* Προκριματικά του Euro 2020 που θα διεξαχθεί σε 12 πόλεις σε ισάριθμες χώρες της Ευρώπης. Συμμετέχουν σε αυτά 55 ομάδες, η δυναμικότητα των οποίων ορίστηκε μέσω του Nations League 2018/19, οι οποίες είναι χωρισμένες σε δέκα ομίλους, πέντε των πέντε ομάδων και πέντε των έξι. Για πρώτη φορά από το 1976 καμία ομάδα δεν θα προκριθεί αυτόματα στα τελικά της διοργάνωσης ως οικοδέσποινα.

* 3ος όμιλος: Λευκορωσία, Εσθονία, Γερμανία, Ολλανδία, Βόρεια Ιρλανδία

ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Απογοητευτική ήταν η πορεία της Βόρειας Ιρλανδίας στο Nations League 2018/19, καθώς στις τέσσερις αναμετρήσεις που έδωσε για τον 3ο όμιλο της League Β γνώρισε ισάριθμες ήττες (2-7 τα γκολ). Αυτή η πορεία είχε ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό της στη League C. Στις 18 Νοεμβρίου 2018 έδωσε την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Αυστρία, γνωρίζοντας την εντός έδρας ήττα με 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και το 49’ με τον Σλάγκερ, προτού ο Έβανς ισοφαρίσει για τους γηπεδούχους οχτώ λεπτά αργότερα. Το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση διαμόρφωσε ο Λαζάρο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. “Οι τέσσερις πρώτες αναμετρήσεις είναι καθοριστικές για εμάς, είναι κάτι που καταλαβαίνουν τόσο οι ποδοσφαιριστές, όσο και οι φίλαθλοι μας.

Πιστεύω πως χαρακτηρίζονται ως must-win”, υπογράμμισε με δηλώσεις του ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βόρειας Ιρλανδίας, Μάικλ Ο’ Νιλ, ενώ συνέχισε λέγοντας: “Έτσι όπως βγήκε το πρόγραμμα έχουμε την ευκαιρία να βρισκόμαστε μπροστά από τις Γερμανία και Ολλανδία, όταν έρθει η ώρα να αγωνιστούμε απέναντί τους”. Την τελευταία φορά που η Βόρεια Ιρλανδία φιλοξένησε την Εσθονία στην έδρα της γνώρισε την ήττα με 2-1 τον Οκτώβριο του 2011.

Αναλυτικά η αποστολή:

Τερματοφύλακες: ΜακΓκόβερν (Νόριτς), Πικόκ Φαρέλ (Λιντς), Αζάρ (Πάρτικ Θιστλ) – Αμυντικοί: Χιούς (Χαρτς), ΜακΌλεϊ (Ρέιντζερς), Έβανς (Λέστερ), Κάθκαρτ (Γουότφορντ), ΜακΛάφλιν (Μίλγουολ), ΜακΝάιρ (Μίντλεσμπρο), Λιούις (Νόριτς), Φλάναγκαν (Σάντερλαντ), Μπάλαρντ (Άρσεναλ) – Μέσοι: Ντέιβις (Ρέιντζερς), ΜακΤζίν (Αμπερντίν), Έβανς (Μπλάκμπερν), Φέργκιουσον (Μίλγουολ), Ντάλας (Λιντς), Σαβίλι (Μίντλεσμπρο), Τζόουνς (Κιλμάρνοκ), Γουάιτ (Όξφορντ), Τόμπσον (Μπλάκπουλ) – Επιθετικοί: Λάφερτι (Ρέιντζερς), Μαγκένις (Μπόλτον), Ουάσινγκτον (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ), Μπόις (Μπέρτον Άλμπιον), Γκριγκ (Σάντερλαντ), Σμιθ (Άκρινγκτον)

Προηγούμενο ματς: Γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 2-1 από την Αυστρία για το Nations League.

Στατιστικό: Σημειώθηκε NG στα 4/5 τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις (δες το στην Betshop)

Το Βόρεια Ιρλανδία – Εσθονία παίζει στην Betshop
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δείτε τα Προγνωστικά Euro 2020

ΕΣΘΟΝΙΑ

Στις έξι αγωνιστικές που έδωσε για το 2ο όμιλο της League C στο Nations League η Εσθονία πανηγύρισε μόλις μία νίκη, συγκεντρώνοντας συνολικά τέσσερις βαθμούς (1-1-4/ 4-8 τα γκολ). Κατακτώντας την τελευταία θέση υποβιβάστηκε στη League D της διοργάνωσης. Στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Ελλάδα πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη με 1-0 στις 18 Νοεμβρίου του 2018.

Ο Λαμπρόπουλος με αυτογκόλ ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση. “Αυτό που θέλαμε να πετύχουμε στο Nations League με την πραγματικότητα δεν συμβάδιζαν”, υπογράμμισε με δηλώσεις του ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εσθονίας, Μάρτιν Ρέιμ, ενώ συνέχισε λέγοντας:

“Θέλαμε να παραμείνουμε στη League C και να παλέψουμε για την άνοδο, κάτι που ουσιαστικά ήταν ουτοπικό. Κατά την γνώμη μου δεν γνωρίσαμε τον υποβιβασμό, καθώς η ποιότητά μας ήταν επιπέδου League D, ωστόσο δεν κάναμε το βήμα παραπέρα”. Η τελευταία εκτός έδρας νίκη της Εσθονίας σε επίσημη διοργάνωση χρονολογείται τον Οκτώβριο του 2017 κόντρα στο Γιβραλτάρ (6-0).

Αναλυτικά η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Ακσάλου (Σεϊναγιοέν), Μέεριτς (Νάρβα Τρανς), Λέπμετς (Λεβάντια Ταλίν) – Αμυντικοί: Κρούγκλοφ (Λεβάντια Ταλίν), Τενίστε (Μπραν), Καμς (Φλόρα Ταλίν), Μετς (ΑΪΚ), Καλάστε (Κορόνα Κιέλτσε), Μπαράνοφ (Μπερόε), Πικ (Μιέντζα Λέγκνιτσα), Ταμ (Κορόνα Κιέλτσε), Βίχμαν (Σταμπάεκ), Κουσκ (Φλόρα Ταλίν) – Μέσοι: Βασίλιεφ (Φλόρα Ταλίν), Ντμιτρίεφ (Οκζετπές), Κάιτ (Φούλαμ), Λεπίστου (Κρίστιανσουντ), Ρόοσνουπ (Λεβάντια Ταλίν) – Επιθετικοί: Ζένιοφ (Σαχτιόρ Καραγκαντί), Άνιερ (Σουβόν), Ογιάμαα (Μιέντζ Λέγκνιτσα), Σάπινεν (Ντεν Μπος), Λίιβακ (Φλόρα Ταλίν).

Προηγούμενο ματς: Αναδείχθηκε ισόπαλη (0-0) με την Ισλανδία σε φιλικό.

Στατιστικό: Σημειώθηκε under 2,5 στα 3/4 τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις.

Παναγιώτης Κιστογλίδης

Banner