* Δεύτερο ματς για τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση ίδιου σκορ με το πρώτο ματς, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.

* Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει την Κραϊόβα στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

* Στο πρώτο παιχνίδι (Λειψία – Χάκεν 4-0): Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Λειψία κόντρα στη Χάκεν στη Γερμανία. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα με τον Μπρούμα στο 35’, προτού ο Ματέους Κούνια διπλασιάσει τα τέρματά τους στο 38’. Στο 50’ ο Καμπλ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, ενώ στο 84’ ο Ογκουστίν διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση. Αξίζει να σημειώσουμε πως η Λειψία ολοκλήρωσε με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Ιλσάνκερ στο 81’.

ΧΑΚΕΝ (Σουηδία, 241)

Μόνο με ένα ποδοσφαιρικό θαύμα θα καταφέρει η Χάκεν να ανατρέψει τα δεδομένα στο ζευγάρι με αντίπαλο τη Λειψία. Την προηγούμενη βδομάδα γνώρισε την ήττα με κατεβασμένα χέρια στη Γερμανία, καθώς δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της αντιπάλου της. Στις επτά τελευταίες αναμετρήσεις που έδωσε για το Γιουρόπα Λιγκ πανηγύρισε μόλις μία νίκη, αυτήν κόντρα στην Λιεπάγια (3-0 εκτός έδρας) στις 12 Ιουλίου. Στις υπόλοιπες σημείωσε μία ισοπαλία και πέντε ήττες. Στις τέσσερις σημειώθηκε NG, ενώ σε ισάριθμες σημειώθηκαν περισσότερα από δύο γκολ. Η τελευταία εντός έδρας νίκη της για την ίδια διοργάνωση χρονολογείται στις 25 Ιουλίου του 2013 κόντρα στην Σπάρτα Πράγας (1-0).

«Κουραστήκαμε κόντρα στη Λειψία, επίσης ο καιρός ήταν πολύ ζεστός, κάτι που δεν μας βοήθησε ιδιαίτερα. Μετά το 2-0 δεν μπορούσαμε να ακολουθήσουμε», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο προπονητής του συλλόγου, Αντρέας Αλμ. Στο πρωτάθλημα η Χάκεν αγνοεί τη νίκη εδώ και τρεις αγωνιστικές. Την Κυριακή (29/7) μοιράστηκε από ένα βαθμό με την Έρερμπρο (1-1 εντός έδρας). Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα με τον Φαλτσέτας στο 63’, προτού ο Ιγκμποανανίκε ισοφαρίσει σε 1-1 για τους φιλοξενούμενους. Μετά από 15 αγωνιστικές στην ίδια διοργάνωση, η Χάκεν συγκέντρωσε 19 βαθμούς που την κατατάσσουν στη 10η θέση.

Προηγούμενο ματς: Ισόπαλες αναδείχθηκαν Χάκεν και Έρεμπρο στην έδρα της πρώτης (1-1) για το πρωτάθλημα.

Στατιστικό: Σημειώθηκε over 2,5 στα τρία τελευταία παιχνίδια της Χάκεν για το Γιουρόπα Λιγκ (δες το στην Goalbet)

Το Χάκεν – Λειψία παίζει στην Goalbet
goalbet-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΛΕΙΨΙΑ (Γερμανία, 78)

Τα σχέδιά της για τον επόμενο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ κάνει, ήδη, η Λειψία, μετά τη σπουδαία νίκη της με 4-0 επί της Χάκεν την προηγούμενη βδομάδα. Το συγκρότημα του Ράνγκνικ επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, δείχνοντας πως είναι αρκετές κλάσεις πιο πάνω από τους Σουηδούς. Στις επτά συνολικά αναμετρήσεις που έδωσε η Λειψία για το Γιουρόπα Λιγκ σημείωσε τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες. Στις τέσσερις σημειώθηκαν περισσότερα από δύο γκολ, ενώ σε ισάριθμες σημειώθηκε GG. Στις τρεις συνολικά εκτός έδρας σημείωσε μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα.

Σε όλες επιβεβαιώθηκε το αμφίσκορο. «Με όλο το σεβασμό, αλλά δεν μπορούμε να χάσουμε την πρόκριση, μετά τη νίκη που πετύχαμε την προηγούμενη βδομάδα επί της Χάκεν», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο προπονητής των «κόκκινων διαβόλων», Ραλφ Ράνγκνικ, στην αποστολή του οποίου για τη σημερινή ρεβάνς βρίσκονται έντεκα επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, η Λειψία ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Σεμπάστιαν Ρούντι από την Μπάγερν Μονάχου. Ο 28χρονος μέσος κοστολογείται στα 15.000.000 ευρώ.

Προηγούμενο ματς: Η Λειψία επικράτησε εντός έδρας με 4-0 της Χάκεν για το Γιουρόπα Λιγκ.

Στατιστικό: Σημειώθηκε GG στα τρία τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της Λειψίας για το Γιουρόπα Λιγκ.

Παναγιώτης Κιστογλίδης