κυριακή μπήκαν με σούπερ ψυχολογία και τον “αέρα” του φαβορί στο εντός έδρας ντέρμπι με τους Κάρντιναλς, αλλά έφυγαν από το γήπεδο με στραπατσαρισμένο ρεκόρ και μομέντουμ. Κόστισαν τα δύο λάθη της επίθεσης στο πρώτο ημίχρονο, ειδικά το εύκολο fumble του Μισέλ στη 2η περίοδο, από το οποίο ήρθε εμμέσως το 10-21 των φιλοξενούμενων, από το οποίο δεν είχαν επιστροφή. Με -11 στην πλάτη πήγαν στο ημίχρονο, η διαφορά εκτοξεύθηκε στο 13-37 στην 4η περίοδο!

Αμυντικά υπέφεραν και στα δύο κομμάτια. Ο Μάρεϊ τους πλήγωσε με χέρι και πόδια σε κρίσιμα, δύσκολα 3rd downs, μεγάλες οι τρύπες στο έδαφος σε όλο το ματς, δεν κατάφεραν να διαχειριστούν την αντίπαλη ανάπτυξη. Μετά το πρώτο drive, τους οδήγησαν σε μόλις ένα punt στο ματς και επέτρεψαν σύνολο 465 γιάρδες, 216 στο έδαφος!

Επιθετικά, έπαιξαν με άγχος μετά το 10-21, παίκτες και προπονητής δεν είχαν καθαρό μυαλό, δεν βρέθηκε σε καλή μέρα ο Στάφορντ, έχασε κομβικές πάσες στον Καπ που θα μπορούσαν να αλλάξουν το μομέντουμ του αγώνα. Τον βρήκε μόλις 5 από τις 13 φορές που τον σημάδεψε για 65 γιάρδες. Έφαγε πάγκο μετά το λάθος του ο Μισέλ, ανέλαβε ο Χέντερσον στο έδαφος με καλά αποτελέσματα (6.4 γιάρδες μ.ο.) και αυτόν περιμένουμε απόψε πρωταγωνιστή του run game στο Σιάτλ.

  • Αποτελέσματα: 34-14 Μπερς, 24-27 @ Κολτς, 34-24 Μπακανίρς, 20-37 Κάρντιναλς
  • Ιατρικό Δελτίο: Καμία νέα αξιοσημείωτη απουσία. Μακροχόνια η απώλεια του Έικερς (RB).

Δείτε τα Προγνωστικά NFL

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

H NFC West είναι ίσως η πιο συναρπαστική division στη λίγκα και έχει ένα δικό της αξιοσημείωτο γαϊτανάκι ματσαρισμάτων μεταξύ των προπονητών. Ο Κάρολ έχει τον Σάναχαν, ο Σάναχαν έχει τον ΜακΒέι και ο ΜακΒέι έχει τον Κάρολ. Η νίκη των Σίχοκς στο Σαν Φρανσίσκο μακιγιάρισε τις ανορθογραφίες της επίθεσης, αλλά ο Ουίλσον δεν θα έχει χρόνο απόψε απέναντι στον Ντόναλντ, ο οποίος του έχει δημιουργήσει “εφιάλτες” με τα 12 sacks και τα αναρίθμητα hurries που του έχει καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια. Ο Ράμσεϊ ματσάρει εξαιρετικά επάνω στον Μέτκαλφ, άρα η πιο εκρηκτική επιλογή των γηπεδούχων στον αέρα θα περιοριστεί δραστικά. Από την άλλη, η ανάπτυξη του ΜακΒέι κατά κανόνα ρολάρει απέναντι στο συνηθισμένο αμυντικό πλάνο των Σίχοκς και φέτος ο coach των Ραμς έχει πολύ πιο επικίνδυνο quarterback στα χέρια του για να βγάλει μεγάλες φάσεις. Η πρόσφατη παράδοση που θέλει τους Σίχοκς να υποφέρουν απέναντι στους Ραμς περιμένουμε να συνεχιστεί. Ποντάρουμε στη νίκη των Ραμς, σε απόδοση 1.75.

Δημήτρης Βασιλάκος

Σιάτλ Σίχοκς – Λος Άντζελες Ραμς στη Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ