*Πρώτη αγωνιστική για τη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

*Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι δυο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες.

ΛΕΙΨΙΑ

Για δεύτερη φορά στην ιστορία της και μάλιστα διαδοχική η Λειψία συμμετέχει σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Την περασμένη σεζόν, η γερμανική ομάδα βρέθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ όπου και τερμάτισε στην τρίτη θέση, πίσω από τις Πόρτο και Μπεσίκτας, συνεχίζοντας έτσι στο Γιουρόπα Λιγκ. Εκεί, αφού άφησε εκτός τις Νάπολι (ήττα 0-2 εντός, νίκη 1-3 εκτός) και Ζενίτ (νίκη 2-1 εντός, ισοπαλία 1-1 εκτός), δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και κόντρα στη Μαρσέιγ, από την οποία και αποκλείστηκε στα προημιτελικά (νίκη 1-0 εντός, ήττα 5-2 εκτός).

Το φετινό ευρωπαϊκό της ταξίδι ξεκίνησε από τον δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, χάρη στην έκτη θέση που κατέκτησε στο προηγούμενο πρωτάθλημα της Γερμανίας. Πέρασε συνολικά από τρεις προκριματικούς γύρους, αφήνοντας κατά σειρά εκτός τις Χάκεν (νίκη 4-0 εντός, ισοπαλία 1-1 εκτός), Κραϊόβα (νίκη 3-1 εντός, ισοπαλία 1-1 εκτός) και Ζόρια Λουάνσκ (νίκη 3-2 εντός, ισοπαλία 0-0 εκτός). Έξι νίκες, μια ισοπαλία και δυο ήττες σε εννέα συνολικά εντός έδρας ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, έχοντας επικρατήσει στις πέντε πιο πρόσφατες από αυτές.

Προέρχεται από ένα αήττητο σερί τριών αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις, όπου και μετράει δυο νίκες και μια ισοπαλία. Το Σάββατο, η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ φιλοξένησε το Αννόβερο για το πρωτάθλημα, κόντρα στο οποίο επικράτησε με 3-2. Τα τέρματα των Πόουλσεν (9′) και Βέρνερ (40′, 63′) ήταν και αυτά που της χάρισαν τη νίκη, φτάνοντας έτσι τους τέσσερις βαθμούς σε τρεις αγωνιστικές.

“Για μένα είναι ένα ειδικό παιχνίδι. Ανυπομονώ γι’ αυτό, γιατί θα συναντήσω πολλά γνώριμα πρόσωπα. Παρόλα αυτά, οι τρεις πόντοι είναι οι μόνοι που μετράνε για εμάς”, δήλωμε μεταξύ άλλων ο εξτρέμ Μαρσέλ Σάμπιτσερ. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο τεχνικός Ράνγκνικ δεν μπορεί να υπολογίζει στους Τίμο Βέρνερ (ΕΠ 5/2), Μαρσέλο Σαράτσι (ΑΜ 9/0) και Λούκας Κλόστερμαν (ΑΜ 8/0). Για πρώτη φορά μετά από δέκα μήνες, ο Μαρσέλ Χάλστενμπεργκ (ΑΜ 0/0) είναι στη διάθεση του προπονητή του.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη 3-2 επί του Αννόβερου για το Πρωτάθλημα.

Στατιστικό: G/G τα τέσσερα τελευταία επίσημα παιχνίδια. (δες το στη Bwin)

Το Λειψία – Σάλτσμπουργκ παίζει στη Bwin
Bwin
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δείτε τα Προγνωστικά Europa League (Κλικ Εδώ)

ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

Σαφώς πιο έμπειρη σε ευρωπαϊκό επίπεδο η Σάλτσμπουργκ, η οποία δίνει φέτος για έκτη διαδοχική σεζόν το παρόν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Την περσινή σεζόν μάλιστα τελείωσε αήττητη στους ομίλους, φτάνοντας παράλληλα μέχρι και τα ημιτελικά της διοργάνωση, όπου και αποκλείστηκε από τη Μαρσέιγ, στην παράταση με συνολικό σκορ 3-2.

Όπως την περασμένη σεζόν, έτσι και φέτος, ξεκίνησε από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου απέκλεισε τη Σκεντίγια στον τρίτο γύρο, με δυο νίκες (3-0 εντός, 0-1 εκτός), πριν μείνει εκτός στα πλέι οφ από τον Ερυθρό Αστέρα, μετά και τις δυο μεταξύ τους ισοπαλίες (2-2 εντός, 0-0 εκτός). Να σημειωθεί παράλληλα, ότι έχει ηττηθεί μόλις δυο φορές στα 14 τελευταία εκτός έδρας ευρωπαϊκά της παιχνίδια όπου και μετράει ακόμη έξι νίκες και έξι ισοπαλίες.

Παραμένει αήττητη τη φετινή σεζόν, όπου σε δώδεκα αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις, έχει απολογισμό δέκα νίκες και δυο ισοπαλίες. Το Σάββατο, η ομάδα Μάρκο Ρόσε φιλοξενήθηκε από τη Σεντ Πόλτεν για το πρωτάθλημα, στην έδρα της οποίας επικράτησε με 1-3. Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 20′ μετά και το αυτογκόλ του Πόνγκρατσιτς, εν τέλει έκανε την ολική ανατροπή, με τα τέρματα που σημείωσαν οι Σλάγκερ (45′), Βολφ (66′) και Γκούλμπραντσεν (90’+7). Έκανε έτσι το 7×7 στο φετινό πρωτάθλημα, παραμένοντας μόνη πρώτη.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Ρόσε μπορεί να υπολογίζει και πάλι στον Ζλάτκο Γιουνούζοβιτς (ΜΕ 7/0) που ξεπέρασε τον τραυματισμό τους. Τραυματίες είναι οι Πάτρικ Φάρκας (ΑΜ 0/0) και Πάτσον Ντάκα (ΕΠ 8/1).

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας νίκη 1-3 επί της Σεντ Πόλτεν για το Πρωτάθλημα.

Στατιστικό: G/G & Over 2.5 τα τέσσερα τελευταία επίσημα παιχνίδια.

Γιάννης Καλαϊτζίδης