Έτσι έπιασαν τους ληστές των πρακτορείων ΟΠΑΠ στη Θεσσαλονίκη

Ανανεώθηκε:
πρακτορείο οπαπ

Γνωστή σε όλη την Ελλάδα έγινε η ιστορία με τους δύο ληστές πρακτορείων ΟΠΑΠ στη Θεσσαλονίκη. Στην τελευταία ληστεία όμως που προσπάθησαν να διαπράξουν, τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα υπολόγισαν.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Νεαπόλεως – Συκέων είχαν συγκεντρώσει πολλές πληροφορίες για τη δράση των εν λόγω ληστών. Έτσι, αποφάσισαν να τους παρακολουθήσουν και όταν έκριναν ότιο ήρθε η ώρα, προέβησαν στη σύλληψή τους! Το αποτέλεσμα ήταν οι δύο ημεδαποί να πέσουν στα χέρια της Αστυνομίας, όταν προσπαθούσαν να κάνουν ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Να σημειωθεί, πως οι δράστες είχαν κάνει ακόμα εννιά ληστείες σε αντίστοιχα καταστήματα. Αυτό έδειξε η έρευνα των αστυνομικών που εξιχνίασαν τις υποθέσεις.

Live Στοίχημα στη Betshop.gr | +21
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Καθοριστική στη σύλληψη των δραστών ήταν η συμβολή του ιδιοκτήτη του τελευταίου πρακτορείου που πήγαν να ληστέψουν οι δύο ημεδαποί. Ο ιδιοκτήτης αντέδρασε με τρόπο που οι δράστες δεν το περίμεναν. Έτσι, έδωσε την ευκαιρία στους αστυνομικούς να επέμβουν. Αρχικά, ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον 46χρονο εντός του καταστήματος. Έπειτα, βρήκαν και πέρασαν χειροπέδες και στον 41χρονο που πήγε να ξεφύγει τρέχοντας.

Σε βάρος των δραστών, σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, για συμμορία, ληστείες και απόπειρα ληστείας κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και παράβαση του Νόμου περί όπλων. Στην ανακοίνωσή της, η Αστυνομία αναφέρει χαρακτηριστικά για το συμβάν: «Οι δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή όπλων, εισήλθαν σε κατάστημα τυχερών παιγνίων»

Η δράση των ληστών

Όπως αναφέρθηκε, οι αστυνομικοί εξιχνίασαν άλλες εννιά υποθέσεις ληστειών από τους ίδιους δράστες, σε πρακτορεία ΟΠΑΠ στη Θεσσαλονίκη. Όλα αυτά, στο διάστημα από το Νοέμβριο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2020. Όλες οι ληστείες ήταν ένοπλες. Αφορούσαν καταστήματα στις περιοχές της Σταυρούπολης, της Νεάπολης, των Συκέων, των Αμπελοκήπων και του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Εκτός από τα χρήματα, οι δράστες αφαιρούσαν και τυχερά δελτία!

Σαν αποτέλεσμα, έφτασαν να έχουν λεία ύψους 19.120 ευρώ! Όσον αφορά τα δελτία που αφαίρεσαν, η αξία τους υπολογίστηκε στις 9.260 ευρώ. Από έρευνα στο σπίτι του 41χρονου εντοπίστηκαν τα ρούχα που χρησιμοποιούσαν στις ληστείες και 3 κινητά. Επίσης, κατασχέθηκε και 1 όχημα, ιδιοκτησίας του 46χρονου, που χρησιμοποίησαν ως μέσο προσέγγισης.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες έκνομες ενέργειες.

Νόμιμα και με ασφάλεια | +21
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ