*21η αγωνιστική

*Στον πρώτο γύρο: Στουτγάρδη – Φορτούνα Ντίσελντορφ 0-0 (22/9)

*Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες μόλις 5 φορές τα τελευταία χρόνια, με την Φορτούνα να μετρά 2 νίκες, 2 παιχνίδια να λήγουν ισόπαλα και την Στουτγάρδη να μετρά 1 νίκη.

*Τα 4 από τα 5 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια, ανεξαρτήτου έδρας, έληξαν και under και N/G.

ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ

Αποχαιρέτησε το θεσμό του κυπέλλου, χάνοντας εύκολα εκτός έδρας από την Σάλκε με σκορ 4-1, σε ένα μέτριο για αυτή παιχνίδι και πλέον στρέφει την προσοχή της στο πρωτάθλημα. Εκεί, απέσπασε πολύτιμο βαθμό, στη μάχη που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία, μένοντας ισόπαλη με σκορ 1-1 στην έδρα της Χόφενχαϊμ. Η τελευταία μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στο 16΄ κέρδισε πέναλτι, το οποίο και αξιοποίησε ο Κράμαριτς για το 1-0. Οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες και για ένα δεύτερο γκολ στο πρώτο μέρος, αλλά αυτό δεν ήρθε. Αντίθετα, η Φορτούνα Ντίσελντορφ ευτύχησε να ισοφαρίσει στο ξεκίνημα της επανάληψης με κεφαλία του Χένινγκς. Μάλιστα, η Φορτούνα έφτασε μια ανάσα από την ολική ανατροπή, αλλά η μπάλα από κεφαλιά του Αϊχάν λίγο αργότερα, χτύπησε στο δοκάρι. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, η Χόφενχαϊμ είχε μια φλύαρη υπεροχή κι έτσι το 1-1 παρέμεινε μέχρι το φινάλε.

Η Φορτούνα διατηρεί πλέον μια απόσταση 7 βαθμών από την ζώνη των μπαράζ για την παραμονή στην κατηγορία: «Ο στόχος μας είναι η όσο ο δυνατό πιο σύντομη εξασφάλιση της παραμονής μας», επανέλαβε για μια ακόμη φορά ο κόουτς Φούνκελ που ξέρει πως το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών και μάλιστα επανέρχονται οι Καμίνσκι, Ραμάν και Τσίμερ.

Στατιστικό: Μετρά 4/6 G/G στα 6 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτου έδρας και διοργάνωσης (δες το στην Interwetten).

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα με σκορ 4-1 από τη Σάλκε, στο πλαίσιο της φάσης των «16» του κυπέλλου Γερμανίας.

Δείτε τα προγνωστικά Γερμανίας (Κλικ Εδώ)

Το Φορτούνα Ντίσελντορφ – Στουτγάρδη παίζει στην Interwetten
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ

Δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε τη Φράιμπουργκ, με τις δύο ομάδες να μένουν τελικά ισόπαλες με σκορ 2-2. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο δυνατά και προηγήθηκαν μόλις στο 4΄, όταν μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ο Πέτερσεν έβγαλε έξω για τον Χάμπερερ και αυτός με δυνατό σουτ έκανε το 0-1. Η Στουτγάρδη πίεσε για την ισοφάριση και στο 75′ ο Γκονζάλες με το στήθος βρήκε τον Ινσούα και εκείνος εκτέλεσε για το 1-1. Ο Γκονζάλες μάλιστα έδωσε την ασίστ και για το δεύτερο γκολ, με τον Ντινταβί στο 83΄ να χρίζεται σκόρερ και να φέρνει… τούμπα το παιχνίδι. Τελικά, η Στουτγάρδη δεν άντεξε, αφού στο 89΄ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γκόμεζ. Έτσι, η Φράιμπουργκ πήρε τον βαθμό με σκόρερ τον Νιντερλέχνερ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά από φάση διαρκείας στα αντίπαλα καρέ.

«Είναι κρίμα να χάνουμε με αυτό τον τρόπο βαθμούς, ενώ κρατούσαμε τη νίκη στα χέρια μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε, να δούμε τα λάθη μας και να δουλέψουμε πάνω σε αυτά», τόνισε μεταξύ άλλων ο κόουτς Βάιντσιρλ που φαίνεται να είναι υπ΄ ατμόν στον πάγκο της ομάδας, με την Στουτγάρδη να παραμένει στην ζώνη των μπαράζ για την παραμονή και στο -3 από τη σωτηρία. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο φορ Γκόμεζ είναι τιμωρημένος και ο μέσος Αόγκο τραυματίας.

Στατιστικό: Μετρά 5/6 over στα 6 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτου έδρας, για το πρωτάθλημα.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ισοπαλία με σκορ 2-2 απέναντι στην Φράιμπουργκ, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του γερμανικού πρωταθλήματος.

Γιώργος Μάντζιος