*1ος προκριματικός γύρος του Γιουρόπα Λιγκ. Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα ρεβάνς στην έδρα της Νόρτζελαντ.

*Όποια ομάδα προκριθεί στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει μια εκ των Σάμροκ Ρόβερς ή ΑΪΚ.

ΚΛΙΦΤΟΝΒΙΛ (Βόρεια Ιρλανδία, 319)

Η πιο ιστορική ομάδα της Βόρειας Ιρλανδίας είναι η Κλίφτονβιλ, που έχει έτος ίδρυσης το 1879 και συνολικά 138 χρόνια ζωής! Παρά τα πολλά έτη, μετράει μόλις πέντε πρωταθλήματα και οκτώ κύπελλα, πέρυσι τερμάτισε στην πέμπτη θέση της κανονικής διάρκειας, έπαιξε στα μπαράζ για το ευρωπαϊκό εισιτήριο κόντρα στην Γκλέντοραν, επικράτησε 3-2 και επιστρέφει στην Ευρώπη. Παράλληλα, έφτασε μέχρι τον τελικό Κυπέλλου, όπου όμως ηττήθηκε απ’ την Κολερέιν. Επιστρέφει στο Γιουρόπα Λιγκ η Κλίφτονβιλ μετά το 2016, τότε πήρε την πρόκριση στον δεύτερο προκριματικό γύρο κόντρα στην Ντιφερντάνζ (1-1 εκτός, 2-0 νίκη εντός), στη συνέχεια αποκλείστηκε σχετικά άνετα απ’ την ΑΕΚ Λάρνακας με 2/2 ήττες. Σε συνολικά 26 ματς στην Ευρώπη, οι γηπεδούχοι έχουν ρεκόρ 3-4-19 με επιμέρους σκορ 10-71!

«Είναι κάτι πολύ μεγάλο για εμάς, μια τεράστια πρόκληση. Σίγουρα είναι καλύτερη ομάδα η Νόρτζελαντ, έχει πιο δυνατούς και γρήγορους παίκτες, που είναι επαγγελματίες. Είναι ένα τεστ για εμάς, έτσι ώστε να δούμε το επίπεδο μας», είπε ο κόουτς Γκρέι. Ημιερασιτεχνική ομάδα είναι η Κλίφτονβιλ, απαρτίζεται κυρίως από Βόρειο Ιρλανδούς, ενώ στο ρόστερ υπάρχουν και τρεις Ιρλανδοί. Στις 4 Αυγούστου ξεκινά το πρωτάθλημα.

Προηγούμενο ματς: Φιλική ισοπαλία 1-1 για την Κλίφτονβιλ κόντρα στη Σέλμπορν.

Στατιστικό: Από 5/7 ΝG έρχεται στην Ευρώπη η Κλίφτονβιλ (δες το στην Betshop).

Δείτε τα προγνωστικά Europa League (Κλικ Εδώ)

Το Κλίφτονβιλ – Νόρτζελαντ παίζει στην Betshop
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΝΟΡΤΖΕΛΑΝΤ (Δανία, 200)

Ειπώθηκαν πολλά για το περσινό ρόστερ της Νόρτζελαντ, ωστόσο όχι μόνο διέψευσε τις εκτιμήσεις, αλλά κατάφερε μάλιστα να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο! Παρά τα όσα λέχθηκαν περί κινδύνου υποβιβασμού, ανταποκρίθηκε πλήρως στις απαιτήσεις, τερμάτισε στην 3η θέση της κανονικής διάρκειας με 50 πόντους, στο +6 απ’ την Κοπεγχάγη, ήταν ανώτερη και στα πλέι οφ, όπου πήρε έναν πόντο περισσότερο και εξασφάλισε το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Επιστρέφει στην Ευρώπη μετά το 2013 η Νόρτζελαντ, αυτό από μόνο του αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Τότε έπαιξε στον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου αποκλείστηκε με δύο ήττες απ’ τη Ζενίτ, συνέχισε στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, όπου αποκλείστηκε απ’ την ΑΪΚ. Η πιο σπουδαία επιτυχία της ήταν η συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2012-2013.

Συνεχίζει στην άκρη του πάγκου ο Κάσπερ Χιούλμαντ, στο μεταγραφικό κομμάτι δεν παρατηρήθηκε ιδιαίτερη κινητικότητα. Στην Αυστραλία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Τόμπιας Μίκελσεν (ΕΠ) για λογαριασμό της Μπρισμπέιν Ρόαρ, ενώ παραχωρήθηκε στην Ντιζόν έναντι 1.6 εκ. ευρώ ο Ρούναρ Άλεξ Ρούναρσον (ΤΕ). Ελεύθερος έμεινε ο Λάσε Πέτρι (ΜΕ). Στον αντίποδα, ήρθε ο Νάιτζελ Μπέρτραμς (τερματοφύλακας, από Μπρέντα). Εξαιρετική η εικόνα της Νόρτζελαντ στα φιλικά, έρχεται από πέντε διαδοχικές νίκες, οι δύο εκ των οποίων κόντρα σε ΠΑΟΚ (2-1) και Άγιαξ (3-1). Την Κυριακή ξεκινά το πρωτάθλημα Δανίας με εντός έδρας ματς κόντρα στην Έσμπιεργκ.

Προηγούμενο ματς: Φιλική επικράτηση 3-1 για τη Νόρτζελαντ κόντρα στον Άγιαξ.

Στατιστικό: Από πέντε σερί Over 2.5 έρχεται η Νόρτζελαντ σε φιλικό επίπεδο.

Αριστοτέλης Σαββίδης