*1η αγωνιστική

ΕΞΕΛΣΙΟΡ

Για άλλη μια χρονιά κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία, τερματίζοντας τελικά στην 11η  θέση πέρυσι. Μάλιστα λίγες αγωνιστικές πριν από το φινάλε, διατηρούσε και μαθηματικές ελπίδες για τα πλέι οφ της Ευρώπης. Κατά διαστήματα έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, ενώ ξεχώρισε με τις εξαιρετικές εκτός έδρας επιδόσεις της, σε αντίθεση με τις προβληματικές στο γήπεδο της. Έχει νέο τεχνικό τον Άντρι Πόλντεφαρτ που δούλευε σε ερασιτεχνικές ομάδες στην Ολλανδία. Έδωσε μόνο 4 ανταγωνιστικά φιλικά στην προετοιμασίας της. Υπέστη βαριά ήττα με σκορ 5-0 από την Τσβόλε, έφερε 0-0 με την Γκόου Αχέντ Ιγκλς, ενώ επικράτησε 4-1 της Μπρέντα και 3-2 της Άλκμααρ.

Στο μεταγραφικό κομμάτι υπήρξαν πολλές και σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ της. Αποχώρησαν βασικοί παίκτες όπως ο μέσος Φάικ, οι αμυντικοί Μάσοπ και Καράμι  και ο επιθετικός Φαν Ντάουνεν. Αντίθετα αυτοί που ήρθαν είναι παίκτες από το… κάτω ράφι, όπως ο αμυντικός Μάτις από την ΦΚ Αϊντχόφεν και ο μεσοεπιθετικός Μαχμούντοφ από την Ντόρντρεχτ. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών.

Στατιστικό: Μετρά 5/6 over στα 6 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτου έδρας, φιλικά κι επίσημα.

Προηγούμενο ματς: Φιλική νίκη με σκορ 3-2 επί της Άλκμααρ το προηγούμενο Σάββατο.

Δείτε το αναλυτικό αφιέρωμα της Eredivisie (Κλικ εδώ)

Το Εξέλσιορ – Φορτούνα Σιτάρντ παίζει στην Goalbet
goalbet-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΣΙΤΑΡΝΤ

Ζει ιστορικές στιγμές, αφού επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία μετά από 16 χρόνια. Πέρυσι τερμάτισε στην 2η θέση πίσω από τους Νέους του Άγιαξ, που ωστόσο δεν είχαν δικαίωμα ανόδου κι έτσι εξασφάλισε το απευθείας εισιτήριο, αποφεύγοντας τα πλέι οφ. Ο Νιγηριανός Σάντεϊ Ολίσε αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας και την σεζόν ολοκλήρωσε το υπηρεσιακό δίδυμο Χόφλαντ – Μπράγκα. Πλέον στον πάγκο της θα βρίσκεται ο νέος κόουτς Ρένε Έιερ, πρώην σκάουτερ ομάδων που θα δουλέψει για πρώτη φορά ως προπονητής, έχοντας στον πλάι του τον Χόφλαντ που ξέρει καλά την ομάδα από πέρυσι.

Έδωσε 6 φιλικά παιχνίδια κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της, αλλά μέτρησε 3 ισοπαλίες και 3 ήττες. Ηττήθηκε από Αντάλιασπορ (1-0), Λεβερκούζεν (2-0), Αλ Τααβούν (1-0), ενώ αναδείχτηκε ισόπαλη με Βαλενσιέν (1-1), Γκεζτέπε (1-1) και Μπάρεντρεχτ (2-2). Στο μεταγραφικό κομμάτι αποχώρησαν ο στόπερ και αρχηγός της ομάδας Σχουρς  που πήγε στον Άγιαξ και ο μεσοεπιθετικός Ασκόφσκι. Ήρθαν αρκετοί νέοι παίκτες και από αυτούς ξεχωρίζουν ο μέσος Ντίμερς από την Ντε Γκράαφστσαπ και ο επιθετικός Νοβάκοβιτς από την Τέλσταρ. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι υπάρχουν μόνο μακροχρόνια προβλήματα απουσιών.

Στατιστικό: Μετρά 6 σερί under στα ισάριθμα τελευταία φιλικά της παιχνίδια.

Προηγούμενο ματς: Φιλική ήττα με σκορ 2-0 από τη Λέβερκούζεν.

Γιώργος Μάντζιος