Κόνφερενς Λιγκ: Τι είναι, τι ισχύει, οι ομάδες που συμμετέχουν

Ανανεώθηκε:
Air Albania Stadium

Μία καινούρια ευρωπαϊκή διοργάνωση της UEFA έρχεται να προστεθεί στις δύο υπάρχουσες (Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ) από τη σεζόν 2021 – 2022. Ο λόγος για το Κόνφερενς Λιγκ, που είναι ο πρώτος διασυλλογικός θεσμός που εισάγεται στην Ευρώπη εδώ και 20 και πλέον χρόνια. Κανείς δεν λέει όχι σε περισσότερο ποδόσφαιρο και, άλλωστε, θα δώσει αρκετές επιλογές στα προγνωστικά στοιχήματος. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και για τη χώρα μας, καθώς θα υπάρχει και ελληνική εκπροσώπηση.

Interwetten.gr, η κορυφή σε Smartphone και Tablet!
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το σύστημα διεξαγωγής του Κόνφερενς Λιγκ

Σύμφωνα με τους αξιωματούχου της UEFA, το Κόνφερενς Λιγκ θεσπίστηκε για δώσει περισσότερους συλλόγους από διάφορες χώρες την ευκαιρία για ευρωπαϊκή συμμετοχή. Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου θα είναι στο σύνολο 184. Σε αυτές θα περιλαμβάνεται τουλάχιστον μία από τις 55 ποδοσφαιρικές ενώσεις της Ευρώπης, καθώς και 46 που θα συνεχίσουν στη νέα διοργάνωση προερχόμενες από το Τσάμπιονς και το Γιουρόπα Λιγκ.

Μετά τους τρεις προκριματικούς γύρους, θα υπάρχουν οχτώ γκρουπ με τέσσερις ομάδες στο καθένα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κανένας από τους συλλόγους δεν θα προκριθεί απευθείας στη φάση αυτή των ομίλων. Οι 32 ομάδες θα προκύψουν ως εξής: 17 από το βασικό μονοπάτι και 5 από το μονοπάτι των πρωταθλητών του Κόνφερενς Λιγκ, καθώς και 10 που θα αποκλειστούν από τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Στη συνέχεια, για τη φάση των “16” του Κόνφερενς Λιγκ, οι οχτώ πρώτοι κάθε ομίλου θα προκριθούν αυτόματα. Οι υπόλοιπες οχτώ θέσεις θα συμπληρωθούν μέσω διαδικασίας πλέι οφ με νοκ άουτ παιχνίδια. Σε αυτά, θα συμμετέχουν οι δεύτεροι κάθε ομίλου, καθώς και οι τρίτοι από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Θα ακολουθήσουν έπειτα προημιτελικοί, ημιτελικοί και ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης.

Ο πρώτος τελικός του Κόνφερενς Λιγκ

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για την Τρίτη 25 Μαΐου του 2022 και θα διεξαχθεί στα Τίρανα της Αλβανίας στο νεόκτιστο στάδιο Ερ Αλμπάνια / Αρένα Κομπετάρε (χωρητικότητας 22,500 θεατών). Μία εβδομάδα ακριβώς μετά από αυτόν του Γιουρόπα Λιγκ στη Σεβίλλη (18 Μαΐου 2022).

Πότε είναι τα παιχνίδια

Οι αγώνες του Κόνφερενς Λιγκ θα διεξάγονται την Πέμπτη μαζί με αυτούς του Γιουρόπα Λιγκ. Δύο θα είναι οι ώρες για τη σέντρα σε αμφότερες τις διοργανώσεις, πλέον στις 19:45 (αντί 19:55) και 22:00.

Οι αλλαγές σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ

Η καινούρια αυτή διοργάνωση δεν θα επηρεάσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο, στο Γιουρόπα οι ομάδες θα μειωθούν από 48 σε 32 και θα μοιραστούν σε οχτώ ομίλους των τεσσάρων. Οι κορυφαίοι κάθε γκρουπ θα προχωρούν απευθείας στη φάση των “16”. Επιπλέον, θα υπάρξουν και πλέι οφ με νοκ άουτ αγώνες για τα υπόλοιπα εισιτήρια. Οι οχτώ επιλαχόντες του Γιουρόπα θα κοντραριστούν με ισάριθμες ομάδες που πήραν μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ και βγήκαν τρίτες στη φάση των ομίλων.

Το πρόγραμμα του Κόνφερενς Λιγκ για τη σεζόν 2021 – 2022

08 / 15 Ιουλίου 2021

1ος γύρος προκριματικών (70 ομάδες)

22 / 29 Ιουλίου 2021

2ος γύρος προκριματικών (110 ομάδες)

05 / 12 Αυγούστου 2021

3ος γύρος προκριματικών (62 ομαδες)

19 / 26 Αυγούστου 2021

Πλέι οφ (44 ομάδες)

16 / 30 Σεπτεμβρίου, 21 Οκτωβρίου, 4 / 25 Νοεμβρίου, 9 Δεκεμβρίου 2021

Φάση των ομίλων (32 ομάδες)

17 / 24 Φεβρουαρίου 2022

Νοκ άουτ πλέι οφ (16 ομάδες)

10 / 17 Μαρτίου 2022

Φάση των “16”

7 / 14 Απριλίου 2022

Προημιτελικοί 

28 Απριλίου / 5 Μαΐου 2022

Ημιτελικοί

25 Μαΐου 2022

Τελικός

Το έπαθλο του νικητή

Εκτός από ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, το πρώτο στην ιστορία της διοργάνωσης, υπάρχει επιπλέον κίνητρο για την κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ. Ο σύλλογος που θα το πετύχει θα προκριθεί αυτόματα στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης σεζόν. Αν φυσικά δεν έχει κερδίσει θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω του πρωταθλήματος της χώρας του.

Οι ελληνικές συμμετοχές

Να σημειωθεί αρχικά ότι του χρόνου δεν θα συμμετάσχει ελληνική ομάδα στο Γιουρόπα Λιγκ. Με βάση τη θέση κατάταξης της UEFA για την Ελλάδα (17), τρεις θα είναι οι ομάδες που θα την εκπροσωπήσουν στον θεσμό του Κόνφερενς Λιγκ. Η μία θα είναι η κυπελλούχος Ελλάδας της σεζόν 2020 – 2021, ενώ οι άλλες δύο θα προέρχονται από τη Super League 1, συγκεκριμένα αυτές που θα τερματίσουν στη 2η και 3η θέση. Σε περίπτωση που το κύπελλο πάρει ομάδα που καταλαμβάνει θέση από την 1η ως την 4η, τότε το εισιτήριο δίνεται στην 4η ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι ελληνικές ομάδες θα ξεκινήσουν από τον 2ο γύρο των προκριματικών. Δηλαδή, θα χρειαστεί να πάρουν την πρόκριση απέναντι σε τρεις αντιπάλους προκειμένου να βρεθούν στη φάση των ομίλων.

Interwetten.gr, η κορυφή σε Smartphone και Tablet!
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ